9 sfaturi pentru a alege parchetul laminat

06 февр. 2017, 16:00
4848

Atunci cand construiti, cumparati sau renovati o casa sau un apartament, pardoseala este unul dintre cele mai discutate subiecte. Parchetul laminat este o alternativa mai ieftina a pardoselilor din lemn masiv.

Parchetul laminat se gaseste in decoruri foarte multe, care imita lemnul dar si decoruri care imita gresia, piatra sau mai nou si unicolore.

Parchetul laminat este fabricat din 5-8 straturi de regula care sunt laminate intre ele.

Parchetul laminat – bine de stiut

Mai jos va  prezentam cateva sfaturi pentru alegerea corecta a parchetului laminat, dar vom reveni  cu detalii tehnice precum si informatii detailate despre grosime, decor :

1. Trebuie sa stiti unde va fi montat parchetul laminat (dormitor, sufragerie, camera de zi, camera copiilor, hol, birou, etc.) pentru a se putea alege clasa de trafic corespunzator.

2. In cazul unor renovari trebuie luat in calcul si grosimea placilor si a foliei spumate care se monteaza sub parchet pentru ca in unele cazuri distanta dintre usi si pardoseala existenta este cea care stabileste grosimea parchetului laminat.

3. O grosime mai mare a parchetului nu inseamna o calitate sau rezistenta mai buna a acestuia pentru ca cel mai important este placa de rezistenta.

4. Placa de rezistenta la parchetul laminat poate fi din MDF sau HDF . Materialul HDF este mai rezistent si este folosit la parcheturile de calitate.  Deci nefiind nevoie de o grosime mare a placii pentru a fi mai rezistenta.

5. Aveti probabil o idee despre decorul, nuanta, culoarea parchetului laminat pe care doriti sa-l achizitionati, dar sa nu omiteti faptul ca trebuie sa fie asortata cu mobila si culoarea peretilor.

6. Pentru camera copiilor  sau persoanelor cu alergii se recomanda parchetul laminat cu un continut de formaldehida scazut.

7. Sistemul de imbinare este recomandat sa fie click sau dubluclick .

8. Daca aveti instalat incalzire in pardoseala atunci trebuie sa cautati un parchet laminat la care este specificat ca se preteaza pentru acesta.

9. Foarte important este sa stiti daca la parchetul laminat pe care doriti sa-l achizitionati exista toate accesoriile de care aveti nevoie: plinte, coltare interioare si exterioare, capete de inchidere plinta, sine de trecere si seturi reparatii.

Speram ca sfaturile noastre va vor folosi cand doriti sa achizitionati un parchet laminat. Curand vom discuta detaliile despre grosimea parchetului laminat, precum si va vom da mai multe detalii despre fiecare punct din acest articol.

Pardoseală in catalogul Price.md

Источник: constructii24-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная