Polymic comp.200mg+500mg N10

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5979581
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5979581
Toate produsele

Polymic comp. 200mg+500mg N10


Substanta activa: Ofloxacinum 200 mg, Ornidazolum 500 mg.
Compozitia si forma de prezentare: Comprimate N 10 in blister.
Actiunea farmacologica: Combinatie de antibacteriene cu spectru larg de actiune. Ofloxacina este o fluorochinolona activa fata de bacteriile gram-pozitive si gram-negative, cu exceptia celor anaerobe. Mecanismul ei de actiune consta in inhibarea ADN-girazei bacteriene. Ornidazolul este un derivat de 5-nitroimidazol, inrudit cu metronidazolul. Patrunde usor in celula bacteriilor strict anaerobe sau a protozoarelor unde se reduce de nitroreductaza, transformindu-se intr-un metabolit activ. Acesta interactioneaza cu acizii nucleici afectindu-le structura elicoidala si fragmentindu-i. Sinteza acizilor nucleici devine imposibila si celula moare. Este eficient fata de Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica, Giardia intestinalis (Giardia lamblia), Leishmania tropica, bacteriile anaerobe – Bacteroides fragilis, Fusobacterium spp. , Peptostreptococcus spp. , Clostridium spp. , Chlamydia trachomatis, Mycoplasma hominis, Mycoplasma pneumoniae si Ureaplasma urealyticum. Preparatul este activ si contra Mycobacterium tuberculosis. In ansamblu, Ofhil-Oz are spectru antibacterian larg care cuprinde bacteriile atit anaerobe cit si cele aerobe.
INDICATII
Amebiaza intestinala si hepatica severa, giardiaza, trichomoniaza tractului genital, vaginozele bacteriene, infectiile anaerobe sensibile (genitale, intra-abdominale, postoperatorii, ale tesuturilor moi, osteomielita cronica, abcesele pulmonare, ulcerele diabetice ale plantei cu germeni aerobi si anaerobi, infectiile tractului gastro-intestinal de origine neclara).
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
In vaginoza bacteriana 2 comprimate o singura data sau cite un comprimat o data pe zi timp de 5-7 zile. In infectiile bacteriene anaerobe cite 1 comprimat de 2 ori pe zi timp de 5-10 zile.  


CONTRAINDICATII
Hipersensibilitatea la preparat. Sarcina si lactatia. Virsta sub 4 saptamini.
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
O deosebita atentie se va acorda copiilor sub 8 ani din cauza afectiunilor cartilaginoase posibile provocate de ofloxacina.
Termen de valabilitate si conditii de pastrare: 3 ani. Conditii de conservare: Loc uscat, racoros, ferit de lumina. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.
Specificații principale
Producator
Kusum Healthcare Pvt.Ltd
Doza concentratia
500
Tip / Subcategorie
Antibacteriene de uz sistemic
Tara
India
Producator
Kusum Healthcare Pvt.Ltd
Divizarea
10
Forma
comp. film.
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate