Cum alegi cel mai bun epilator (clasic sau IPL): opțiuni, dotări și sugestii

30 янв. 2017, 09:03
1260

Epilatorul este unul dintre cele mai importante produse de îngrijire personală din arsenalul unei femei, pielea netedă de pe picioare sau brațe fiind un simbol al grijii pentru imaginea personală.

În acest articol vă vom ajuta să alegeți epilatorul cel mai bine adaptat nevoilor și bugetului vostru, prin prezentarea tehnologiilor existente în acest moment de piață, a dotărilor pe care trebuie să le ofere un epilator de calitate și, în final, vom atinge și tehnologia complementară cu impulsuri luminoase care vă va ajuta să încetiniți creșterea firelor de păr nedorite.

Piața oferă o multitudine de epilatoare electrice de la producători faimoși precum Braun sau Philips, acestea folosind de multe ori soluții tehnologice similare, dar diferențiindu-se prin dotări, accesorii, calitatea construcției sau preț. După cum vom vedea, aparatele cu impulsuri de lumină fac parte dintr-o categorie specială și le vom trata diferit, deoarece și modul lor de lucru și scopul lor este diferit.

Cei care doresc un epilator nou trebuie să decidă ce funcții doresc să folosească, care sunt dotările necesare și, în funcție de sensibilitatea pielii, și dacă doresc un model care să poată fi folosit pe pielea umedă sau chiar sub duș sau în cada de baie.

Pentru a vă ușura sarcina alegerii, vom încerca în continuare să vă ghidăm printre opțiunile disponibile în acest moment pe piață și să vă facilităm alegerea unui produs care să vă ofere ceea ce doriți, fără să exagereze cu un preț prea mare.

Ce fel de epilator trebuie să alegem

Primul epilator a folosit un sistem inovator care folosea un arc spiralat ușor arcuit în lungime, care era rotit cu viteză mare de către un motor electric. Firele de păr intrau între spirele destinse, erau prinse strâns între acestea atunci când arcul deformat se rotea și în final erau smulse.

                epilady 

Această tehnologie nu mai este folosită decât pentru epilatoarele faciale manuale, dar a inspirat apariția unor modele electrice îmbunătățite care oferă performanțe mai bune și sunt mai puțin predispuse la defecte. În acest moment, pe piață sunt disponibile două tehnologii, acestea fiind destul de asemănătoare între ele deoarece ambele sunt inspirate de vechiul model cu resort.

Epilatoarele cu discuri rotative: primul model care s-a dezvoltat din designul de origine cu arc spiralat, acestea folosesc o serie de discuri metalice care se rotesc. Având o formă specială și o suprafață rugoasă care le îmbunătățește șansa de a ține strâns un fir de păr, discurile prind firele de păr între ele, apoi se închid și le smulg din rădăcină. Aceasta nu mai este o tehnologie prea des întâlnită, dar există încă producători apreciați precum Philips care o folosesc cu rezultate foarte bune.

                   epilator cu discuri rotative

Epilatoarele cu pensete: o evoluție a modelului cu discuri rotative, acestea folosesc însă o serie de plăcuțe metalice fixate pe un cilindru rotativ din material plastic. În interiorul acestui cilindru există un sistem care deschide și închide plăcuțele metalice, firele de păr fiind prinse între acestea și alte plăcuțe statice. Deși poate nu este evident la o primă vedere, aceste plăcuțe metalice sunt de fapt ceea ce a rămas în urma decupării profilului discurilor folosite de modelele prezentate anterior. Numite „cu pensete” deoarece mișcarea perechilor de plăcuțe seamănă cu cea a unei pensete obișnuite, acestea sunt cele mai des întâlnite modele existente în acest moment pe piață.

Deoarece diferențele dintre tehnologii sunt mici, și performanțele lor sunt asemănătoare. În general, modelele cu pensete sunt considerate superioare deoarece prind mai bine firele de păr și le rup mai rar, însă atunci când alegeți un model de epilator trebuie să fiți atenți mai degrabă la dotări și la calitatea generală a produsului decât la tehnologia folosită.

La ce detalii să ne uităm când cumpărăm un epilator

Pentru a găsi epilatorul ideal, trebuie să fi atenți la dotări și accesorii, alegând ceea ce considerați că va face utilizarea mai ușoară și mai comodă. Criteriile pe care ar trebui să le aveți în vedere sunt următoarele.

Numărul de pensete sau discuri. În vreme ce modelele cu discuri oferă în general 20 de puncte de prindere, modelele cu pensete oferă între 10 și 48 de pensete, adică tot atâtea puncte de prindere. Odată cu creșterea numărului de puncte de prindere, crește și șansa interceptării cu succes a firelor de păr, deci și timpul necesar pentru epilare scade. O legendă urbană afirmă că durerea resimțită crește o dată cu numărul de pensete sau discuri, însă durerea este influențată în realitate doar de calitatea aparatului, îndemânarea celui care-l folosește și obișnuință.

Capul pivotant. Deoarece epilatorul este folosit în general pe suprafețe mari și netede, capul pivotant nu este o dotare obligatorie precum în cazul unui aparat de ras. Dacă ați avut însă probleme cu epilarea anumitor zone dificile, acesta s-ar putea dovedi util în anumite situații.

Capete suplimentare. Pe lângă sistemul de epilare, unele modele oferă suplimentar capete care pot fi folosite mai ușor în zonele sensibile sau chiar capete care oferă funcția de trimmer. Astfel, epilatorul devine un aparat mai sigur și mai versatil, suplinind alte produse de îngrijire personală.

                    epilator capete multiple 

Alimentare cu fir sau fără fir. Un aparat cu acumulator vă oferă o libertate de mișcare mult mai bună, însă trebuie să fiți atenți la autonomia specificată de către producător. Multe modele oferă doar 30 de minute de autonomie, ceea ce ar putea fi insuficient, iar modelele care ajung la o oră sunt rare. Motorul unui epilator este gurmand, epilarea este o operațiune care poate dura destul de mult, iar un acumulator epuizat la jumătatea activității cu o oră înainte de ieșirea în oraș nu este o perspectivă prea plăcută. De aceea sunt recomandate fie modelele care se alimentează direct de la priză, fie cele pentru care se specifică în mod clar că pot fi folosite atât pe acumulator cât și direct conectate la priză. Modelele care se pot alimenta cu baterii obișnuite trebuie evitate deoarece autonomia este mediocră iar costurile în timp sunt mari.

Trepte de viteză. Unele epilatoare au un singur regim de lucru, însă uneori o turație mai mică poate fi extrem de utilă în cazul în care aveți pielea mai sensibilă în general sau doar în anumite zone. Epilatoarele cu putere ajustabilă oferă în general două trepte, arareori întâlnindu-se modele cu trei viteze.          

Utilizare pe pielea udă. La fel ca mașinile de bărbierit, epilatoarele sunt gândite pentru utilizarea pe pielea uscată. Există însă cazuri în care pielea sensibilă necesită aplicarea unor creme, loțiuni sau geluri care limitează iritațiile și durerea. În acest caz, un epilator care poate fi folosit pe pielea udă este o alegere înțeleaptă. Modelele care pot fi utilizate pe pielea umedă sunt în general marcate ca Wet & Dry.

Carcasa ermetică. Practic o extensie a facilității de mai sus, carcasa ermetică permite utilizarea sub duș sau în cadă. Cei care au pielea sensibilă vor beneficia astfel de deschiderea mai bună a foliculilor sub acțiunea apei calde, minimizându-se astfel durerea. În plus, aceste epilatoare pot fi și spălate mai ușor fără prea multe bătăi de cap.

Sistem pentru masaj. Mișcarea ritmică rapidă a discurilor sau pensetelor efectuează un masaj asupra pielii, însă unele epilatoare suplimentează acest efect secundar cu un sistem activ de masaj. Implementat cel mai adesea sub forma unor role care vibrează cu frecvență ridicată, sistemul de masaj pregătește pielea pentru contactul cu capul de smulgere și minimizează senzația neplăcută.

epilator sistem masaj

Sistem de iluminare. Foarte util, sistemul de iluminare permite vizualizarea perfectă a pielii indiferent de puterea luminii din încăpere și facilitează astfel descoperirea firelor de păr care au scăpat pensetelor.

Alte accesorii. Pe lângă dotările și accesoriile de mai sus, puteți alege și epilatoare care oferă capete speciale pentru exfolierea pielii, limitând astfel creșterea firelor sub piele, accesorii pentru întinderea pielii în timpul epilării sau accesorii pentru zonele sensibile.

Concluzii

Sperăm că acest ghid vă va ajuta să alegeți mai bine un epilator atunci când veți dori să cumpărați un produs nou. Pe piață există modele de la mai mulți producători, iar cei care vor și o metodă de a reduce treptat pilozitatea corporală pot arunca o privire și către aparatele cu impulsuri de lumină puternică. 

Epilatoare in catalogul Price.md

Источник: giz-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная