Cum alegi cel mai bun tensiometru

03 апр. 2017, 18:00
5913

Incercand sa intelegem modul in care functioneaza organismul, pentru a gasi metode de a-l proteja si ajuta, au fost descoperiti zeci de parametrii a caror valoare poate sa ofere informatii precise despre starea unor anumite organe si sisteme.

Un astfel de parametru, cat se poate de important, este tensiunea arteriala, pentru care ai nevoie de cel mai bun tensiometru. Valoarea sa este predictibila pentru monitorizarea activitatii sistemului cardiovascular, devenind o metoda simpla, eficienta si rapida de diagnosticare a afectiunilor acute, amenintatoare pentru viata.

Masurarea tensiunii arteriale, se face usor, printr-o metoda neinvaziva care este la indamana oricui, folosind un tensiometru bun. Pentru a urmari permanent starea inimii nostre, prezenta unui tensiometru in orice locuinta ar reprezenta o necesitate.

La ce folosim un tensiometru?

Bolile cardiovasculare sunt prima cauza de mortalitate la nivel mondial. Avand o simptomatologie ceva mai silentioasa si nespecifica, in stadiile incipiente, aceste afectiuni evolueaza spre cronicizare, devenind evidente, din punct de vedere clinic, atunci cand rata lor de vindecare completa este foarte scazuta. Acordand atentie starii noastre de sanatate, oprindu-ne din valtoarea vietii si privind spre noi, dam o sansa vietii.

Masurarea tensiunii arteriale este necesar sa devina un gest firesc pe care orice persoana ar trebui sa-l faca in fiecare zi, recomandat fiind dimineata si seara. Astfel putem afla care este starea inimii noastre, observand din timp daca aceasta se deterioreaza.

Valoarea normala a tensiunii arteriale este de 120/80 mmHg dar poate varia intre 100/60 mmHg si 140/90 mmHg. Orice crestere sau scadere sub aceste valori, traduc o suferinta cardiaca ce trebuie investigata corespunzator si tratata rapid. Corelate cu obezitatea, fumatul cronic, diabetul, valorile anormale ale tensiunii arteriale sunt agraveaza boli existente sau devin nucleul unor afectiuni noi importante.

Tensiometru este instrumentul medical nelipsit din spitale si care poate sa fie prezent si in locuinta ta, ajutandu-te sa depistezi orice crestere sau scadere patologica a tensiunii arteriale. Este stiut faptul ca hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai des intalnite afectiuni din sfera cardiologica si una dintre conditiile care stau la baza unor evenimente patologice importante.

Infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral sunt afectiuni acute ce pun in pericol viata, ce pot lasa sechele importante chiar daca sunt tratate corespunzator si care apar, de cele mai multe ori, la pacientii cu hipertensiune arteriala. De aceea monitorizarea tenisunii arteriale si mentinerea ei in parametrii normali reprezinta un prim pas spre evitarea complicatiilor acute cu potential fatal, care pot sa apara la orice varsta.

Pentru ca cresterea patologica a tensiunii arteriale nu doare, nu provoaca simptome foarte evidente, mai ales cand suferinta miocardica este indelungata, momentul diagnosticului este intarziat. De aceea, necesitatea cunoasterii tensiunii arteriale si monitorizarea ei este cat se poate de importanta. Pare greu, insa, sa ne deplasam atat de des la medicul de familie pentru a afla ce tensiune avem, astfel detinerea unui tensiometru personal reprezinta un gest cat se poate de responsabil pentru sanatatea noastra si a celor dragi noua.

Trebuie mentionat ca nu orice crestere a valorii tensiunii arteriale este patologica, ci poate sa fie un raspuns hiperactiv al inimii, la o activitate fizica extenuanta, stres, oboseala, emotii puternice. De aceea, monitorizarea zilnica a tensiunii poate sa ne indice daca problema a fost momentana si fiziologica sau nu.

Nu ai nevoie de studii in domeniu medical ca sa folosesti un tensiometru, totul este simplu, rapid iar rezultatul este usor de interpretat. Asa ca alege sa intelegi ce-ti transmite inima, ajutand-o sa functioneze corespunzator.

Tipuri de tensiometre

In momentul actual, pe piata exista doua tipuri de tensiometre. Unele sunt manuale, necesitand folosirea unui stetoscop si fiind destinate in special cadrelor medicale, gasindu-se in spitale, iar celelalte sunt digitale, fiind perfecte pentru a fi utilizate acasa.

Tensiometrele digitale pot sa fie, la randul lor, automate, adica activate prin apasarea simpla a unui buton sau semiautomate, la care determinarea tensiunii se afla dupa umflarea cu ajutorul unei pompite, a mansetei.

In functie de locul in care se ataseaza, tensiometere sunt de brat sau de incheietura. Medicii recomanda tensiometrul de brat, deoarece valoarea pe care acesta o indica este mult mai fidela pentru activitatea inimii, in schimb, mult mai comode si usor de utilizat sunt cele ce se ataseaza la nivelul incheieturii mainii.

Caracteristicile de baza a celui mai bun tensiometru

Daca esti in cautarea unui tensiometru, trebuie sa stii ca pe piata exista o sumedenie de modele, iar acest lucru poate sa devina destul de derutant. Pentru a gasi usor cel mai bun tensiometru pentu necesitatile noastre, putem sa ne orientam dupa cativa parametrii cat se poate de importanti:

- Standardele de calitate – atunci cand starea noastra de sanatate depinde de valoarea indicata de un anumit aparat, ne dorim ca acesta sa functioneze la standarde inalte. In ceea ce priveste tensiometrele, acest lucru este garantat de catre documentele care-i atesta provenienta si mai ales de catre certificarile internationale oferite de catre Societatea Britanica pentru Hipertensiune, Societatea Europeana pentru Hipertensiune sau alte societati autorizate in domeniu.

- Dimensiunea mansetei – cele mai multe tensiometre au o dimensiune a mansetei standard, ce se recomanda pentru persoanele a caror circumferinta a bratului este de maxim 30 cm. Pentru personele ceva mai corpolente, este recomandata achizitionarea acelor tensiometre care au mansete cu dimeniuni ceva mai mari. De fixarea exacta pe brat a mansetei depinde in mare parte rezultatul corect al masurarii tensiunii arteriale

- Alimentarea – cele mai multe tensiometre digitale functioneaza pe baterii alcaline, care au in medie o durata de viata de 6 luni, iar schimbarea lor este usor de facut. Sunt insa si tensiometre cu alimentare electrica, recomandate in special pentru persoanele in varsta care pot uita sa-si achizitioneze baterii si astfel sa amane masurarea sistematica a tensiunii arteriale.

- Detectarea aritmiilor – pe langa functia de baza a sa, tensiometrele de calitate, prezinta si posibilitatea de a detecta artimiile, complicatii cardiace care necesita tratament rapid de specialitate. Modificarea ritmului cardiac, cu aparitia aritmiilor este des intalnita la batrani, pacienti cu hiperteniune arteriala cronica, persoane obeze,diabetice sau femei gravide. Pentru acestia, este necesar ca tensiometru personal sa detecteze rapid si eventualele aritmii.

- Stocarea informatiilor – cele mai bune tensiometre prezinta si functia avansata de retinere a informatiilor. Astfel valorile tensiunii arteriale, avute in ultima perioada pot fi stocate, astfel incat sa poti avea oricand acces la ele, rapid si usor, evaluandu-ti in timp starea de sanatate.

- Conectare la PC – stocarea datelor obtinute, se poate face si prin transmiterea lor pe un PC, unde se pot intocmi grafice sau pot sa fie trimise cu usurinta medicului nostru de familie, tinandu-se astfel o evidenta mult mai sigura si corecta. Nu toate tensiometrele pot sa fie insa contectate la un PC, acesta fiind un criteriul important de alegere a lor.

Concluzionand

Pentru noi, pentru copii nostri, pentru parinti si bunici, pentru personalele la care tinem, achizitionarea unui tensiometru reprezinta o dovada imensa de responsabilitate si dragoste. Alege sa stii ce mai face inima ta, zi de zi, avand-o astfel aliat in tot ceea ce faci. Este simplu sa-ti verifici tensiunea arteriala, este simplu sa te mentii sanatos, avand la dispozitie un tensiometru.

Nu doar persoanele cunoscute cu afectiuni cardiace au nevoie de masurarea zilnica a tensiunii arteriale ci si persoanele sanatoase. Inima resimte cu usurinta stresul din jur cat si schimbarile prin care trec celelalte organe, modificandu-si deseori ritmul de functionare. Fii atent la semnele pe care inima ti le ofera, bucurandu-te pentru cat mai mult timp de un “furnizor de viata” tanar si neobosit.

Tensiometre in catalogul Price.md

Источник: recomandari-specialisti-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная