Sfaturi care sa te ajute sa alegi un blender pentru piureuri, smoothie-uri, supe si sucuri

05 февр. 2018, 16:30
1001

Blenderul a inceput sa fie din ce in ce mai prezent in bucatariile noastre, el fiind folosit la tot felul de preparate, usurandu-ne foarte mult munca atunci cand vine vorba de prepararea supelor, cremelor sau a sucurilor. Putem spune fara nicio exagerare faptul ca avem in fata una dintre cele mai utile aparate care se pot gasi intr-o bucatarie.

Sunt multe persoane care, atunci cand vine vorba de a face un suc natural, spun ca prefera sa foloseasca storcatorul de fructe. Adevarul este ca ambele, in principiu, fac acelasi lucru, doar ca cel din urma separa sucul din fructe si pulpa din legume, in timp ce blenderul nu, el doar ne ajuta sa facem niste sucuri cremoase care vin cu avantajul pastrarii tuturor substantelor nutritive din fructele si legumele folosite (mai degraba intr-o proportie de 99%).

Revenind insa la sfaturile legate de alegerea celui mai bun blender pentru tine, noi iti punem urmatoarea intrebare: chiar stii la ce trebuie sa te uiti inainte de a scoate banii din buzunar? Nu? Atunci iti vom spune noi, in randurile urmatoare, tot ce trebuie sa stii atunci cand vine vorba de cumpararea unui blender bun si de calitate.

Majoritatea aleg sa isi indrepte atentia catre un blender vertical de mana, iar acesta aduce mai multe avantaje, dar in acelasi timp si cateva dezavantaje. Care sunt avantajele sale? In primul rand, este destul de compact, ocupand foarte putin loc in bucatarie. In al doilea rand, are un pret foarte accesibil, iar faptul ca poti opta pentru modele fara fir le fac sa fie si foarte manevrabile. Sa nu uitam nici de faptul ca sunt foarte usor de curatat. De cealalata parte, un dezavantaj este legat de faptul ca au o putere ceva mai mica, lucru care ne va pune in dificultate atunci cand vine vorba de procesarea fructelor si legumelor mai dure.

O caracteristica importanta a blenderului este puterea acestuia. Ea ne spune cat de bine poate amesteca, pasa si lichefia diferite tipuri de alimente, astfel incat noi sa ne putem bucura de cele mai bune piureuri, smoothie-uri, supe si sucuri. Daca vrei sa poti mixa si taia aproape toate tipurile de alimente la care te poti gandi in momentul de fata noi iti recomandam sa iti indrepti atentia catre un model care sa ofere o putere de cel putin 300 wati. Daca totusi vrei ceva mai multa putere, iar bugetul nu reprezinta o mare problema, atunci un model de 700 de wati trebuie luat in considerare.

Urmatorul lucru la care trebuie sa ne uitam este capacitatea pe care o are bolul. Sunt destul de multe la numar persoanele care ignora acest aspect, el fiind insa unul destul de important, iar asta pentru ca de capacitatea bolului tine cantitatea de ingrediente pe care o putem prepara intr-o singura „sesiune”. Aici va trebui sa tii cont de care sunt nevoile tale, dar noi iti recomandam sa incerci sa optezi pentru un model de blender care sa vina cu un bol cu o capacitate mai mare de 1,5 litri sau chiar 2.

Alte aspecte care nu trebuie ingnorate sunt treptele de viteza pe care le putem selecta noi, existenta sau nu a unor programe de lucru predefinite, precum si materialul din care este construit blenderul, respectiv bolul.

Blendere in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: casamea-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная