Ceaiul D – ceai digestiv, D41, ceai la pungă (rețetă originală Andrei Farago)
Susţine buna funcţionare a aparatului digestiv,
ajutând la eliminarea disconfortului gastrointestinal
Ce conţine ceaiul „Digestiv”?
Acest ceai reuneşte plante folosite tradiţional, asociate şi dozate de
farmacistul Farago într-o reţetă originală: flori de muşeţel
(Chamomillae flos), fructe de anason (Anisi fructus), fructe de fenicul
(Foeniculi fructus), coada şoricelului (Millefolii herba).
Ce alte substanţe mai conţine?
Ceaiul nu conţine alte substanţe adjuvante, nici arome sau coloranţi.
Ce beneficii are consumul acestui ceai?
-tonic aperitiv;
-susţine secreţia sucurilor digestive contribuind la realizarea unei digestii bune;
-ajută la eliminarea gazelor intestinale şi la reducerea balonării;
-contribuie la optimizarea contracţiilor musculaturii netede la nivelul tractului intestinal;
-ajută la echilibrarea florei intestinale;
-contribuie la reducerea disconfortului digestiv.
În ce situaţii nu se poate consuma acest ceai?
Nu se indică administrarea la sugari şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre
Ingredientele produsului.
Ceaiul acesta poate fi consumat de către femeile gravide şi mamele care alăptează?
Nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Acest ceai se poate administra concomitent cu medicamentele?
Are efecte secundare?
La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu
medicamentele şi nici efecte secundare.
Cum se prepară ceaiul?
Peste 1-2 linguriţe de amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită
şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Care este doza recomandată?
Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă.
Care este durata unei cure?
Durata unei cure obişnuite este de 6-8 săptămâni.
Ce produse Fares se pot asocia pentru susţinerea bunei funcţionări a aparatului
digestiv?
Ceaiul D se poate asocia cu capsule Digestie uşoară-D57 sau cu bitter Herba Dacica-
D94.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă:
Dacă aveţi probleme cu digestia vă recomandăm să reduceţi cât mai
mult posibil consumul cărnii grase (inclusiv peşte, mezeluri, cârnaţi), a
brânzeturilor grase, a prăjelilor, a băuturilor carbogazoase. Încercați să nu amestecați
mai mult de două feluri de mâncare și renunţati la desert.
Puteţi însă să consumaţi fructe sau dulciuri după ce digestia
mesei anterioare s-a încheiat, ca o gustare de sine stătătoare. Alegeţi
legumele cu celuloză fină (roşii, ardei, vinete, morcovi, fasole verde,
dovlecei, salată verde) – consumate crude sau preparate (evitându-se
fasolea, varza, mazărea), fructele fără coajă, coapte sau preparate
termic, carne slabă, brânză slabă, uleiuri vegetale presate la rece,
condimente uşoare aromate (pătrunjel, mărar, leuştean, tarhon), supe de legume, paste
făinoase,pâine veche de o zi.
Prezentare:
pungă x 50 g.