Deschiderea sezonului de barbecue!

28 апр 2015
114
0

La 1 mai în multe ţări este marcată Ziua Muncii. De regulă, această sărbătoare se asociază cu picnicurile şi ieşirile în sânul naturii. Dacă şi dvs. intenţionaţi să mergeţi la frigăruie de 1 Mai, veţi avea nevoie neapărat de un grătar şi un set de ace, prezentate într-un sortiment larg pe site-ul nostru. Dar să nu uităm de un aspect deosebit de important - pregătirea cărnii. Vă propunem 7 reţete populare de marinare a cărnii. Alegeţi-o pe cea care vă este pe plac şi înainte la "deschiderea sezonului"!

1) Cu chefir

La 2 kg de carne - 1 l chefir (conţinut de grăsimi cel mult 2,5%), 1 kg de ceapă, 10 boabe de piper negru, 1 lingură de hmeli-suneli. Tăiaţi ceapa cubuleţe, striviţi-o uşor, amestecaţi cu hmeli-suneli şi alte mirodenii. Frecaţi carnea cu amestecul de ceapă, turnaţi chefirul deasupra ei şi scuturaţi vasul, pentru ca chefirul să acopere fiecare bucăţică de carne şi păstraţi-o cel puţin 2 ore în frigider. Marinadă excelentă pentru carne de porc şi vită, se potriveşte bine pentru pui, care vor fi fripţi câte jumătate.

2) Cu apă minerală

La 2 kg de carne - 1,5 l apă minerală puternic gazată, 3 cepe, 1 mănunchi de verdeaţă mixtă, 2 linguriţe de piper negru în boabe, 2 linguri de sare. Tăiaţi ceapa cubuleţe, striviţi-o uşor, frecaţi cu ea carnea, aranjaţi-o în vas, punând printre ele crenguţe de verdeaţă, ceapă, sare şi boabe de piper. Turnaţi apa şi ţineţi-o de la 1 oră (ceafa de porc) până la 4 ore (carnea de vită). Este metoda ideală pentru carne de porc, deşi e potrivită şi pentru carne de vită. Atenţie! Folosiţi apă de masă şi nu curativă. Folosiţi apa minerală care vă place.

3) Cu vin

La 1,5 kg de carne - 1 sticlă de vin roşu sec, 3 cepe, 2 linguriţe de piper negru măcinat. Tăiaţi ceapa cubuleţe. Frecaţi bine carnea cu piper şi ceapă, acoperiţi-o cu vin şi lăsaţi-o pe noapte la marinat. Se potriveşte ideal pentru carne de vită şi binişor - pentru ceafă de porc.

4) Cu muştar

La 1 kg de carne - 1 lingură de muştar gata, 1 linguriţă de chimen măcinat, 1 lingură de miere, coaja rasă de la 1 portocală, 1 linguriţă de piper negru măcinat. Acasă pregătiţi sosul: combină toate ingredientele marinadei în blender şi obțineți o masă omogenă. Pregătiţi carnea: spălaţi-o, uscaţi-o, tăiaţi grăsimea şi pieliţele de prisos, tăiaţi-o bucăţi. Deja în sânul naturii, înainte de a o frige la grătar, ungeţi carnea cu sos (pe de o parte, dacă o frigeţi la grătar; dacă pe ace - ungeţi toată bucata), prăjiţi-o, ungeţi cealaltă parte şi iarăşi daţi-o la foc. Este una dintre cele mai potrivite marinade pentru carnea de berbec. Dar se potriveşte bine şi pentru carnea de porc şi vită. În special cu muştarul ce conţine boabe întregi. Apropo, carnea de porc şi vită poate fi bătută puţin, înainte de a o unge cu marinadă şi a o frige la grătar.

5) Marinadă cu adjica

La 1 kg de carne - jumătate de litru de adjică, jumătate de pahar de oţet de mere, 10 boabe de piper negru. Pipăraţi carnea, adăugaţi adjica şi oţetul, amestecaţi bine, ţineţi sub presă 2 ore. Este potrivită pentru marinarea cărnii de găină, curcan şi porc. Este o marinadă excelentă, când decizia de a merge la frigăruie este luată spontan - nu include ingrediente speciale, or adjică şi oţet se găsesc în orice casă. Bineînţeles, este cel mai bine dacă adjica va fi de casă.

6) Marinadă cu pastă de roşii

La 1 kg de carne - 3 cepe, 500 ml suc de roşii, 100 ml oţet de mere (el poate fi înlocuit cu vin alb sec, dar nu cu oţet de struguri), câte jumătate de linguriţă de nucşoară, coriandru şi piper negru măcinat.Tăiaţi ceapa rondele. Tăiaţi carnea bucăţi de mărimea necesară şi frecaţi-o bine amestecul de mirodenii. Aranjaţi-o în vas cu rondelele de ceapă (în acest caz e nevoie de ceapă anume rondele - ceapa are menirea de a-i da o aromă uşoară cărnii, dar nu de a deveni ingredient activ al marinadei). Acoperiţi totul cu suc de roşii şi oţet de mere. Păstraţi o noapte. Cel mai bine se potriveşte pentru carnea de vită şi de porc.

7) Marinadă cu bere

La 2 kg de carne - 0,5 l de bere blondă, 3 cepe medii, 200 ml ulei, 1 lămâie, 1 lingură de muştar, câte 1 linguriţă de piper negru şi roşu măcinat. Tăiaţi carnea bucăţi, acoperiţi-o cu bere şi ţineţi-o aşa 1,5 ore. Apoi scurgeţi berea, presăraţi carnea cu mirodenii, ceapă rondele, apăsaţi uşor şi acoperiţi-o cu un amestec de ulei şi suc de lămâie. Păstraţi o noapte. Se potriveşte excelent pentru carnea de porc.


0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная