Lisinopril 20mg comp. N20 (Farmaco)

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5976303
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5976303
Toate produsele
Lisinopril
Compoziția, structura și ambalare
Pastile 1 Tab. Lisinopril (sub formă de dihidrat) 20 mg 14 Valium (2) cutii de carton.
Farmacologia
ACE inhibitor. Mecanismul de acțiune antihipertensiv este asociat cu inhibarea activi tățIi ECA, ceea ce duce la o scădere a ratei de transformare a angiotensinei I în angiotensină II (care are un efect vasoconstrictor puternic și stimulează secreția de aldosteron în cortexul suprarenal). Ca urmare, reduce formarea de angiotensină II este o creștere secundară a activi tății reninei plasmatice, prin eliminarea feedback-ului negativ al eliberării de renină și de o reducere directă în secreția de aldosteron. Scăderea secreției de aldosteron pot crește concentrațiile de potasiu. Reduce RVS (postsarcina), presiunea pană în capilare pulmonare (presarcina) și a rezistenței vasculare pulmonare, crește debitului cardiac și toleranță la stres. Lisinopril reduce albuminurie. La pacienții cu hiperglicemie contribuie la normalizarea functiei glomerulare a endoteliului deteriorat. Nici un efect asupra glucozei din sânge la pacienții cu diabet zaharat și duce la o creștere a cazurilor de hipoglicemie.
Farmacocinetica
După administrarea pe cale orală de lisinopril, încet și incomplet absorbită din tractul gastro-intestinal. Absorbția este în medie de 25%, caracterizat prin variabilitatea mare 6-60%. Cmax în plasmă este atinsă după aproximativ 7 ore Legarea de proteinele plasmatice este neglijabilă. Excretată sub formă nemodificată în urină. La pacienții cu funcție renală normală, T1 / 2 a fost 12 ore Lisinoprilul este excretat în timpul hemodializei.
Declarație
Hipertensiune arterială esențială și renovasculară (singur sau în asociere cu alte medicamente antihipertensive. ) Insuficiență cardiacă cronică (în terapie combinată). Infarct miocardic acut (în primele 24 de ore cu hemodinamica stabile pentru a menține acești indicatori și de prevenire a disfuncție ventriculară stângă și insuficiență cardiacă). Nefropatie diabetică (pentru a reduce albuminurie la pacienții cu diabet zaharat insulino-dependent, cu tensiune arterială normală la pacienții cu diabet zaharat insulino-dependent și hipertensiune arterială).
Regimul de dozare
Individuală, în funcție de indicație, regimul de tratament, funcția renală. Doza inițială de 2,5 mg 1 dată / de întreținere doze de 5-20 mg.
Efect secundar
Sistemului cardio-vascular: hipotensiune arterială, dureri în piept. CNS: amețeli, dureri de cap, slăbiciune musculară. Tulburări gastro-intestinale: diaree, greață, și vărsături. Sistemul respirator: tuse uscată. Sistemul hematopoietic: agranulocitoză, o scădere a valorilor hemoglobinei și hematocritului (în special cu administrarea cronică) ți, în cazuri rare ESR crescut. Din metabolismul apei-electrolit: hiperkaliemia. De la un metabolism: creșterea creatininei, ureei (în special la pacienții cu boli renale, diabet zaharat, hipertensiune arterială renovasculară). Reacții alergice: erupții cutanate, edem angioneurotic. Altele: în cazuri rare artralgie.
Contraindicații
Sarcina, hipersensibilitate la lisinopril și ECA.
Sarcina și alăptarea
Lisinoprilul este contraindicat în timpul sarcinii. Nu se țtie dacă lisinopril în laptele matern. Se abtine de lactație (alăptarea).
Precautii
Lisinopril nu trebuie utilizat la pacienții cu stenoză aortică, boli de inima pulmonare. Nu se utilizează la pacienții cu infarct miocardic acut: pericolul unor perturbări grave hemodinamice asociate cu utilizarea de un vasodilatator, cu insuficiență renală. Înainte și în timpul tratamentului trebuie să monitorizeze funcția renală. Înainte de a începe tratamentul cu lisinopril ar trebui să compenseze pierderea de lichide si saruri. Cu precauție extremă la pacienții cu insuficiență renală, stenoza arterei renale, insuficiență cardiacă congestivă. Risc de hipotensiune arterială crește cu pierderea de lichide din cauza terapiei cu diuretice, dietă cu restricție de sare la, greață, vărsături. La pacienții cu insuficiență cardiacă congestivă cu lisinopril normală sau ușor redusă tensiunii arteriale pot determina hipotensiune arterială severă. Evitați utilizarea concomitentă de lisinopril cu diuretice care economisesc potasiul, suplimente alimentare și înlocuitori de sare care conțin potasiu. Cu utilizarea simultană a lisinopril cu litiu ar trebui să monitorizeze concentrația de litiu din plasma sanguină.
Interacțiuni
Într-o aplicație cu antihipertensive poate efect antihipertensiv aditiv. Cu utilizarea simultană a diuretice care economisesc potasiu (spironolactonă, triamterenom, amilorid), suplimente de potasiu, substituenți de sare care conțin potasiu, crește riscul de hiperpotasemie, mai ales la pacienții cu insuficiență renală. Cu utilizarea simultană de inhibitori ai ECA și AINS crește riscul de leziuni renale, se observă rar hiperkaliemia. Într-o aplicație cu "bucla" diuretice, diureticele tiazidice a crescut efectul antihipertensiv. Apariția de hipotensiune arterială severă, în special după prima doză de diuretic este, probabil, din cauza epuizării de volum, ceea ce duce la creșterea efectului hipotensiv tranzitoriu de lisinopril. Crește riscul de leziuni renale. Într-o aplicație cu indometacin reduce efectul antihipertensiv al lisinoprilului, aparent influențată de AINS inhibitoare sintezei de prostaglandine (care se crede ca pentru a juca un rol în efectul hipotensiv al inhibitorilor ECA). Cu utilizarea simultană cu insulina, antidiabetice sulfonilureice poate dezvolta hipoglicemie prin creșterea toleranței la glucoză. Într-o aplicație cu clozapină crește concentrația de clozapina niveluri plasmatice. Cu aplicarea simultană a litiului carbonat crescut concentrația de litiu din serul sanguin, cu simptome de toxicitate a litiului. Un caz de hiperpotasemie severă la un pacient cu diabet zaharat, în timp ce utilizarea de lovastatină. Un caz de hipotensiune arterială severă, în timp ce utilizarea de pergolid. Într-o aplicație cu etanol crește acțiunea de etanol.
Specificații principale
Producator
Farmaco SA, IM
Divizarea
20
Tara
Republica Moldova
Doza concentratia
20
Tip / Subcategorie
Inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei
Producator
Farmaco SA, IM
Forma
comp.
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate