Concor comp. 10mg N30

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5977905
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5977905
Toate produsele
Concor comp. 10mg N30
Substanta activa - Bisoprolol
Particularități farmacologice
Bisoprololul este un betablocant cardioselectiv. Reduce frecvența și forța contracțiilor inimii, necesarul miocardului în oxigen, scade debitul cardiac și tensiunea arterială.
Indicații
Hipertensiunea arterială, angina pectorală.
Utilizare terapeutică
Câte 5-10 mg o dată pe zi. În unele cazuri se recomandă până la 20 mg o dată pe zi. Pacienților cu boli renale, hepatice sau pulmonare severe li se recomandă câte 2,5 mg o dată pe zi.
Contraindicații
Hipersensibilitatea la preparat, stările alergice sau predispoziția la reacții anafilactice, astmul bronșic sever, bradicardia (sub 50 contracții pe minut), insuficiența cardiacă necontrolată, hipotensiunea severă.
Interacțiuni
Rifampicina reduce efectul antihipertensiv datorită metabolizării hepatice mai rapide a bisoprololului. Verapamilul, diltiazemul, digoxina pot provoca bradicardie excesivă sau stop cardiac. Nifedipina, alcoolul potențează acțiunea hipotensivă a bisoprololului, iar antiinflamatoarele nesteroidiene o reduc.
Precauții
Pacienții cu diabet zaharat trebuie să-și monitorizeze glicemia, deoarece bisoprololul poate masca simptomele hipoglicemiei (tahicardie, tremor, greață). Deasemenea maschează simptomele hipertiroidismului. Tratamentul nu trebuie stopat brusc. În perioada tratamentului munca care solicită atenție și vigilență trebuie exercitată cu mare atenție din cauza oboselii și amețelii posibile.
Specificații principale
Producator
Merck KGaA (prod.: Boehringer Ingelheim Pharma GmbH&Co.KG, Germania; Merck KGaA, Germania)
Tip / Subcategorie
Betablocante
Producator
Merck KGaA (prod.: Boehringer Ingelheim Pharma GmbH&Co.KG, Germania; Merck KGaA, Germania)
Doza concentratia
10
Tara
Germania
Forma
comp.
Divizarea
30
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate