Floximed 0.3% 5ml pic.oft.

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5981992
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5981992
Toate produsele
Floximed 0. 3% pic. oft. 5ml
- Forma farmaceutica : pic. oft. , sol.
- Doza/concentratia : 0,3%
- Divizarea : 5 ml N1

Compoziția preparatului:
1 ml soluție conține: Ciprofloxacină (sub formă de clorhidrat) - 3,0 mg

DESCRIEREA PREPARATULUI
Lichid transparent incolor sau de nuanță galben-pal.
FORMA FARMACEUTICă
Picături oftalmice, soluție.
PROPRIETĂȚILE FARMACOLOGICE
PROPRIETĂȚILE farmacodinamice
Ciprofloxacina manifestă acțiune antibacteriană (bactericidă): blochează ADN-giraza și împiedică replicarea ADN, creșterea și proliferarea celulelor bacteriene; produce schimbări morfologice pronunțate (inclusiv în structura peretelui membranei celulare) și moartea celulelor bacteriene; acționează asupra microorganismelor în faza de creștere și repaus. Ciprofloxacina posedă un spectru larg de acțiune antibateriană, îndeosebi este activ față de bacteriile gram-negative, mai puțin activ față de anaerobi. Este activ față de Enterococcus faecalis, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Campilobacter jejuni, Citrobacter diversus, Citrobacter freundii, Enterobacter cloacae, Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Klebsiella pneumoniae, Morganella morganii, Neisseria gonorrhoeae, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Providencia rettgeri, Providencia stuartii, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhi, Serratia marcescens, Shigella flexneri, Shigella sonnei, Staphylococcus haemolyticus, Staphylococcus hominis, Staphylococcus saprophyticus, Acinetobacter spp. , Aeromonas caviae, Aeromonas hydrophilia, Brucella melitensis, Camphylobacter coli, Edwardsiella tarda, Enterobacter aerogenes, Haemophilus ducreyi, Klebsiella oxytoca, Legionella pneumophila, Moraxella (Branhamella) catarrhalis, Neisseria meningitidis, Pasteurella multicoda, Salmonella enteritidis, Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Vibrio vulnificus, Yersinia enterocolitica, Chlamydia trachomatis (sensibilitate moderată), Mycobacterium tuberculosis (sensibilitate moderată). Nu sunt sensibile la ciprofloxacină majoritatea tulpinilor de Pseudomonas cepacia, unele tulpini de Pseudomonas matolphilia, precum și majoritatea bacteriilor anaerobe, inclusiv Bacteroides fragilis și Clostridium difficile.
Proprietăți farmacocinetice
La administrarea preparatului în sacul conjunctival peste fiecare 2-4 ore concentrația plasmatică maximă nu depășește 5 ng/ml, concentrația medie este 2,5 ng/ml. În prezent nu este determinat dacă la instilarea preparatului în sacul conjunctival ciprofloxacina pătrunde în laptele matern, dar este cunoscut că la administrarea per os a unei doze de 500 mg ciprofloxacina se determină în laptele matern.
INDICAȚII TERAPEUTICE
- Tratamentul local al diferitor afecțiuni infecțioase oculare, provocate de microorganisme sensibile la preparat: conjunctivită acută și subacută, blefaroconjunctivită, blefarită, ulcer cornean bacterian cu/fără hipopion, cheratite și cheratoconjunctivite bacteriene, dacriocistită cronică, meibomită cronică.
- Profilaxia preoperatorie în chirurgia oculară. Tratamentul complicațiilor infecțioase postoperatorii.
- Tratamentul și profilaxia complicațiilor infecțioase după traume oculare (cu sau fără corpuri străine).
DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE
Preparatul se administrează câte 1-2 picături în sacul conjunctival. Frecvența instilațiilor depinde de severitatea procesului inflamator.
În conjunctivite bacteriene acute, blefarite simple, scuamoase sau ulceroase Floximed se administrează de la 4 până la 8 ori pe zi, în dependență de severitatea afecțiunii. Cura de tratament constituie 5-14 zile.
În cheratite preparatul se administrează câte 1 picătură de cel puțin 6 ori/zi, durata maximă a tratamentului constituie 2-4 săptămâni, în funcție de severitatea afectării corneei.
În cheratite cauzate de bacilul piocianic Floximed se indică cât mai des posibil: cel puțin de 8-12 ori/zi câte 1 picătură. Cura de tratament depinde de severitatea maladiei și constituie circa 2-3 săptămâni.
În uveite anterioare preparatul se administrează câte 1 picătură de 8-12 ori pe zi.
În dacriocistite și canaliculite acute Floximed se administrează de 6-12 ori/zi, în formele cronice - de 4-8 ori/zi.
În traume oculare, pentru profilaxia complicațiilor inflamatorii după intervenții chirurgicale cu deschiderea globulului ocular, Floximed se administrează de 4-6 ori pe zi pe toată perioada postoperatorie, de obicei de la 5 zile până la 1 lună.
REACȚII ADVERSE
Reacții locale: sunt posibile reacții alergice, prurit, senzație de arsură, dureri neînsemnate, hiperemia conjunctivei, greață; rar - edem al pleoapelor, fotofobie, lăcrimare, senzație de corp străin în ochi, gust neplăcut în gură nemijlocit după instilație, scăderea acuității vizuale, apariția unui precipitat cristalin alb la pacienții cu ulcer cornean, cheratită, cheratopatie, apariția petelor pe cornee sau a infiltrației corneei.
CONTRAINDICAȚII
Hipersensibilitate la ciprofloxacină sau alte preparate din grupa fluorochinolonelor, deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază, la copii și adolescenți, perioada de sarcină și lactație.
SUPRADOZAJ
Date despre supradozarea preparatului lipsesc.
ATENȚIONĂRI ȘI PRECAUȚII SPECIALE DE UTILIZARE
Preparatul este indicat numai pentru tratament topic. Pacientul trebuie informat că dacă după utilizarea îndelungată a preparatului hiperemia conjunctivei persistă sau se mărește, trebuie de întrerupt utilizarea preparatului și de adresat la medic.
În timpul tratamentului nu se recomandă folosirea lentilelor de contact moi. Când sunt folosite lentilele de contact tari, este necesar ca ele să fie scoase înainte de instilarea preparatului și pot fi aplicate peste 15-20 minute după administrarea preparatului.
Efecte asupra capacității de a conduce autovehicule și de a manevra utilaje
Pacienții, la care după administrarea picăturilor oftalmice cu ciprofloxacină scade temporar acuitatea vizuală, se recomandă să se abțină de la conducerea autovehiculului și lucrul cu utilaje ce necesită o atenție deosebită.
Administrarea în pediatrie
Inofensivitatea și eficacitatea administrării preparatului la copii nu s-a studiat.
Perioada de sarcină și lactație
Studii clinice privitor la administrarea preparatului la femeile însărcinate nu s-au efectuat. Administrarea preparatului în perioada de sarcină se va efectua doar în cazuri când beneficiul terapeutic pentru mamă depășește riscul posibil pentru făt.
Pentru evitarea acțiunii negative asupra sugarului, pe perioada administrării preparatului se va întrerupe alăptarea la sân.
INTERACȚIUNI CU ALTE MEDICAMENTE
Activitatea ciprofloxacinei crește la administrarea concomitentă cu antibioticele β-lactamice, aminoglicozide, vancomicina, clindamicina, metronidazolul.
PREZENTARE, AMBALAJ
Picături oftalmice, soluție 0,3% câte 5 ml în flacon picurător de plastic cu capac cu filet.
Flaconul picurător se plasează împreună cu instrucțiunea pentru administrare în cutie de carton.
PăSTRARE
A se păstra la temperatura 15-25ºC.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
După deschiderea flaconului preparatul se poate folosi timp de 1 lună.
Specificații principale
Producator
World Medicine (prod.: Egyptian International Pharmaceutical Industries Co. E.I.P.I.Co, Egipt)
Tara
SUA
Divizarea
1
Doza concentratia
0.3
Producator
World Medicine (prod.: Egyptian International Pharmaceutical Industries Co. E.I.P.I.Co, Egipt)
Tip / Subcategorie
Antiinfectioase
Forma
pic. oft., sol.
Divizarea
1
Doza concentratia
0.3
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate