Qualcomm ar putea refuza oferta de 130 de miliarde de dolari din partea Broadcom

14 нояб. 2017, 11:00
458

Săptămâna trecută apărea o știre cu adevărat surprinzătoare, din care aflam că Broadcom vrea să cumpere Qualcomm pentru 130 de miliarde de dolari, marcând astfel cea mai mare achiziție din istorie.

Suma este uriașă, dar vorbim și de o companie (Qualcomm – n.r.) care este lider pe piața procesoarelor pentru dispozitivele mobile, cu prezență puternică la nivel global și care are multe companii-cliente care se cam supun capriciilor Qualcomm.

Consiliul director al Qualcomm ar urma să facă un anunț oficial mâine prin care vor refuza oferta Qualcomm, pentru că ar fi ”insuficientă”. De cealaltă parte, surse apropiate situației, citate de Reuters, spun că Broadcom este pregătită să conteste refuzul la următoarea adunare generală a acționarilor în care achiziția să fie supusă votului.

Sentimentul din piață ar fi că acționarii ar fi dispuși să accepte oferta pentru că producătorul de chip-uri are probleme mari cu justiția în mai multe țări, unde este acuzată și chiar condamnată pentru practici abuzive și anticoncurențiale, iar schimbarea de management ar putea aduce și o schimbare în ceea ce privește politicile companiei și a relațiilor cu autoritățile și cu companiile partenere/cliente, cum ar fi Apple cu care are mai multe procese în curs, pe care pare că le cam pierde.

Nota – Reuters, sursa acestei știri, notează că oferta este de 103 miliarde de dolari, dar comunicatul oficial remis de compania Broadcom săptămâna trecută menționează în mod clar oferta este de 130 de miliarde de dolari.

Catalogul produselor Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: mobile-news-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная