Portul USB 3.2 primeşte detalii, va aduce o viteză dublă şi ne face să ne întrebăm care e standardul... standard

27 июл. 2017, 13:00
637

Conectivitatea USB se află în continuare într-o mică incertitudine, care îmi aminteşte de perioada când ne întrebam dacă WiMax sau LTE e alesul în epoca 4G.

USB Type-C ar fi trebuit să fie standardul universal, dar încă există terminale cu port microUSB 2.0 sau USB 3.0, care pun la îndoială cimentarea standardului Type C. Acum vine şi USB 3.2 pentru a creşte confuzia.

Deja USB 3.1 are ceva vreme de la debut şi a fost puţin utilizat până acum. USB Type-C ştim că acoperă atât USB 3.1 Gen 1 cât şi Gen 2, iar acum USB 3.2 vine de nicăieri. Această variantă de conector ar trebui să ofere un transfer de date de 2 ori mai rapid decât USB 3.1, cel pe care se bazează USB Type-C de altfel. Acela are viteza maximă de 5 Gbps în cazul Gen 1 şi 10 Gbps la Gen 2.

Teoretic ar trebui să putem ajunge la 20 Gbps, dacă avem echipament suficient de puternic pentru a lucra cu aşa viteze. Ce ştim deocamdată e că USB 3.2 nu a fost finalizat încă şi nu va fi utilizat până spre finalul acestui an. Cabluri şi accesorii vor apărea de abia anul viitor. Nu pot decât să mă întreb dacă manifestarea comercială a lui USB 3.2 va fi la nivel de USB Type-C sau USB 3.0 full?

Catalogul produselor Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: mobilissimo-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная