Cum alegi cel mai bun ondulator de păr: tipuri, opțiuni și recomandări

20 апр. 2017, 10:00
2219

Un ondulator de păr este unul dintre accesoriile des întâlnite în bagajul unei femei, iar acest lucru nu trebuie să mire pe nimeni. Părul creț, buclat sau ondulat a fost considerat mereu atrăgător, chiar dacă interesul modei pentru el a fost fluctuant de-a lungul timpului, acesta fiind apreciat în special în spațiul european sau în zona Orientului Îndepărtat, adică acolo unde este rar sau absent.

Ondulatorul de păr nu este o noutate în domeniul stilisticii, acesta existând în forme variate de-a lungul ultimelor două sau trei secole. Cochetele de acum o sută sau două sute de ani apelau la niște ondulatoare masive care erau încălzite direct la foc sau cu arzătoare interne cu cărbuni încinși sau gaz lampant. Din fericire, tehnologia ne-a ajutat să trecem peste această perioadă, iar ondulatorul de păr modern a devenit un instrument mic, compact și ușor de folosit.

Începând de la modele ieftine cu tambur din oțel și lipsite de opțiuni sau reglaje și terminând cu modele automate care practic fac orice din momentul în care i-a fost dată șuvița de păr, ondulatoarele disponibile pe piață oferă o gamă consistentă de forme, caracteristici și tehnologii utilizate. Dacă o persoană experimentată știe deja ce dorește și cum dorește, cei care aleg primul lor ondulator ar putea fi derutat de terminologie și tehnologiile diferite, iar ghidul de față va încerca să clarifice pe cât posibil nedumeririle.

Cum să alegi un ondulator de păr în funcție de preferințe și experiență

Înainte de a se avânta către magazin, viitorul cumpărător va trebui să știe clar care sunt caracteristicile personale particulare care, după caz, îi pot limita sau extinde posibilitatea de alegere. Cele mai importante sunt experiența, tipul de păr și stilul dorit.

Persoanele care nu au mai folosit sau care încă mai au dificultăți cu utilizarea unui ondulator sunt sfătuite să aleagă fie banalul model cu tambur cilindric și clapetă, fie mai scumpele și mai voluminoasele modelele complet automatizate. Modelele fără clapetă de tip baghetă, cele cu tambur și mâner manual Marcel sau cele de tip clește sunt recomandate persoanelor mai experimentate și pot produce rezultate nesatisfăcătoare în mână unui începător.

Tipul de păr este important deoarece în funcție de acesta trebuie aleasă temperatura de lucru a ondulatorului. În timp ce firul de păr gros poate necesita chiar și peste 200 de grade pentru a putea fi modelat corespunzător, pentru părul foarte subțire și fragil trebuie coborât uneori și la 90 de grade pentru a evita deteriorarea sa iremediabilă. În cazul unui model cu temperatură fixă, verificați că aceasta corespunde cu tipul de păr, iar în cazul modelelor ajustabile, verificați dacă gama de reglaje acoperă necesitățile personale.

În funcție de stilul preferat, verificați diametrul tamburului și pe cel al eventualelor capete interschimbabile. Pentru un păr creț și des aveți nevoie de un ondulator al cărui cilindru are un diametru de 10 – 14 milimetri, începând de la 18 – 22 obțineți bucle dese,  22-26 este dimensiunea pentru buclele naturale și este considerată alegerea de bază pentru un începător, iar diametrele mai mari încep să devină utile doar pentru ondulare și volum.  Aceste dimensiuni sunt doar o bază de pornire, diversele soluții constructive putând oferi baghete conice sau cu bule care creează bucle cu diametru variabil, șuvițe creponate sau chiar cu dimensiuni ajustabile în funcție de timpul de acțiune.

Cum să alegi un ondulator de păr în funcție de tip

Ondulator de păr era odinioară un aparat simplu, însă încercările de a face aranjarea părului mai bună și mai sigură au născut mai multe tipuri de modele care pot fi împărțite în patru categorii mari.

Ondulatorul cilindric cu clapetă. Este cel mai simplu și mai cunoscut, acestea folosind un tambur pe care părul este presat cu ajutorul unei clapete metalice acționate de un resort. Simplu de folosit și recomandat începătorilor, acesta suferă de dezavantajul presării exagerate a părului, care se concretizează uneori prin apariția zonelor „șifonate” și, în cazul în care nu sunteți atenți, chiar și cu arderea firului de păr.

Ușor de recunoscut datorită mânerelor foarte mari, ondulatorul de tip Marcel este înrudit cu modelul cilindric de bază, însă necesită apăsarea manuală pentru presarea părului, ceea ce pe de o parte conferă mai multă siguranță și control, dar cere totodată și mai multă atenție în cursul utilizării. Gândit pentru viteză și control, acest tip de ondulator funcționează la temperaturi ridicate, de aceea este în general o alegere doar pentru utilizatorii foarte experimentați.

Ondulatorul de tip baghetă. Eliminând clapeta, ondulatorul de tip baghetă necesită ceva mai multă experiență în utilizare, însă aduce avantaje incontestabile. Permițând rularea părului în sens invers, de la bază către vârf, acesta elimină apariția vârfurilor înspicate, iar apăsarea naturală asupra părului previne supraîncălzirea acestuia sau apariția zonelor „șifonate”. Creativitatea este și ea stimulată, bagheta putând fi nu doar cilindrică, ci și conică, spiralată, conică inversată sau vălurită pentru a permite crearea unor bucle cu forme și diametre variabile. Deoarece utilizatorii pot atinge prea ușor elementul activ fierbinte, aceste ondulatoare vin de obicei la pachet cu o mănușă protectoare.

Ondulatorul de tip clește. O rudă foarte apropiată a plăcii de îndreptat părul, ondulatorul de tip clește este disponibil în câteva variante care diferă destul de mult între ele. Unele folosesc o baghetă cilindrică sau conică, dar care de data aceasta se deschide în două, și preia avantajele modelelor cu baghetă simplă. Altele folosesc un element activ masiv cu o formă vălurită și sunt recomandate pentru buclele ample sau pentru volum. În final, ultimele folosesc doi sau trei tamburi cilindrici și sunt recomandate pentru ondulare, și, în funcție de dimensiuni, și pentru volum.

Ondulatoarele semiautomate sau automate. Ușor de recunoscut deoarece folosesc o cameră specială pentru încălzire care le face totodată și voluminoase, acestea sunt și singurele ondulatoare motorizate. În cazul modelelor din gama superioară, utilizatorul nu trebuie decât să insereze capătul șuviței dorite și să aștepte terminarea automată a procesului și cererea inserării unei șuvițe noi. Deoarece aceste ondulatore nu au un tambur propriu-zis, dimensiunea buclelor se ajustează în funcție de timpul și temperatura de contact.

Ce dotări trebuie să aibă un ondulator de păr

Alegerea unui tip de ondulator ar trebui să fie doar primul pas, cumpărătorul trebuind să fie atent la detaliile care pot face utilizarea mai sigură, mai comodă, mai bună sau mai diversificată.

Materiale de construcție: vechile ondulatoare foloseau tamburi din oțel, recunoscuți pentru temperatura mare și neuniformă care a cauzat nu o dată accidente cosmetice. Prezent încă pe modelele foarte ieftine, oțelul trebuie evitat cu orice preț în favoarea ceramicii, ceramicii cu inserții de turmalină, porțelanului sau aliajului de titan deoarece acestea furnizează o căldură constantă și mai blândă. Modelele bazate pe ceramică sunt recomandate oricui, iar cele bazate pe aliaj de titan sunt recomandate pentru părul cu fir gros mai greu de modelat.

Temperatură reglabilă: poate că un model setat pe o singură treaptă de putere este suficient în unele cazuri, însă modelele care permit ajustarea sunt de preferat. Ajustabilă fie în trepte, fie în mod liber, această facilitate permite reglarea temperaturii de lucru, iar dacă există și un termometru cu afișaj digital, cu atât mai bine.

Cronometru: pentru fiecare tip de mod de folosire este recomandat un timp specific, iar ondulatoarele care includ un timer și o avertizare sonoră sau decuplarea automată permit evitarea unor incidente nedorite.

Numărul de ajutaje și accesorii: ondulatoarele din gamele superioare folosesc un tambur detașabil și oferă capete suplimentare cu dimensiuni sau forme diferite care oferă mai multă libertate stilistică și elimină necesitatea achiziției mai multor ondulatoare cu dimensiuni diferite. La aceste ajutaje se adaugă accesorii obișnuite diverse, cum ar fi bigudiuri, cleme sau forme din material plastic.

Vaporizator: părul uman se modelează mai bine atunci când este ușor umed, iar unele ondulatoare oferă un mic rezervor cu apă și un vaporizator pentru generarea unui flux localizat de aburi.

Utilizare pe părul ud: deoarece părul cu firul gros este mai dificil, unele persoane ar fi tentate să-l modeleze cât acesta este încă umed. Combinația dintre suprafața fierbinte, curentul electric și apă nu este însă una prea sigură, iar modelele care permit în mod explicit utilizarea pe părul ud sunt cam rare.

Ergonomie: aici ar trebui să verificați dacă forma aparatului este confortabilă, în special în cazul modelelor automate mai grele, și lungimea cablului de alimentare. Pentru a nu vă încurca de el, un cablu cu o lungime de cel puțin doi metri este recomandat, iar cele care se pot roti liber sunt binevenite.

Siguranță în utilizare:  producătorii s-au gândit la diverse măsuri de siguranță care să evite accidentele care pot fi provocate de o suprafață atât de fierbinte. Vom întâlni astfel modele ale căror baghete au capătul izolat și rece, modele care se decuplează automat după o perioadă și chiar modele care folosesc un accelerometru pentru a se opri singure când sunt lăsate jos și reporni imediat ce sunt ridicate.

Concluzii

În funcție de preferințe, buget și particularități personale, persoanele interesate de un ondulator de păr pot găsi pe piață o multitudine de opțiuni, începând de la modele simple și ieftine până la mai scumpele modele automate sau multifuncționale.

Aparate de coafat in catalogul Price.md

Источник: giz-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная