Lavomax® comp. film. 125mg N10 (Nijfarm) (antiviral)

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5978059
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5978059
Toate produsele

LAVOMAX 125 mg comprimate filmate


Tiloronum


 


1. CE ESTE LAVOMAX ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ


Lvomax este un remediu antiviral, imunostimulant.


Medicul va prescrie preparatul Lavomax adulţilor în cazul:


- tratamentul şi profilaxia gripei şi a altor infecţii respiratorii virale acute;


- în terapia complexă a infecţiei cu herpes, infecţia cu citomegalovirus;


- în cadrul tratamentului complex al chlamidiozei urogenitale şi a tractului respirator, în cadrul tratamentului complex al uretritelor non-gonococice;


- în cadrul tratamentului complex al hepatitelor virale A, B, C;


- în tratamentul complex al tuberculozei pulmonare;


- în cadrul tratamentului complex al encefalomielitelor infecţios-alergice şi virale.


 


2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ LUAŢI LAVOMAX


Nu utilizaţi Lavomax dacă aveţi:


- Dacă sunteti alergic la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);


- Sarcina şi perioada de alăptare;


- Vârsta sub 18 ani.


- Dacă aveţi sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazeiizomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament (preparatul conţine zaharoză).


 


Atenţionări şi precauţii


Lipsesc.


 


Copii şi adolescenţi


Lavomax nu se va administra copiilor şi adolescenţilor cu vârsta până la 18 ani.


 


Lavomax împreună cu alte medicamente


Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Lavomax este compatibil cu preparatele antibacteriene, precum şi cu alte preparate medicamentoase utilizate tradiţional în tratamentul afecţiunilor virale şi bacteriene.


Nu au fost înregistrate interacţiuni clinic relevante ale preparatului Lavomax cu preparatele antibacteriene şi cu medicamentele utilizate în tratamentul afecţiunilor virale şi bacteriene, alcool.


 


Sarcina şi alăptarea


Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.


Lavomax nu se recomandă în sarcină şi perioada de alăptare.


 


Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.


Lavomax nu influenţează capacitatea de conducere a autovehiculelor şi alte activităţi potenţial periculoase, care necesită concentraţia atenţiei şi viteza reacţiilor psihomotorii.


 


Lavomax conţine colorant galben amurg FCT.


Poate provoca reacţii alergice.


 


Lavomax conţine zaharoză.


Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fractoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament.


 


3. CUM SĂ LUAŢI LAVOMAX


Preparatul se administrează oral, după mese.


Pentru tratamentul gripei şi alt or IRVA- în primele 2 zile se administrează câte 125 mg, apoi - câte 125 mg peste 48 ore. Doza totală a preparatului la o cură de tratament constituie 750 mg (6 comprimate a câte 125 mg).


Pentru profilaxia gripei si altor IRVA se administrează câte 125 mg o dată pe săptămână timp de 6 săptămâni (6 comprimate a câte 125 mg).


Pentru tratamentul infecţiei herpetice. citomegalovirale. - în primele 2 zile se administrează câte 125 mg, apoi - câte 125 mg peste 48 ore. Doza totală a preparatului la o cură de tratament constituie 1,25 - 2,5 g (10 - 20 comprimate a câte 125 mg). in chlamidioza urogenitală şi a tractului respirator - în primele 2 zile se administrează câte 125 mg, apoi - câte 125 mg peste 48 ore. Doza totală a preparatului la o cură de tratament constituie 1,25 g (10 comprimate a câte 125 mg).


Pentru tratamentul hepatitei virale A - în prima zi se administrează câte 125 mg de 2 ori, apoi - câte 125 mg peste 48 ore. Doza totală a preparatului la o cură de tratament constituie 1,25 g (10 comprimate a câte 125 mg).


Pentru tratamentul hepatitei acute virale B - în prima şi a doua zi se administrează câte 125 mg, apoi câte 125 mg peste 48 ore.


Doza totală la o cură de tratament constituie 2 g (16 comprimate a câte 125 mg). în caz de hepatită virală B cu evoluţie trenantă


- câte 125 mg de 2 ori în prima zi de tratament, apoi câte 125 mg peste 48 ore. Doza totală la o cură de tratament constituie 2,5 g (20 comprimate a câte 125 mg).


In hepatită cronică virală B - faza iniţială de tratament (2,5 g): în primele 2 zile se administrează câte 125 mg, apoi - câte 125 mgpeste48 ore. Faza de continuare (de la 1,25 g până la2,5 g)-câte 125 mg pe săptămână. Doza totală la o cură de tratament constituie de la 3,75 g până la 5 g (de la 30 până la 40 comprimate a câte 125 mg), durata tratamentului este de 3,5-6 luni în funcţie de rezultatele analizelor biochimice, imunologice, morfologice, care denotă gradul de activitate al procesului patologic.


In hepatită acută virală C - în prima şi a doua zi se administrează câte 125 mg, apoi câte 125 mg peste 48 ore. Doza totală a preparatului la o cură de tratament constituie 2,5 g (20 comprimate a câte 125 mg).


în hepatită cronică virală C - faza iniţială de tratament 12.5 g): în primele 2 zile se administrează câte 250 mg, apoi-câte 125 mg peste 48 ore. Faza de continuare (2,5 g) - câte 125 mg pe săptămână. Doza.totală la o cură de tratament constituie 5 g (40 comprimate a câte 125 mg), durata tratamentului este de 6 luni în funcţie de rezultatele analizelor biochimice, imunologice, morfologice, care denotă gradul de activitate al procesului patologic.


în cadrul tratamentului complex al tuberculozei pulmonare - în primele 2 zile se administrează câte 250 mg, apoi - câte 125


mg peste 48 ore. Doza totală a preparatului la o cură de tratament constituie 2,5 g (20 comprimate a câte 125 mg).


în cadrul tratamentului complex al encefalomielitelor infectios -alergice si virale - în primele 2 zile se administrează câte 125


- 250 mg, apoi - câte 125 mg peste 48 ore. Doza preparatului se determină în fiecare caz individual. Cura de tratament constituie 3-4 săptămâni.


 


Copii şi adolescenţii


Lavomax nu se recomandă copiilor şi adolescenţilor cu vârsta până la 18 ani.


 


Dacă luaţi mai mult Lavomax decât trebuie


Dacă aţi administrat o doză mai mare adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Cazuri de supradozare nu au fost întâlnite.


 


Dacă uitaţi să luaţi Lavomax


Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.


Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


 


4. REACŢII ADVERSE POSIBILE


Ca toate medicamentele, acest preparat poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.


La administrarea preparatului Lavomax sunt posibile următoarele reacţii adverse:


Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile): reacţii alergice, manifestări dispeptice, frisoane tranzitorii.


 


Raportarea reacţiilor adverse


Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www.amed.md sau e-mail:farmacovigilenta@amed.md Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


 


5. CUM SE PĂSTREAZĂ LAVOMAX


Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.


A se păstra la loc uscat, ferit de lumină la temperaturi sub 25 °C.


Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalajul primar şi secundar după Exp. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.


Nu folsiţi preparatul dacă observaţi semne vizibile de deteriorare.


Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protej area mediului.


 


6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI INFORMAŢII SUPLIMENTARE


Ce conţine Lavomax


- Substanţa activă este tiloron dihidroclorid. 1 comprimat conţine tilorondihidroclorid-125 mg.


- Celelalte component sunt: nucleul: hidroxicarbonat de magneziu (carbonat de magneziu greu), povidonă K 30, stearat de calciu;


filmul: zaharoză, povidonă K 17, copovidonă, hidroxicarbonat de magneziu (carbonat de magneziu uşor), dioxid de titan, dioxid de siliciu coloidal (aerosil A-380), colorant galben de chinolină, colorant galben amurg FCT, macrogol 6000, ceară de albine, parafină lichidă, talc.


 


Cum arată Lavomax şi conţinutul ambalajului


Comprimate filmate de culoare de la galben până la oranj, rotunde. Nucleul comprimatului - de culoare oranj.


Câte 3,6 sau 10 comprimate filmate în ambalaj de contur cu fag. Câte 1 blister împreună cu prospectul ambalate în cutie de carton.


 


Deţinătorul certificatului de înregistrare


SA„Nijfarm”, Rusia, 603950, or. Nijnii Novgorod, str. Salganskaya, bl. 7, tel.: (831) 278-80-88; fax: (831) 430-72-28, E-mail: med@stada.ru


 


Fabricantul


SA„Nijfarm”, Rusia, 603950, or. Nijnii Novgorod, str. Salganskaya, bl. 7


 

Specificații principale
Producator
Nijfarm SAD
Tara
Rusia
Forma
comp. film.
Producator
Nijfarm SAD
Tip / Subcategorie
Antivirale de uz sistemic
Doza concentratia
125
Divizarea
10
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate