Google ar putea prelua divizia de mobile de la HTC

07 sept. 2017, 19:00
509

HTC este bântuită de vreo doi ani de fantoma falimentului, divizia de telefoane mobile fiind piatra de moară care trage compania taiwaneză la fund.

Acum câteva săptămâni notam că acționarii majoritari iau în calcul o ieșire din companie, scenariile fiind: fie vânzare diviziei de VR și falimentarea diviziei de mobile; fie vânzarea întregii companii.

Între timp, a apărut și o a treia variantă. Nu știm dacă HTC și-a reconsiderat planurile sau dacă propunerea a venit din partea celor de la Google, dar potrivit presei taiwaneze, cele două companii sunt în negocieri avansate privind implicarea companiei americane în cadrul HTC.

Ar fi două propuneri: una în care Google devine partener strategic cu putere de decizie în cadrul HTC fie preia întreaga divizie de telefoane mobile. Ambele variante exclud controlul Google asupra diviziei Vive, cea care se ocupă de dezvoltarea tehnologiilor VR de la HTC și singura divizie a companiei taiwaneze care merge bine. Adevărul e că HTC nu prea are de ales. E o variantă și mai bună decât cele speculate în urmă cu câteva săptămâni și despre care vă vorbeam în rândurile de mai sus.

Importante sunt planurile pe care le are Google, pentru că dacă ne gândim la episodul cu preluarea Motorola veștile nu ar fi chiar grozave. Pentru că Google și-a trecut în proprietate toate patentele deținute de Motorola și a vândut cea mai rămas din companie către chinezii de la Lenovo. Nu a fost un lucru rău pentru Motorola, însă, pentru că Lenovo a relansat brandul american, în timp ce HTC devine din ce în ce mai obscur pe piața smartphone.

Smartphone-uri in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Sursa: mobile-news-ro
0 comentarii Adăugați
0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!