Gastal tab. N6x10

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5977447
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5977447
Toate produsele
Gastal tab. N60
Compoziție
Aluminii hydroxydum-Magnesii carbonas gel 450 mg, Magnesii hydroxydum 300 mg.
Particularități farmacologice
Gastalul este un antiacid-tampon care neutralizează excesul de acid clorhidric din sucul gastric și înlătură fenomenele neplăcute (durerile, pirozisul ș. a. ). Adsoarbe și precipită pepsina inactivând-o reversibil. Deoarece componentele gastalului se absorb doar în proporție infimă, nu modifică echilibrul acido-bazic. Combinația preparatelor de magneziu cu cele de aluminiu intensifică efectul antiacid și înlătură acțiunea laxativă a magneziului și cea constipantă a aluminiului. Preparatul poate fi utilizat timp îndelungat.
Indicații
Ulcerul peptic stomacal și duodenal, reflux-esofagita, gastrita acută și cronică, iritația mucoasei gastrice provocată de fumat, consumul de alcool, cafea, dulciuri, diverselor condimente ș. a. O indicație aparte a gastalului este pirozisul femeilor gravide, vârstnicilor și altor bolnavi care au nevoie de antacid eficient și care să nu provoace constipație sau alte efecte nedorite.
Utilizare terapeutică
Câte 1-2 comprimate de 4-6 ori pe zi, aproximativ peste o oră după mese și seara la culcare. În pirozis se ia un comprimat independent de ora mesei. Comprimatul se ține în gură și se suge, nu se înghite întreg.
Contraindicații
Insuficiența renală severă.
Interacțiuni
Inhibă absorbția indometacinei, salicilaților, clorpromazinei, fenitoinei, H2-antihistaminicelor, beta-blocantelor, diflunisalului, isoniazidei sau fosfaților. Crește efectul levodopei, meperidinei, pseudoefedrinei, salicilaților. În necesitatea administrării lor preparatul se va lua cu 2 ore până la sau cu 2 ore după ele.
Precauții
Cașexia și masa corporală scăzută (se vor ajusta dozele și durata tratamentului).
Termen de valabilitate: 5 ani.
Condiții de conservare: Temperatura camerei (15-250 C).
Specificații principale
Producator
TEVA Pharmaceutical Industries Ltd (prod.: Pliva Hrvatska d.o.o., Croatia)
Divizarea
60
Doza concentratia
1
Tara
Polonia
Tip / Subcategorie
Antiacide
Producator
TEVA Pharmaceutical Industries Ltd (prod.: Pliva Hrvatska d.o.o., Croatia)
Forma
comp.
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate