Histac comp. 150mg N10x10 (Ranitidina)

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5982759
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5982759
Toate produsele



PROPRIETATILE FARMACOLOGICE
Blocheaza H2-receptorii histminergici ai celulelor parietale stomacale, inhiba secretia bazala si stimulata a acidului clorhidric si pepsinei. Spre deosebire de cimetidina, ranitidina este lipsita de efecte antiandrogenice, nu provoaca impotenta, nici ginecomastie, insa la barbati uneori poate aparea tensiune mamara, artralgie, mialgie.
INDICATII
Ulcerul peptic gastric si duodenal, inclusiv cel medicamentos (provocat de AINS), reflux-esofagita, sindromul Sollinger-Ellison, sindromul dispeptic in gastrita hiperacida.
Utilizare terapeutica: Adulti cate 150 mg de 2 ori pe zi (dimineata si seara) timp de 4-6 saptamani. In ulcerul duodenal doza zilnica se poate lua intr-o singura priza, la culcare. In sindromul Sollinger-Ellison dozele se dubleaza. In insuficienta renala si varsta peste 65 ani dozele se reduc (pana la jumatate). In scopuri profilactice cate 25 mg o data pe zi (seara) timp de 3-6 luni. Copii 2 mg/kg/zi (maximum 300 mg/zi).
CONTRAINDICATII
Hipersensibilitatea la preparat, sarcina, lactatia.
INTERACTIUNI CU ALTE MEDICAMENTE
Scade resorbtia benzilpenicilinei. Antiacidele puternice si anticolinergicele potenteaza efectul ranitidinei.
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
A se exclude prezenta unei tumori maligne inainte de inceperea tratamentului. Administrarea intravenoasa se va face lent (riscul aritmiilor cardiace). Sarcina (se va administra numai luand in calcul riscul si beneficiul).
Specificații principale
Producator
Ranbaxy Laboratories Ltd
Divizarea
100
Doza concentratia
150
Tara
India
Tip / Subcategorie
Ulcer peptic și boală de reflux gastro-esofagian
Producator
Ranbaxy Laboratories Ltd
Forma
comp. film.
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate