Samsung anunță bateriile Li-ion cu ”bile de grafen”, care vor ține mai mult și se vor încărca extrem de rapid

28 нояб. 2017, 11:00
540

Bateriile de pe telefoane sunt o problemă în continuare, în ciuda faptului că smartphone-urile au avansat foarte mult. Până acum, companiile au încercat să combată autonomia redusă cu ajutorul unor componente care să consume mai puțin.

Problema e ca apar ale componente, cum ar fi display-urile tot mai mari, cu rezoluții tot mai mari și mai luminoase care consumă mai multă energie. Cu cât crește performanța telefoanelor, cu atât mai mare este stresul asupra bateriilor.

Se caută din toate direcțiile soluții de a crește capacitatea bateriilor. Sunt pe piață telefoane care au chiar baterii de 10.000 mAh, cum ar fi Oukitel K10000 Max, dar asta înseamnă o baterie mai mare și mai butucănoasă care are nevoie de să intre într-o carcasă mai mare. De asemenea are nevoie de o perioadă de încărcare foarte mare.

Cei de la Samsung propun bateriile cu Litiu-ion, cu “bile de grafen”, ultima mare tehnologie brevetată de Institutul de Cercetare Avansată al Samsung. Este destul de complicat de explicat cum funcționează această tehnologie, dar marele beneficiu este acela să se obține o densitate mult mai mare a materialului în baterii, ceea ce permite creșterea atât a autonomiei, cât și a vitezei de încărcare. 

Potrivit celor de la Samsung, bateriile cu bile de grafen, vor ține cu 45% mai mult decât cele mai bune baterii de pe telefoanele din prezent, iar timpul de reîncărcare va fi de 5 ori mai scurt decât în prezent. Potrivit acestora, față de o baterie care oferă o autonomie de o zi și care are nevoie de o oră pentru încărcare complet, va putea fi încărcată în doar 12 minute.

Ar fi o îmbunătățire considerabilă, dar deocamdată Samsung nu a anunțat când va introduce noile baterii, dar acest lucru nu le va lansa în 2018. Partea mai puțin încântătoare este că noua tehnologie va fi introdusă, mai degrabă, pe bateriile Li-ion pentru mașinile electrice și abia apoi vom vedea baterii și pentru smartphone-uri sau tablete. Așa că, problema telefoanelor nu va fi rezolvată prea curând.

Smartphone-uri in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: mobile-news-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная