Tavegil tab. 1mg N20

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5978248
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5978248
Toate produsele

Tavegil tab. 1mg N20


Substanta activa:Clemastinum


Compozitia si forma de prezentare: Tablete 1mg. N20 in blister.
Actiunea farmacologica: Blocheaza receptorii H1-histaminergici. Are actiune antihistaminica, antipruriginoasa si antiexsudativa, reduce permeabilitatea capilarelor pentru o perioada de pina la 12 ore. Manifesta efect anticolinergic si hipnotic.
INDICATII
Rinita alergica si vasomotorie, polinozele, pruritul, urticaria, dermatozele alergice, eritemul medicamentos, dermatita de contact, neurodermita, edemul angioneurotic (Quinke), reactiile anafilactice, profilaxia raului de miscare, medicatia preanestezica. Profilaxia reactiilor alergice in cercetarile cu substante radiocontraste.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Adulti cite 1 mg de 2 ori pe zi (dimineata si seara) sau 2 mg s. c. sau i. m. In cazuri grave doza poate fi marita pina la 3-4 mg/zi. In scopuri profilactice se administreaza 2 mg imediat inainte de interventia care poate fi asociata de reactii alergice (medicamente, substante radioopace). Copii 6-12 ani cite 0,5 mg dimineata si seara. Pentru cresterea poftei de mincare cite 1 mg de 3 ori pe zi in timpul meselor. Ca antimigrenos 4 mg in debutul crizei, apoi cite 1 mg de 4-6 ori pe zi.
CONTRAINDICATII
Sarcina (se administreaza numai in cazuri exceptionale).
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
In glaucom, ulcerul peptic stenozant, hipertrofia de prostata se va administra cu precautie. La virstnici provoaca ameteli, hipotensiune arteriala si sedatie. Conducerea vehiculelor si lucrul care cere vigilenta (preparatul se va administra in doza tolerata bine). Consumul bauturilor alcoolice este contraindicata pe toata perioada tratamentului.
Conditii de Pastrare:A nu se lasa la indemana copiilor, la o temperatura de 15 ° pana la 30 ° C. Perioada de valabilitate - 5 ani.
Specificații principale
Producator
Novartis Consumer Health SA (prod.: Famar Italia SpA, Italia)
Tip / Subcategorie
Antialergice, antihistaminice
Forma
comp.
Divizarea
20
Doza concentratia
1
Tara
Italia
Producator
Novartis Consumer Health SA (prod.: Famar Italia SpA, Italia)
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate