Google I/O 2017: Iată cele mai importante noutăți prezentate de Google în cadrul evenimentului Keynote

18 мая 2017, 11:00
533

Evenimentul keynote care marchează startul conferinței Google I/O 2017 tocmai ce a luat sfârșit și noi am adunat mai jos principalele noutăți pe care CEO-ul, Sundar Pichai le-a prezentat la fața locului. Pentru început s-au prezentat câteva cifre referitoare la popularitatea Android, YouTube și a altor aplicații din portofoliu.

Am aflat că la nivel global s-a atins numărul de 2 miliarde de terminale Android și că zilnic sunt vizionate aproximativ 1 miliard de ore de clipuri video pe YouTube. S-a menționat și implementarea tehnologiei AI, dar și a tehnologiei de tip 'machine learning', respectiv 'deep learning' asociate lui Google Home prin care se oferă suport multi-user. Să vedem care au fost cele mai interesante lucruri prezentate!

Google Lens

O inițiativă a celor de la Google care va fi implementată de acum înainte în Google Assistant și aplicația Photos este și Google Lens, un soi de Bixby Vision dacă vreți. Folosind acest tool ni se oferă o funcție de recunoaștere automată a obiectelor și locurilor din preajmă, fiind dat exemplu situația în care dorim să aflăm mai multe detalii despre un anumit . Doar îndreptând telefonul în direcția precisă primim informații detaliate și recenzii dacă este vorba despre un restaurant.

Sistem TPU Gen.2 

TPU Gen2

În continuare s-a vorbit despre cea de-a doua generație TPU (Tensor Processor Unit), un sistem cloud computing bazat pe hardware și software și integrat în platforma Google Compute Engine similară lui Amazon AWS și Microsoft Azure. Creația nouă a celor de la Google conține multiple astfel de unități de procesare TPU folosite pentru machine learning, pentru antrenarea sistemelor AI și pentru realizarea de task-uri în timp real. 

Marele G a reușit să dezvolte un asemenea TPU Pods format din multiple unități TPU, rezultatul fiind un super-computer cu o putere de 11.5 petaflops. Chiar și pe cont propriu, un TPU din generația 2 este capabil să ofere o putere de calcul de 180 teraflops. 

Google Assistant

De pe lista de noutăți nu putea lipsi nici Google Assistant, sau mai bine zis actualizările aduse acestui asistent vocal. Acesta debutează și pe iOS și printre update-urile oferite avem și suportul SDK ce le permite producătorilor integrarea sa în fel și fel de dispozitive. Din vară vor fi disponibile noi limbi precum franceză, germană, portugheză, dar și japoneză, urmând ca până la sfârșitul anului să fie incluse și italiana, spaniola și coreeana. 

Totodată, de acum înainte vom putea interacționa cu Google Assistant și prin typing-ul de comenzi fără a include vocea în ecuație, lucru ce poate fi util în unele situații. Se oferă și integrare pentru serviciul de plăți, ceea ce înseamnă că vom putea comanda mâncare folosind asistentul virtual și ulterior amprenta pentru autentificarea plății.

Android O

Android O

Pe finalul evenimentului s-a discutat și despre Android, sistem de operare ce se regăsește sub diferite forme pe smartphone-uri, ceasuri inteligente, televizoare, ba chiar și autoturisme. Aflăm că Android TV va primi curând un launcher actualizat pe partea de design, dar și integrarea lui Google Assistant. Cât despre OS-ul destinate smartphone-urilor, ni se dezvăluie că în ultimul an au fost lansate 82 miliarde de aplicații din Google Play.

Android O urmează a debuta în ediția finală la finalul acestei veri și s-a făcut o trecere printre noile funcții precum Picture-in-Picture și s-a amintit de noua modalitate de sortare a notificărilor. Aflăm totodată faptul că începând de astăzi se dă startul programului beta Android O și pentru a vă înscrie trebuie să vă înregistrați device-ul (produse compatibile: Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5x, Nexus Player).

Catalog produselor Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: mobilissimo-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная