Verde.md: Un proiect neobișnuit a fost lansat în Moldova

14 июл. 2017, 10:00
1118

Proiectul Verde este orientat să întoarcă Chișinăului statutul de cel mai verde oraș din Europa. Iar fiecare doritor poate veni cu contribuția sa la această cauză nobilă!


Împreună cu serviciul municipal Spații Verzi, Grădina Botanică și parcul Dendrariu, a fost elaborată lista soiurilor necesare de arbori, care trebuie substituți, precum și locurile unde urmează a fi plantați copacii noi. 

Proiectul Verde.md a fost creat, pentru ca orice cetățean sau oaspete să poată planta un copac în oraș, dăruind Chișinăului o gură de aer proaspăt. Mai mult decât atât, copacul va purta numele Dvs, astfel veți putea monitoriza viața puietului, urmărind cum crește și înflorește. El va deveni copilașul Dvs. și o mare minune, care se poate întâmpla cu orașul nostru!

Chiar dacă pare destul de simplu de realizat, în Chișinău este un număr limitat de spații unde poți sădi un copac. În afară de asta, sunt anumite cerințe referitor la mărimea puietului, tipul acestuia, soiul, dar și referitor la mărimea rădăcinilor și a coroanei arborelui.

Pe site găsiți catalogul arborilor, care pot și selectați pentru plantare. Dvs. alegeți copacul și-l achitați ( da, puieții pregătiţi pentru sădire sau copacii mai maturi nu sunt gratuiți), de asemenea și locul de plantare al acestui arbore, sau poate un sector întreg pentru sădirea noilor puieți. În viitorul apropiat, va apărea opțiunea de a selecta instalarea băncilor, urnelor de gunoi și altor elemente utile peisajului urban.

Prima plantare masivă a copacilor este preconizată pentru septembrie 2017, datorită eforturilor filantropilor, voluntarilor și serviciilor municipale. La proiect poți participa în calitate de filantrop sau voluntar (sau ambele!). Filantropii aleg locurile pentru plantare, dar și achiziționează puieții, iar voluntarii pot participa la procesul de plantare. Ar fi minunat, dacă filantropii ar participa și la procesul de plantare, căci acesta este un proces întreg! În plus, aveți minunata șansă de a dărui un arbore nominal unei persoane apropiate! De parcă ai dărui o stea din univers, dar în acest caz o poți atinge :) De asemenea poți urmări viața copacului, și îl poți ajuta să crească mare și sănătos. Iar dacă sunteți o companie, atunci puteți planta practic o alee cu numele companiei Dvs.! Iar angajații vor putea participa la procesul respectiv.

Echipa Price.md a intrat în proiect. Haideți împreună să facem orașul mai verde! Copacul Dvs. va deveni o parte a Chișinăului! Iar Dvs. veți lăsa numele propriu în istoria capitalei. Oare nu este grozav?

Amintim că Price.md oferă internet-magazine în arendă. Pentru ca să deschideți un online magazin nu mai aveți nevoie de aptitudini tehnice speciale sau să alocați din bugetul companiei sume impunătoare. Cu ajutorul platformei pentru internet-magazine Price.md, compania are posibilitatea să creeze un site frumos și comod într-o singură zi. Prețul unui astfel de serviciu este de la 300 de lei, sumă care presupune arenda lunară a platformei.

Puteți afla mai multe detalii despre cum să creați propriul internet-magazin la numărul de telefon: 079 970 999 sau la adresa de e-mail: market@price.md.

Источник: point-md
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная