Ergoferon comp.N20

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5980766
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5980766
Toate produsele

Ergoferon comprimate


Anticorpi purificaţi faţă de gama-interferonul uman


Anticorpi purificaţi faţă de histamină


Anticorpi purificaţi faţă de CD4


1. CE ESTE ERGOFERON ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ


Ergoferon comprimate se referă la grupul de medicamente antivirale şi antihistaminice. Ergoferon este un medicament homeopat destinat adulţilor şi copiilor cu vârsta mai mare de 6 luni în tratamentul complex şi profilaxia următoarelor infecţii:


• gripa A şi B;


• infecţii respiratorii virale acute (virus paragripal, adenovirus, virusul sinciţial respirator, coronavirus);


• infecţia cu virus herpetic (herpes labial, herpes ocular, herpes genital, varicelă, zona zoster, mononucleoză infecţioasă);


• infecţii intestinale acute de etiologie virală (calicivirus, adenovirus, coronavirus, rotavirus, enterovirus);


• meningita enterovirală şi meningococică, febră hemoragică cu sindrom renal, encefalită de căpuşe.


Ergoferon este utilizat în terapia complexă a infecţiilor bacteriene (pseudotuberculoză, tuse convulsivă, yersinioză, pneumonii de diversă etiologie, inclusiv cauzate de agenţi patogeni atipici (M. pneumoniae, C. pneumoniae, Legionella spp.)), precum şi pentru profilaxia complicaţiilor bacteriene ale infecţiilor virale, profilaxia suprainfecţiei.


Care este principiul de acţiune al Ergoferon?


Spectrul de activitate farmacologică al Ergoferon include acţiunea antivirală, imunomodulatoare, antiinflamatoare şi antihistaminică. Componentele Ergoferon măresc activitatea funcţională a receptorilor CD4, receptorilor pentru interferonul-gama (IFNγ) şi histamină, care este însoţită de o acţiune imunotropă pronunţată. Utilizarea concomitentă a componentelor Ergoferon este însoţită de creşterea activităţii antivirale a componentelor sale.


Anticorpii la interferonul-gama: cresc expresia IFNγ, IFNα/β şi a interleukinelor conexe (IL-2, IL-4, IL-10, etc.), ameliorează interacţiunea ligand-receptor IFN, reduc statutul citokinic ; normalizează concentraţia şi activitatea funcţională a anticorpilor naturali la IFNγ; stimulează inducerea expresiei antigenului complexului major de histocompatibilitate de tip I şi II şi a Fc-receptorilor, activarea monocitelor, stimularea activităţii funcţionale a NK-celulelor, reglarea sintezei imunoglobulinelor, activând răspunsul imun mixt de tip Th1 şi Th2.


Anticorpii la CD4, probabil, fiind modulatori alosterici ai acestui receptor, reglează activitatea funcţională a receptorului CD4, ceea ce duce la o creştere a activităţii funcţionale a CD4 limfocitelor, normalizarea indicelui imunoreglator CD4/CD8, de asemenea a compoziţiei subpopulaţionale a celulelor imunocompetente (CD3, CD4, CD8, CD16, CD20).


Anticorpii la histamină modifică activarea histamin-dependentă a H1-receptorilor periferici şi centrali şi, astfel, scad tonusul musculaturii netede bronşice, scad permeabilitatea capilară, ceea ce duce la o reducere a duratei şi severităţii rinoreei, edemului la nivelul mucoaselor nazale, tusei şi strănutului, precum şi o scădere a severităţii reacţiilor alergice asociate procesului infecţios, datorită inhibării eliberării de histamină din mastocite şi bazofile, producerii de leukotriene, sintezei moleculelor de adeziune, reducerii chemotaxisului eozinofilelor şi agregării plachetare în reacţiile apărute la contactul cu alergenul.


2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ LUAŢI ERGOFERON


Nu utilizaţi Ergoferon dacă:


- sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la alte componente ale acestui medicament enumerate la pct. 6.


Atenţionări şi precauţii


Consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Ergoferon.


Copii


Ergoferon nu este destinat utilizării la copii cu vârsta sub 6 luni.


Ergoferon împreună cu alte medicamente


Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau intenţionaţi să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.


Studii privind interacţiunea cu alte medicamente nu s-au efectuat.


La necesitate, Ergoferon poate fi asociat cu alte medicamente antivirale sau simptomatice.


Sarcina, alăptarea şi fertilitatea


Dacă sunteţi gravidă, credeţi că sunteţi gravidă sau intenţionaţi să deveniţi gravidă consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua orice medicament.


Siguranţa utilizării Ergoferon în timpul sarcinii nu a fost studiată. Ca măsură de precauţie, se recomandă evitarea utilizării Ergoferon în timpul sarcinii. Dacă în timpul administrării medicamentului veţi deveni gravidă, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, deoarece numai acesta poate determina necesitatea continuării tratamentului. Date privind eliminarea în laptele matern lipsesc. Ergoferon nu este recomandat în timpul alăptării.


Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor


Ergoferon nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Informaţii importante despre unii excipienţi


Ergoferon conţine lactoză.


Dacă medicul dumneavoastră v-a informat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, trebuie să-l consultaţi înainte de a lua acest medicament.


3. CUM SE UTILIZEAZĂ ERGOFERON


Luaţi întotdeauna Ergoferon exact aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.


Doza recomandată - 1 comprimat la o priză.


Mod de utilizare


Se administreză oral, comprimatul se menţine în cavitatea bucală, fără a fi înghiţit, până la dizolvarea completă (nu în timpul mesei). Incizia nu este destinată divizării comprimatului în doze egale.


Tratament


Tratamentul trebuie iniţiat cât mai curând posibil, de la primele semne de infecţie acută.


În prima zi de tratament: în primele 2 ore de medicamentul se ia la fiecare 30 minute (în total 5 comprimate timp de 2 ore), ulterior, pe parcursul primei zile, comprimatele se iau încă de 3 ori, la intervale regulate (în total, 8 comprimate în prima zi de tratament). Începând cu ziua a doua şi ulterior să va lua câte un comprimat de 3 ori pe zi până la vindecare completă.


 Profilaxie


Medicamentul se ia câte 1-2 comprimate pe zi. Durata recomandată a curei profilactice se determină individual şi constituie 1-6 luni.


Utilizarea la copii


La indicarea medicamentului copiilor de vârstă mică (de la 6 luni până la 3 ani) se recomandă dizolvarea comprimatului într-o cantitate mică (1 lingura) de apa fiartă de temperatura camerei.


Dacă aţi luat mai mult Ergoferon decât trebuie


Dacă luaţi prea multe comprimate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului. În cazul de supradozaj accidental sunt posibile fenomene dispeptice cauzate de componentele medicamentului. Tratamentul constă în întreruperea utilizării medicamentului, terapie de susţinere, cum ar fi de rehidratarea orala.


Dacă aţi omis o doză de Ergoferon


Dacă aţi uitat să luaţi Ergoferon, luaţi doza următoare imediat ce v-aţi amintit; luaţi doza următoare la ora obişnuită. Nu dublaţi doza pentru a substitui doza uitată.


Dacă aţi încetat să luaţi Ergoferon


Durata tratamentului şi a curei profilactice sunt determinate individual. Medicul sau farmacistul vă va spune cât timp trebuie să continuaţi tratamentul sau profilaxia. Trebuie să consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a înceta să luaţi medicamentul.


Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


4. REACŢII ADVERSE POSIBILE


Ca toate medicamentele, Ergoferon poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.


Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată reieşind din datele disponibile):


-sunt posibile reacţii alergice la componentele medicamentului.


Raportarea reacţiilor adverse


Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.


5. CUM SE PĂSTREAZĂ ERGOFERON


A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.


A se păstra la loc ferit de lumină, la temperaturi sub 25 °C.


Nu utilizaţi Ergoferon după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.


Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII


Ce conţine Ergoferon


Un comprimat conţine substanţe active: anticorpi afin purificaţi faţă de gama-interferonul uman* – 0,006 g, anticorpi afin purificaţi faţă de histamină* – 0,006 g, anticorpi afin purificaţi faţă de CD4* – 0,006 g.


*se aplică pe lactoză sub formă de amestec de diluții active hidro-alcoolice de substanţă, diluată de respectiv 10012, 10030, 10050 ori.


Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, stearat de magneziu.


Cum arată Ergoferon şi conţinutul ambalajului


Comprimate plat-cilindrice, cu incizie diametrală şi margini teşite, de culoare de la albă până la aproape albă. Pe partea plată cu incizie este imprimată inscripţia MATERIA MEDICA, pe cealaltă parte – inscripţia ERGOFERON.


Ergoferon este disponibil în câte 20 comprimate în blister din PVB şi folie de aluminiu. Câte 1, 2 sau 5 blistere împreună cu prospectul în cutie.


Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.


Deţinătorul certificatului de înregistrare


FŞP Materia Medica Holding SRL,


Rusia, 127473, or. Moscova


Str-la 3 Samotecinîi, 9,


Fabricantul


FŞP Materia Medica Holding SRL,


Rusia, 127473, or. Moscova


Str-la 3 Samotecinîi, 9

Specificații principale
Producator
Materia Medica Holding SRL, FSP
Tara
Rusia
Forma
comp. film.
Producator
Materia Medica Holding SRL, FSP
Tip / Subcategorie
Antivirale de uz sistemic
Doza concentratia
1
Divizarea
20
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate