Ceai Hypericum Angelica (Pro-digestiv, Antacid) 30g

farmacie.md
Контакты продавца
farmacie.md
6599381
Все товары
22106688
68106112
Контакты продавца
farmacie.md
6599381
Все товары

Ceai Angelica 30 g



Produsul Ceai Angelică
vrac susține digestia, stimulând secreția salivară și gastrică, reglând funcția
biliară și calmând spasmele.



Proprietati   



Antibacteriană,
Antifungică, Antiinflamator, Antireumatic, Antiseptic, Depurativ, diuretică,
Stomahică, Sudorific, Tonic amar



Recomandari         



Dureri reumatice, Sistem
Digestiv, Sistem Osteo-Articular, stimularea funcției biliare



Ceai Angelică vrac este un
excelent adjuvant al sistemului digestiv



Caracteristici generale
Ceai Angelică vrac:



Prin proprietățile sale
carminative, eupeptice și tonic-amare, produsul Ceai de Angelică reglează pofta
de mâncare și elimină disconfortul digestiv.



În plus, datorită
proprietăților antiinflamatoare și diuretice, Angelica este un bun adjuvant și
în adresarea problemelor de natură articulară și uro-renală. Eficientizarea
digestiei și protejarea sistemului osteoarticular sunt demersuri cu atât mai necesare
cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația
noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a
alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată,
lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional
dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați,
de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un
efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și
alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de
medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea
statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica
microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului
intestinal și a răspunsului imun.



Acest lucru are o
influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează
digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel,
digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei
intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară
(„bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime),
poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția
balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux
gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare
exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile
hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în
perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când
consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o
alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, sistemul nostru
digestiv, dar și cel imunitar, au nevoie de protecție și susținere pentru a se
regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite
substanțe, infectarea cu anumiți agenți patogeni, în perioadele de
convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase.



Pe fondul unei alimentații
dezechilibrate și sistemul uro-renal poate deveni vulnerabil, fiind predispus
la infecții și la inflamație. Astfel, în ceea ce privește aparatul urinar,
acesta este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în
purificarea sângelui și eliminarea pe cale urinară a toxinelor. Pe deasupra, un
metabolism lent, consumul excesiv de sodiu, precum și alți factori de natură
fiziologică și psihologică, pot determina retenția apei în țesuturi cauzând
disconfort și un aspect inestetic. Totuși, poate cel mai important aspect de
avut în vedere este acela că un sistem renal suprasolicitat poate afecta
sănătatea cardiovasculară, acesta nefiind capabil să elimine corect reziduuri
metabolice precum acidul uric sau nefiind capabil să filtreze corect urina (de
ex., cauzând pierderi de proteine în urină). Reziduurile metabolice (precum
acidul uric) și statusul inflamator pot afecta, în timp, și funcționarea
corectă a articulațiilor, acestea suferind degenerări manifestate prin durere,
pierderea mobilității, umflare și deformare.



Pentru a ușura digestia și
a proteja sistemele articular și renal, putem face apel la soluții naturale cu
acțiune: tonic-amară, eupeptică, antispastică, antireumatică, depurativă,
stomahică, sudorifică și diuretică, o astfel de soluție o reprezintă infuziile
din plante medicinale precum Ceai Angelică vrac de la Hypericum.



Astfel, utilizarea
infuziilor pe bază de Angelică ajută la reglarea poftei de mâncare, eliminarea
balonării, combaterea infecțiilor urinare, calmarea durerilor reumatice și la
eliminarea toxinelor și retențiilor de apă din organism.



Extern, se remarcă
proprietățile antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare și antireumatice.



Ingrediente Ceai Angelică
vrac:



Rizomi cu rădăcini de
Angelică (Angelica archangelica).



Detalii Ceai Angelică
vrac:



Plantele medicinale
folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate,
ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de
contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide,
îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.



Pentru realizarea
produsului Ceai Angelică vrac, au fost folosite plante nemodificate genetic,
obținute preponderent din culturi aflate în zona montană a țării noastre.
Rizomii și rădăcinile de Angelică (Rhizoma cum radicibus Angelicae) au fost
recoltate manual toamna sau primăvara, spălate și uscate la temperaturi
menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite
tratamente chimice sau iradiante.



Produsul Ceai Angelică
vrac susține digestia, stimulând secreția salivară și gastrică, reglând funcția
biliară și calmând spasmele. De asemenea, conținutul complex în substanțe
bio-active al rădăcinilor și rizomilor acestei specii ajută și la calmarea
durerilor articulare de natură reumatică. În plus, compușii activi (de ex.:
ulei esențial – limonen, mircen, caren, ocimen, terpinolen, sabinen, borneol,
carvacrol; monoterpene – α- și β-felandren, α-pinen, sesquiterpene, acizi
organici – angelic, clorogenic, cafeic, clorogenic, succinic, fumaric, citric,
chinic, oxalic; cumarine – ostol, umbeliferonă, umbeliprenină, ostenol; furanocumarine
– angelicină, archangelica, xantotoxină, xantotoxol, bergapten, imperatorină;
acizi grași – palmitic, linoleic, petroselinic; rezine, taninuri, zaharuri,
vitamine – B1 și săruri minerale ș.a.) din Angelică, contribuie și la
combaterea retențiilor de apă din organism; facilitarea eliminării gazelor din
stomac și intestine, calmarea spasmelor și a senzațiilor de greață, stimularea
funcției biliare, menținerea sănătății tractului uro-genital prin combaterea
infecțiilor, calmarea durerilor reumatice și eliminarea toxinelor și a
retențiilor de apă din organism (pe cale renală și sudoripară).



Pe scurt, printre
virtuțile ceaiului de Angelică se numără acțiunea: digestivă, tonic-amară,
carminativă, eupeptică, stomahică, antiinflamatoare, antiseptică, antifungică,
analgezică, detoxifiantă, diaforetică, antireumatică, antigutoasă, diuretică,
protectoare la nivelul aparatului urinar și calmantă asupra sistemului nervos.



Prezentarea compușilor
activi din Ceai Angelică vrac:



Angelica (Angelica
archangelica), denumită și Angelină, Antonică, Cucută-mare, Aglică, Anghelică
sau Anghelică-sălbatică, este o specie erbacee, perenă sau bienală, aromatică,
legumicolă și medicinală ce face parte din familia Apiaceae/Umbelliferae (din care
fac parte Mărarul, Anasonul, Chimenul, Morcovul, Coriandrul, Chimionul, Țelina
sau Păstârnacul). Specia se caracterizează printr-un rizom de forma unui Nap,
brun, cu mai multe capete și striații circulare, din care se desprind rădăcini
adventive. Atât rizomii, cât și rădăcinile speciei au un gust amar și o aromă
caracteristică, pătrunzătoare, ce nu se aseamănă cu cea a celorlalte specii din
familia Umbeliferelor. Tulpina este robustă, dreaptă, cilindrică,
galben-verzuie, cu înălțimi de cca 150 cm (max. 300 cm) și se ramifică înspre
vârf. Frunzele sunt mari și lungi, cu formă de trei ori penat-sectate și
foliole ovate. Florile sunt grupate în umbele mari, globuloase și au o culoare
alb-verzuie. Fructele sunt diachene elipsoidale, cu aripi laterale și bogate în
ulei volatil. Atât frunzele cât și fructele sunt toxice din cauza concentrației
mari de furanocumarine. Răspândită în Europa centrală și Asia, din Siberia până
în Islanda, specia crește spontan în regiunile nordice ale Rusiei, țărilor
Scandinave, Insulelor Feroe și Islandei. De asemenea este cultivată în Franța,
Germania, Polonia, Bulgaria, Ungaria și România. Pe teritoriul țării noastre,
Angelica se regăsește spontan în regiunile montane și subalpine, crescând doar
pe soluri umede, precum cele din apropierea pârâielor, prin turbării, în chei
sau la marginea pădurilor umede.



Cunoscută încă din
Antichitate, Angelica și-a primit denumirea de la greci, cuvântul „angelos”
însemnând înger, iar „arkhangelos” arhanghel. Aceștia i-au dat acest nume
deoarece se credea că însuși Arhanghelul Mihail a fost cel care le-a spus
oamenilor despre proprietățile medicinale ale plantei. Însă specia nu era
cunoscută doar de greci sau de romani, și strămoșii noștri daci foloseau
Angelica pentru aroma și proprietățile sale sanogene. Aceasta ajuta în calmarea
durerilor de stomac, „întărirea inimii” și în ușurarea expectorației. Rizomii
și fructele plantei erau puse în vin, amestec ul fiind folosit pentru
stimularea poftei de mâncare, ca tonic gastric sau contra herniilor. Începând
cu secolul al X-lea, Angelica a fost cultivată ca legumă, fiind folosită atât
ca legumă cât și ca plantă medicinală. Aceasta a cunoscut o creștere în
popularitate în Scandinavia secolului al XII-lea, în special în rândul
populației Saami (laponi) care foloseau specia în cadrul medicinei șamanice. În
prezent, Angelica este folosită ca aromatizant pentru multe tipuri de băuturi
alcoolice (lichior, absint, bitter) și de preparate culinare (omletă, dulceață,
bomboane, păstrăv, sirop). Pe teritoriul țării noastre, aceasta a fost folosită
tradițional pentru frecții contra durerilor de spate și reumatice, fiind fierte
și amestecate cu oțet. De asemenea, erau parte dintr-u amestec ce se folosea pe
mușcăturile de câine sau șarpe. Mai mult, se spune că însuși Haiducul Pintea
Viteazul avea mereu la el o sticlă cu palincă în care punea rădăcină de
Angelică și planta întreagă de Fierea-pământului (Gentiana cruciata),
considerând că aceasta îl ferea de boală și îi dădea putere.



În Fitoterapia modernă,
Angelica este folosită pentru proprietățile sale digestive, carminative,
colecistokinetice, antireumatice, diuretice și diaforetice. Folosite sub formă
de infuzie, rizomii și rădăcinile de Angelică stimulează diureza și contribuie
la protejarea tractului urinar, favorizând eliminarea agenților patogeni de la
nivelul vezicii urinare, reducerea retențiilor de apă și eliminarea acidului
uric, ureei, azotului, creatininei și a excesului de minerale (în special a
calciului) din organism. Acest lucru se datorează, în principal, conținutului
în flavonoide precum și uleiului volatil ce are proprietăți antibacteriene (în
special contra Mycobacterium avium) și antifungice (contra aprox. 14 specii de
fungi) notabile. Prin acțiunea sudorifică și diuretică, Angelica este utilă și
în curele de detoxifiere, iar datorită conținutului în principii amare, aceasta
stimulează secreția de salivă și suc gastric. Produsele pe bază de Angelică
stimulează colecistul și relaxează musculatura netedă, cu efecte benefice în
colici și spasme. Angelica are și proprietăți antiinflamatoare și
antireumatice, aceasta fiind utilă în calmarea durerilor articulare și de
spate. De asemenea, datorită conținutului în ulei esențial, preparatele pe bază
de Angelică pot avea un efect stimulant la nivel cerebral, însă doar în doze
mici, în doze mari, acesta devine un depresiv cerebral. Nu în ultimul rând,
folosită extern, Angelica este utilă în ameliorarea durerilor reumatice, fiind
folosită la frecții sub formă de spirt de Angelică (ulei esențial de Angelică,
alcool, Camfor).



Mod de utilizare Ceai
Angelică vrac:



Intern:mso-ansi-language:RO"> sub formă de infuzie: din 1 linguriță de plantă la 200
mL de apă clocotită, se lasă acoperit câteva minute la infuzat, se strecoară și
se bea o singură cană de ceai pe zi, fracționat.



În cazul curelor de lungă
durată, se recomandă câte o pauză de minimum 1 săptămână, la fiecare lună.



Extern:mso-ansi-language:RO"> sub formă de decoct sau infuzie. Se va folosi la:
spălături locale, comprese, cataplasme în pansament steril sau frecții pentru:
eczeme, micoze, edeme, inflamații articulare și calmarea înțepăturilor de
insecte.



Pentru un efect mai
puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura de Angelică!



Se poate asocia cu succes
și cu: Bitterul Taina Plantelor (hidroalcoolic, hidroglicerinic, capsule),
Bitterul Taina Maramureșului, Bitterul Ierburile vieții (hidroetanolic,
capsule), Enzimax (capsule), Hyper-Bil (capsule), Protonic (capsule, borcan),
Ceaiul și tinctura Diuretică, Hyper Uro-renal (capsule), Bitterul Taina
Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Ceaiul și Tinctura
Gastrică, NaturAsp (capsule), Hyper-reum (capsule), Osteoartrit (capsule),
Turmeric (capsule, ) Ceaiul, tinctura și oțetul Antireumatic, Ceaiul, capsulele
sau seva de Mesteacăn, Ceaiul și capsulele de Coada-calului, Ceaiul și
capsulele din Cozi-de-cireșe, Urzică (ceai, tinctură, capsule, extract
instant), Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul și tinctura de Ghimpe, Soc
(ceai, tinctură, sirop, oțet), Ceaiul din Muguri de Plop,
Pufuliță-cu-flori-mici, Gențiană, Obligeană, Siminoc, Fenicul, Anason, Chimen,
Armurariu, Ghimbir sau Brusture.



Pentru îngrijirea externă,
vă recomandăm: Balsamul Taina plantelor, Crema Hyper-reum, Crema cu
Untul-pământului, Tătăneasă și Arnică, Gelul cu Arnică, Untul-pământului și
Arginină, Crema cu Untul Pământului, Arnică și Petrol, Balsamul Gel
Gheara-diavolului, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic și Sarea de baie
Hyper-reum de la Hypericum.



Formă de prezentare:



Cutie de carton cu rizomi
și rădăcini uscate și feliate



Greutate netă:



30 g



Contraindicații:



Nu se utilizează de către
femeile gravide sau care alăptează și de către persoanele cu sensibilitate la
oricare dintre ingredientele produsului.



Precauții:



-Persoanele care urmează
tratamente medicamentoase (diuretice, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive,
anticoagulante ș.a.) sau cele care se află sub supraveghere medicală (în
special pentru epilepsie, ulcer gastric sau duodenal, insuficiență hepatică sau
renală decompensată, boli cardiovasculare) sunt sfătuite să consulte un
specialist înainte de începerea curei;



-În timpul curei, se
recomandată limitarea expunerii la soare din cauza efectului fotosensibilizant
al furanocumarinelor prezente în rizomii și rădăcinile de Angelică;



-A nu se depăși doza
recomandată pentru consumul zilnic;



-A nu se lăsa la îndemâna
și la vederea copiilor mici;



-Acesta este un supliment
alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod
de viață sănătos.



Condiții de păstrare:



Bine închis, ferit de
lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.



Brand



HYPERICUM



Producator 

HYPERICUM IMPEX

Общие характеристики
Производитель
Hypericum Impex SRL
Производитель
Hypericum Impex SRL
Форма
чай травяной
Тип / Подкатегория
Пищеварительные
Страна
Румыния
Похожие товары
Просмотренные товары