Cum să porți corect un costum: 20 de trucuri pentru bărbați

25 янв. 2017, 09:54
6628

Un bărbat la costum este instant mai sexy în ochii oricărei femei. Este ceva care ne seduce atunci când vedem un bărbat elegant, care emană hotărâre, prestanță, masculinitate.

Așa că o să-ți prezentăm câteva trucuri de cum să porți corect un costum. Pentru că orice bărbat poate să poarte costum, vedem asta în fiecare zi, de la funcționarul de la primărie, până la agentul de vânzări care-ți bate-n ușă pentru a te convinge să-i achiziționezi produsele. Dar nu toți bărbații știu cum să poarte corect, cu stil, costumul. Însă începând de astăzi, dacă urmezi sfaturile de mai jos, tu vei fi unul dintre ei.

1. Învață cum să recunoști dacă un sacou nu-ți vine așa cum ar trebui.

Dacă vei vedea că sacoul tău se ridică la umăr, așa ca în poza de mai jos, înseamnă că acesta este mult prea larg.

În schimb, dacă formează un X atunci când îl închei, atunci sacoul este prea strâmt.

                     costum se poartacostum 2015

2. Este întotdeauna de acceptat să-ți închizi nasturele din mijloc, atunci când porți o jachetă cu trei nasturi. Dar nu uita că, dacă închiderea nasturelui de deasupra este opțională – rămâne la latitudinea ta dacă vrei să-l închizi sau nu – nasturele de dedesubt ar trebui mereu să rămână deschis. Sub nici o formă cu închide acest nasture.  Dacă ai un sacou cu patru nasturi, primul şi ultimul nasture întotdeauna trebuie descheiaţi, iar dacă ai un sacou cu un singur nasture, acesta se poartă încheiat.

Nu uita și o altă regulă, aceasta ține mai multe de codul bunelor maniere, decât de modă: atunci când un bărbat stă pe scaun trebuie să stea cu nasturii descheiați, iar când se ridică îi încheie, așa cum am explicat în cele scrise mai sus.

                     COSTUM BARBATcostum barbati 2015

3. La fel ca la costumul cu un singur rând de nasturi, nici la costumul cu două rânduri de nasturi nu trebuie să închizi nasturele de jos.

                     costum barbati 2015. 1jpg

4. Când vine vorba de lungime, , mânecile ar trebui să ajungă până la nodul de la degetul mare al mâinii (adică la osul trapez al oaselor carpiene). Bineînțeles, această regulă trebuie adaptată. Depinde  şi de proporţiile mâinii tale. Aceasta este regula de bază, dar ține și de cum te vezi tu în oglindă, dacă simți că ți se potrivește lungimea, de cum percepi tu vizual acest costum.

                     costum barbati 2015. 2jpg

5. Dacă vrei să porți un costum cu dungi, ai grijă ca aceste dungi să fie subțiri, discrete. Alege dungi proeminente doar dacă te vei duge la o petrecere de Halloween cu tematică. Altfel, nu ai nicio scuză!

                     costum barbati 2015 3costum 10

6. Cu câteva excepții, dungile orizontale sunt foarte greu de purtat când vine vorba de costume. În general, nu sunt potrivite din punct de vedere estetic și se potrivesc puținor persoane. Așa că ai mare grijă dacă vrei să porți un astfel de costum. În stângă ai un exemplu de așa nu, în dreapta un exemplu de așa da.

                       costum barbati 2015 45jpgcostum 11

7. Când te așezi, desfă-ți întotdeauna nasturii costumului.

Dacă îi vei lăsa închiși, îți vei distruge nasturii și este foarte posibil să se schimbe forma costumului.

                       costum barbati 2015 6

8. Dacă ai posibilitatea să-ți cumperi un singur costum, optează pentru unul în culoarea cărbunelui, ca cel de mai jos.

Și negru, bleumarin, gri sunt niște culori foarte bune și potrivite pentru costume, dar culoarea cărbunelui este mai versatilă atunci când este combinată cu diverse modele și culori.

                     costum barbati 2015 7


9. Pantalonii ar trebui să te facă să te simți confortabil. Așa că, înainte să-i cumperi, pentru a te asigura că te vei simți bine purtându-i, bagă un deget în jurul taliei. Dacă îi faci la comandă, măsoară pentru pantaloni, în jurul taliei, cu un deget în interiorul centimetrului.

                   costum barbati 2015 9

10. Când vine vorba de lungimea pantalonului, trebuie să ții cont de următoarea regulă: tăietura pantalonului / tivul trebuie să pice deasupra călcâiului de la pantofi. Asigură-te că nu ți se vor vedea sosetele.

                                               costum barbati 2015 11

Varianta de mai sus este varianta clasică, tradițională – pe care eu una o prefer. Însă dacă vrei să fii ceva mai modern, poți alege o variantă care e permite pantalonului să arate glezna piciorului și, uneori, șosetele.

                     costum 14

Avantajele acestei variante este că te face să pari mai înalt și, având în vedere că pantalonii sunt skinny, te vor face să pari mai slab.

11. Există multe variante de revere pentru sacoul tău.

                       costum barbati 2015 13

Există reverul clasic, deschis, ca în cea de-a doua imagine. Acest rever este potrivit pentru costumele pe care vrei să le îmbraci des, în orice situație, la orice eveniment. Dacă te duci într-o zi la muncă și porți un astfel de costum cu rever deschis, poți să-l porți și la ieșirile cu prietenii, după muncă. Dacă ai puține costume, recomand ca acestea să fie cu revere deschise.

Există reverul ascuțit, ca în prima imagine. Acest rever este potrivit pentru momentele în care îți dorești să ieși în evidență cu un detaliu. Bineînțeles, este unul subtil, pentru cunoscători. Acest tip de rever are un mare avantaj: prin forma lui, creează un „V” cu efect de îngustare aparentă a taliei și de lățire a umerilor. Și acest efect avantajează orice bărbat. Vei întâlni mai des acest detaliu la sacourile sport și uneori la smoching (revere ascuțite, satinate). În plus, reverele ascuțite sunt obligatorii la sacourile cu două rânduri de nasturi.

În cea de-a treia fotografie vedem cu rever șal.  Reverul tip șal este întâlnit la sacourile de ceremonie (smoching). Nu-l vei purta prea des, însă te va scoate din anonimat atunci când te vei hotărî să o faci.

12. Poartă veste în loc de sacou, pentru un plus de originalitate!

Vesta ar trebui să ajungă până la talia ta și ar trebui să-ți acopere cureaua. Poți să-i închizi toți nasturii sau poți lăsa un nasture descheiat. În general, culoarea, dar și modelele sau imprimeurile de pe vesta ta ar trebui să asorteze cu costumul pe care-l porți.

                                 costum barbati 2015 14

13. Cravata ta ar trebui să ajungă până la talie sau până la curea, nu trebuie să fie mai scurtă și în niciun caz nu trebuie să fie mai lungă. Cred că poza de mai jos demonstrează perfect cât de urât se vede dacă cravata este mai lungă, așa că sperăm că te-am convins să nu o porți așa.

14. Un alt sfat de care trebuie să ții cont când vine vorba de cravată este că aceasta trebuie să fie întotdeauna mai închisă la culoare decât cămașa pe care o porți.

                 costum barbati 2015 17

15. Lățimea cravatei trebuie să fie direct proporțională cu lățimea reverelor sacoului cu care este purtată.

                               costum barbati 2015 18

16.  Un ac de cravată adaugă întotdeauna un plus de stil și originalitate outfitului tău. Ai grijă să nu fie mai lat decât cravata.

                   costum barbati 2015 19

17. Manșetele sunt o parte foarte importantă a unui costum. Aproximativ jumătate de centimetru de manșetă ar trebui să fie vizibilă când te ridici. Manșetele funcționale  ale unui sacou de costum sunt acel detaliu prin care se observă că produsul este de calitate și că a fost făcut la comandă.

                   mansete costum

18. Costumele în culori deschise ar trebui purtate doar atunci când este cald!

Un costum într-o culoare deschisă este perfect în timpul verii.

                 costum barbati 2015 20

19. Fii atent și la spatele costumului tău! 

Costumele cu un singur șliț sunt populare în America, în timp ce costumele cu două șlițuri sunt populare în Marea Britanie.

                                 costum barbati 2015 21

20. Accesoriile pentru costum sunt la modă pentru bărbaţi

Exemple de accesorii la modă:

Trebuie să-ți decorezi reverul. Deși de multe ori e trecut cu vederea, reverul sacoului tău este numai bun de accesorizat. Varianta cea la îndemână e o butonieră. Dacă aveți de gând să apelaţi la asta, aţi putea cere oricând unui florar o crenguţă sau un bucheţel de flori pentru a le folosi pe post de butonieră.

Poţi însă să alegi varianta de lux a butonierei, soluție reutilizabilă care nici nu se usucă sau ofileşte, făcută din ţesături, în modele florale.
Cu un spectru larg de culori disponibile pe piața actuală, aţi putea merge pe nuanţe luminoase și contrastante cu sacoul purtat. Puteţi să încercați să îl asortaţi cu nuanţa gulerului sau buzunarului. De exemplu, un costum gri, purtat cu o cravată gri pal merge perfect cu o floare, indiferent dacă mergeţi la o nuntă sau o gală de de caritate.

Totodată, un simplu rever din metal face o completare interesantă pentru un costum în timpul săptămânii de lucru și pentru ocazii mai puțin formale. Doar amintiți-vă să vă asiguraţi că acesta se potriveşte la alte accesorii de metal pe care le alegeţi (ceasuri, curele, etc.).

               rever decorat

Poartă papion. 

O modalitate simplă de a aduce caracter și personalitate oricărui costum este de a opta pentru un papion. În timp ce multe ocazii oficiale vor restricționa creativitatea stilului tău, o cravată sau un papion dintr-un material interesant va adăuga un artificiu subtil pentru ţinuta aleasă.

La fel cum alegerea costumului potrivit depinde de anotimp, şi papionul ar trebui să fie adecvat sezonier. Pentru primăvară / vară, ia în considerare țesături ușoare, cum ar fi bumbac, Chambray și mătăsuri tricotate, apoi treci la țesături grele, cum ar fi tweed, lână, flanel și catifea, în timpul lunilor mai reci ale anului.

               PAPION COSTUM

Brandul Becky Marwood a reinventat cu adevărat accesoriile de acest tip și este în prezent considerat unul dintre liderii in domeniu. Specializat în papioane acoperite cu dantelă , care sunt mai mult nişte opere de arta in miniatură. Astfel, orice design de la Marwood aduce cu siguranţă o dimensiune în plus pentru tinuţa ta formală.

Pe de altă parte, accesoriile realizate manual şi artistic țesute de la Charvet sunt unele dintre cele mai bune de pe piaţă, în timp ce design-ul aplicat la mătase tricotată de la Lanvin sunt o piesă la fel de chic.

Acum nu mai ai nicio scuză să nu fii impecabil atunci când porți costum! Chiar dacă preferi stilul casual, pentru că nu ai timp și răbdare să te îmbraci la costum, încearcă și această variantă din când în când! Nu vei regreta.

Îmbrăcăminte și accesorii pentru bărbați in catalogul Price.md


Источник: fashion365-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная