Intel se alătură companiilor care acuză Qualcomm de abuz de poziție dominantă

24 июл. 2017, 11:00
468

Se pare că a devenit un lucru la modă în ultimele luni, în rândul companiilor tehnologice să se ia de Qualcomm. Monopolul deținut de companie producătoare de procesoare pentru dispozitivele mobile supără pe multă lume, iar șirul inamicilor continuă să se îngroașe.

Pe fondul scandalului cu Apple, care a decis să nu se mai teamă de Qualcomm și să le opună opoziție în legătură cu plata redevențelor, considerate de piață, extrem de mari, am văzut cum patru companii partenere ale Apple au dat în judecată Qualcomm.

De asemenea, Google, Microsoft, Facebook și Amazon au intervenit și ele, opunându-se solicitărilor celor de la Qualcomm către autoritățile americane de a impune interdicție asupra importurilor de iPhone, acuzând totodată producătorul de procesoare pentru platformele mobile de abuz de poziție dominantă.

Acum aflăm că încă o companie vine cu aceleași acuzații, și anume Intel. Intel a pierdut complet lupta pentru piața dispozitivelor mobile, dar acum ține să-i împungă la rândul lor pe cei de la Qualcomm, cerând din partea autorităților americane, modul în care Qualcomm își stabilește nivelul redevențelor cerute, considerându-le aderant de mari.

De cealaltă parte, Qualcomm acuză Intel că ar folosi ilicit o serie de patente care le deține în unele modem-uri LTE cu care chiar Apple își echipează pe telefoanele sale și cere companiei din Cupertino să nu mai folosească modem-urile de la Intel și să opteze în schimb pentru modem-urile sale.

Una peste alta, implicarea în acesta scandal a celor de la Intel nu face altceva decât să dovedească faptul că Qualcomm a supărat multe companii de tehnologie. Totuși, Intel ar fi fost printre puținele companii care să arate cu degetul către o companie pentru că abuzează de poziția dominantă, pentru că în 2014 a primit amendă de 1,4 miliarde de dolari, din partea UE, tocmai din același motiv.

Intel in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: mobile-news-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная