acest produs
nu este în stoc
Forma de prezentare:
Liofilizant pentru solutie injectabila 40 mg
" cutie x 1 flacon
INDICATII
Tratamentul ulcerului duodenal- ulcerului gastric- refluxului esofagian si al simptomelor asociate- tratamentul si profilaxia esofagitei de reflux.
Doze si mod de administrare:
Oral: Tratamentul ulcerului duodenal: 20 mg/zi, 4 saptamani. Tratamentul ulcerului gastric: 20 mg/zi, 4-8 saptamani. Tratamentul refluxului esofagian: 20 mg/zi- desi simptomele pot sa dispara dupa 2-4 saptamani, pentru vindecarea leziunilor poate fi nevoie de 4-8 saptamani de tratamentul. Tratamentul si profilaxia esofagitei de reflux: 20 mg/zi- daca apar recaderi, doza poate fi crescuta la 40 mg/zi- se recomanda revenirea la doza initiala dupa ameliorarea simptomelor. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 1 an. La pacientii cu IH nu trebuie depasita doza de 20 mg/zi. Administrare intravenoasa: se recomanda numai daca administrarea pe cale orala nu este posibila. Doza recomandata: 40 mg/zi. Solutia (ca atare sau dupa diluare cu 100 ml solutie salina izotona sau cu glucoza 5% sau 10%) se va administra in timp de 2-15 minute. Imediat ce este posibila administrarea orala, tratamentul intravenos trebuie intrerupt, administrandu-se 40 mg po. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 8 saptamani. Pacienti cu IH grava: 20 mg/zi.
CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate, femei care alapteaza.
PRECAUTII:
Oral: Nu se recomanda in tratamentul tulburarilor gastrointestinale usoare. Inaintea inceperii tratamentului, se impune excluderea malignitatii leziunii cu localizare gastrica sau esofagiana. Diagnosticul de esofagita de refluxtrebuie confirmat endoscopic. Trebuie avut in vedere riscul de dezvoltare a bacteriilor la nivelul stomacului in timpul tratamentului cu antisecretorii. In IH sunt necesare monitorizarea functiei hepatice si, eventual, ajustarea dozelor. Nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea produsului la copii. Administrarea intravenoasa: in cazul cresterii enzimelor hepatice, tratamentul cu pantoprazol intravenos trebuie intrerupt Atentie in sarcina si alaptare.
Reactii adverse:
Oral: cefalee, diaree, constipatie, flatulenta, prurit, reactii alergice, greata, ameteala si tulburari de vedere. Administrarea intravenoasa: cefalee, diaree, greata, durere in etajul abdominal superior, flatulenta, rash cutanat, prurit si ameteala.