Bisogamma-5 comp. 5mg N100

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5982517
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5982517
Toate produsele


Bisoprololul este un betablocant cardioselectiv. Reduce frecventa si forta contractiilor inimii, necesarul miocardului in oxigen, scade debitul cardiac si tensiunea arteriala.
INDICATII
Hipertensiunea arteriala, angina pectorala.
Utilizare terapeutica: Cate 5-10 mg o data pe zi. In unele cazuri se recomanda pana la 20 mg o data pe zi. Pacientilor cu boli renale, hepatice sau pulmonare severe li se recomanda cate 2,5 mg o data pe zi.
CONTRAINDICATII
Hipersensibilitatea la preparat, starile alergice sau predispozitia la reactii anafilactice, astmul bronsic sever, bradicardia (sub 50 contractii pe minut), insuficienta cardiaca necontrolata, hipotensiunea severa.
INTERACTIUNI CU ALTE MEDICAMENTE
Rifampicina reduce efectul antihipertensiv datorita metabolizarii hepatice mai rapide a bisoprololului. Verapamilul, diltiazemul, digoxina pot provoca bradicardie excesiva sau stop cardiac. Nifedipina, alcoolul potenteaza actiunea hipotensiva a bisoprololului, iar antiinflamatoarele nesteroidiene o reduc.
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
Pacientii cu diabet zaharat trebuie sa-si monitorizeze glicemia, deoarece bisoprololul poate masca simptomele hipoglicemiei (tahicardie, tremor, greata). Deasemenea mascheaza simptomele hipertiroidismului. Tratamentul nu trebuie stopat brusc. In perioada tratamentului munca care solicita atentie si vigilenta trebuie exercitata cu mare atentie din cauza oboselii si ametelii posibile.

Specificații principale
Producator
Worwag Pharma GmbH&Co.KG (prod.: Artesan Pharma GmbH&Co.KG, Germania)
Tip / Subcategorie
Betablocante
Producator
Worwag Pharma GmbH&Co.KG (prod.: Artesan Pharma GmbH&Co.KG, Germania)
Doza concentratia
5
Tara
Germania
Forma
comp. film.
Divizarea
100
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate