Vasilip comp.film. 10mg N28

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5981489
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5981489
Toate produsele

Vasilip comp. film. 10mg N28


Substanta activa:Simvastatinum


Compozitia si forma de prezentare: comp. 10mg N28 in blister


Actiunea farmacologica: Preparat hipolipemiant obtinut din produsele fermentarii Aspergillus terreus. In organism se transforma in forma sa activa care inhiba HMG-CoA-reductaza, enzima care initiaza sinteza colesterolului, transformind HMG-CoA in mevalonat. In rezultat, simvastatinul reduce concentratia plasmatica a colesterolului, LDL si VLDL, creste nivelul HDL, modifica benefic raportul LDL/HDL si colesterol/HDL si micsoreaza continutul plasmatic al trigliceridelor. Efectul clinic apare peste 2 saptamini de tratament si atinge virful peste 4-6 saptamini. Opreste evolutia aterosclerozarii vaselor coronare, reduce riscul infarctului de miocard si rata mortalitatii.
INDICATII
Hipercolesterolemia, angina pectorala in scopul reducerii riscului progresarii procesului, ocluziei arterelor coronare.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
In hipercolesterolemia usoara si moderata 5 mg o data pe zi, seara. Dozele pot fi crescute la intervale de 1 luna. Doza maxima este de 80 mg/zi. In angina pectorala, initiala este de 20 mg o data pe zi, seara. Modificarea dozei se face o data pe luna.
CONTRAINDICATII
Bolile hepatice evolutive, cresterea transaminazelor plasmatice de etiologie neclara, sarcina, lactatia, hipersensibilitatea la preparat.
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
Inainte de a incepe tratamentul cu simvastatin, pacientul trebuie sa faca o cura dietetica hipocolesterolica si sa fie supus cercetarilor functiei hepatice, care apoi se repeta la fiecare 6 luni sau mai frecvent daca dozele sunt mai mari (de ex. sub 80 mg/zi). Alcoolismul. La aparitia mialgiilor tratamentul trebuie stopat pentru a evita riscul miopatiei. Acest risc creste in tratamentul concomitent cu citostatice, fibrati sau acid nicotinic. In necesitatea tratamentului cu antifungice, derivati de azot, administrarea simvastatinei se sisteaza. Mamele care primesc simvastatin in timpul sarcinii pot da nastere la copii cu anomalii organice. Nu se recomanda mamelor care alapteaza si copiilor.
Conditii de Pastrare:B. Lista temperatura nu este mai mare de 25°C.
Perioada de valabilitate 3 ani.
Specificații principale
Producator
KRKA d.d., Novo mesto
Tara
Slovenia
Tip / Subcategorie
Hipolipemiante
Forma
comp. film.
Divizarea
28
Doza concentratia
10
Producator
KRKA d.d., Novo mesto
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate