Kaspersky: 41% dintre utilizatorii de servicii de online dating au avut probleme de securitate

13 нояб. 2017, 11:00
640

Cei de la Kaspersky Lab au acordat o atenție sporită serviciilor de dating online în ultima vreme, iar cercetarea lor scoate tot mai multe aspecte interesante legate de acest tip de activitate pe internet.

Ultimul raport sugerează că dezvăluirea prea multor informații personale pe site-urile de dating ar putea deschide ușa nu doar unui partener, ci și escrocilor și infractorilor cibernetici. Unul din zece utilizatori ai site-urilor de dating online (13%) recunoaște că oferă informații personale partenerilor după doar câteva minute sau ore de la inițierea dialogului, punându-se în pericol.

Poate părea ceva inofensiv și o cale rapidă către un posibil partener, dar utilizatorii serviciilor de dating online oferă de bună voie informații personale și importante fără să se gândească prea mult, unii dintre ei făcându-le publice chiar pe profilurile lor. Astfel, un sfert (25%) dintre aceștia recunosc că au numele complet trecut în profilul public de pe site. Un utilizator din zece și-a făcut publică adresa de domiciliu, detalii despre munca sau a divulgat secrete de serviciu în acest mod. De asemenea, 9% dintre utilizatori au încărcat fotografii nud cu ei, pe profilul personal.

Utilizatorii sunt și mai înclinați să dezvăluie date celor cu care comunică în lumea dating-ului online: 16% oferă informații personale posibililor parteneri, iar unul din zece utilizatori face acest lucru în decurs de minute sau ore de la începerea conversației. În plus, 15% dintre utilizatori spun lucruri stânjenitoare despre ei înșiși și 14% le trimit partenerilor fotografii personale sau chiar nud. Dacă ele ajung pe mâini greșite, informațiile ar putea fi folosite pentru accesarea conturilor și a dispozitivelor utilizatorilor, sau pentru șantaj, infractorii cibernetici cerând bani de la victimele lor.

Această nevoie de a dezvălui atât de multe informații face ca cei care folosesc serviciile de dating online să fie expuși la mai multe amenințări cibernetice. Cercetarea arată că 41% dintre ei au experimentat incidente de securitate precum compromiterea dispozitivelor sau a conturilor sau au fost ținta unui atac ransomware, față de 20% dintre utilizatorii care nu folosesc servicii de dating online. Așadar, aceștia sunt mai vulnerabili și predispuși să ajungă ținta atacurilor.

Situația naște îngrijorări, utilizatorii de servicii de online dating temându-se pentru siguranța lor atunci când apelează la servicii de dating online. 63% se tem că dispozitivul pe care îl folosesc în acest scop va fi infectat, iar 61% sunt îngrijorați de faptul că informațiile lor ar putea fi furate din aplicația sau serviciul de dating. Un neașteptat procent de 55% dintre utilizatori au experimentat anumite forme de amenințare sau probleme odată cu accesarea serviciilor de dating online – de la amenințări online la cele offline. În ciuda acestor lucruri, mulți utilizatori nu folosesc nici măcar metode simple de protecție: doar 21% dintre ei nu permit aplicațiilor de dating să acceseze datele de pe dispozitive și doar 27% folosesc o soluție de securitate sau antivirus.

”Utilizatorii trebuie să fie prudenți atunci când vine vorba de împărtășirea de informații personale pe profilul public sau în conversația cu potențiali parteneri. La fel cum nu i-ai spune cuiva care trece pe lângă tine pe stradă adresa de acasă sau numărul de telefon imediat ce l-ai văzut, și utilizatorii site-urilor de online dating trebuie să își asume responsabilitatea protejării datelor personale și să nu presupună că acestea sunt în siguranță și de neatins pe diverse site-uri sau aplicații. Acest sfat se aplică și în afara dating-ului online, iar utilizatorii de Internet ar trebui să-și protejeze informațiile personale din mediul online, indiferent unde se află”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab.

Indiferent de obiceiurile din mediul online, Kaspersky Lab consideră că oricine are dreptul la protecție. Bazându-se pe o experiență de 20 de ani, compania oferă o gamă extinsă de soluții pentru a ajuta utilizatori să se protejeze. Kaspersky Free oferă o protecție de bază împotriva programelor malware fără niciun cost, iar pentru cei care au nevoie de o protecție complexă, Kaspersky Internet Security reprezintă o opțiune avansată pentru a proteja fiecare aspect al vieții digitale.

Antivirus și securitate in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: mobile-news-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная