Samsung explică de ce nu vrea să producă televizoare cu ecrane OLED

25 окт. 2017, 09:00
652

Surprinzător sau nu, Samsung, cel mai mare producător de display-uri cu LED-uri organice (OLED) din lume, nu se dă în vânt după televizoarele cu ecrane OLED, pe care nici nu le produce de altfel. Ba chiar aș spune că le face antireclamă.

Compania cumpără panouri LCD de la terți, în timp ce, intern, produce panouri QLED, cu tehnologia Quantum Dot, cum o numește Samsung. Această tehnologie presupune utilizarea unor nanocristale semiconductoare, care oferă un contrast mai bun, o luminozitate ridicată și un consum mult mai redus și o durată de viață mult mai îndelungată.

De cealaltă parte, deși OLED-urile sunt foarte frumoase și pot oferi imagini extraordinare, cu contrast excelent și culori foarte vii și aprinse, consumă multă energie, iar pentru televizoare nu sunt indicate, pentru că sunt dispozitive cu o durată mai mare de viață decât telefoanele sau tabletele.

Problema cu OLED-urile este că nu resistă în timp. Apar probleme precum ”pixelii arși”. Ce înseamnă acest lucru? Dacă stau foarte mult timp aprinși pe aceeași culoare pixeli tind să se ”consume”, iar în momentul în care va trebui să preia altă culoare, aceasta din urmă nu va mai fi redată cu acuratețe.

De exemplu, dacă am avea un element grafic permanent pe ecranul telefonului, și avem așa ceva, cum ar fi indicatorul de semnal, de baterie, WiFi sau ceasul, care sunt afișate în partea de sus a ecranului acestea au toate șansele, ca după ceva timp să devină vizibile chiar și atunci când în locul lor ar trebui afișat altceva. Uitați ca exemplu imaginea de mai jos. În imagine este un Google Pixel 2 XL, un telefon care abia a fost lansat pe piață, care este echipat cu display P-OLED.

Telefoanele nu sunt, în mod evident, utilizate la fel de mult ca și televizoarele, pentru mai mulți ani la rând. Dacă un telefon este schimbat odată la 2-3 ani, producătorii de televizoare trebuie să ia în calcul o durată de viață chiar de 20 de ani, iar OLED-urile nu pot rezista atât de mult timp în niciun caz.

TV in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: mobile-news-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная