Ceai Hypericum Maces 50g

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6598347
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6598347
Toate produsele

Ceai Maces 50 g



Ceaiul din fructe de Măceș
contribuie la vitaminizarea organismului și la întărirea sistemului imunitar
datorită conținutului mare în vitamina C.



Ceai Maces vrac –
Supliment alimentar cu rol vitaminizant și de întărire a imunității



Caracteristici generale
Ceai Maces vrac:



Ceaiul din fructe de Măceș
este un aliat puternic în stimularea imunității și menținerea sănătății
sistemelor digestiv și respirator. Acesta este un demers cu atât mai necesar cu
cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația
noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a
alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată,
lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional
dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de
sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o
hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul
de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot
genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din
organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota intestinală, cu
efecte asupra tranzitului intestinal și a răspunsului imun.



Acest lucru are o
influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de
diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar
necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul
de refacere a organismului. În astfel de cazuri, sistemul digestiv și cel
respirator sunt printre primele afectate, ele fiind la interfața directă cu
alimentele pe care le consumăm și aerul pe care îl inspirăm. Nevoia protejării
sistemului nostru respirator și cea de întărire a sistemului nostru imunitar
devine și mai evidentă în lunile de iarnă, când imunitatea este mai solicitată,
iar poluarea aerului, tot mai întâlnită în zilele noastre, este și ea un factor
care contribuie la afectarea sănătății noastre respiratorii.



Curele cu ceaiuri și
suplimente pe bază de plante cu efect vitaminizant, depurativ și antiinflamator
intestinal, precum fructele de Măceș pot fi o soluție naturală și eficientă de
a crește imunitatea, de a susține mecanismele de regenerare a mucoaselor tractului
digestiv și de a ajuta la reechilibrarea microbiotei stomacale și intestinale.



Ingrediente Ceai Maces
vrac:



Fructe de Măceș (Rosa
canina).



Detalii Ceai Maces vrac:



Plantele medicinale
folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone
nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului
prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide,
insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.



Pentru realizarea Ceaiului
de Măceș, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent
din flora spontană a țării noastre. Fructele de Măceș au fost culese în
perioada înfloririi și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar,
proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.



Ceaiul din fructe de Măceș
contribuie la vitaminizarea organismului și la întărirea sistemului imunitar
datorită conținutului mare în vitamina C. În plus, compușii activi (de ex.:
uleiuri volatile, taninuri, mircină, lecitină, vanilină, zaharuri, acizi
organici: malic, galic, citric, pectină, proteine, vitaminele A, K, C, complex
B și săruri minerale – Ca, Fe, K, Mg) din fructele acestei specii contribuie și
la: normalizarea tranzitului intestinal, protejarea și refacerea vaselor și
capilarelor sangvine, reglarea microcirculației, stimularea colecistului,
protejarea funcțiilor hepato-biliare, detoxifierea organismului și eliminarea
surplusului de apă (retenții) și acid uric. Astfel, printre virtuțile ceaiului
din fructe de Măceș se numără acțiunea: antidiareică, antiinflamatoare,
colecistokinetică, astringentă, depurativă, vaso- și capilaroprotectoare și
dilatatoare, antioxidantă, vitaminizantă, tonică, antiparazitară, antilitiazică
și diuretică.



Prezentarea compușilor
activi din Măceș:



Măceșul (Rosa canina),
cunoscut și drept Ciucuri-de-mărăcine, Cocașder, Rug-de-măceș,
Trandafir-sălbatic sau Mărăcine, este un arbust spinos, cu rădăcină pivotantă
și cu o înălțime medie de 1-5 m, care face parte din familia Rosaceae. Acesta
este considerat strămoșul multor varietăți de trandafir. Întâlnit pe lângă
garduri, drumuri, pășuni, păduri acesta crește spontan în Europa, vestul Asiei
și nod-vestul Africii. În Europa, Măceșul este îndrăgit pentru fructele sale aromate
și ușor acrișoare. Alături de Coacăzele-negre, Mure și de Afine, Măceșele sunt
o sursă naturală biodisponibilă de vitamine, antioxidanți și compuși cu acțiune
antiinflamatoare. Cel mai adesea, Măceșele, frunzele și florile și scoarța sunt
folosite ca atare sau pentru obținerea de suplimente alimentare (de ex.,
tincturi, ceaiuri, siropuri, extracte uscate).



Conform lucrărilor de
fitoterapie, Fructele de Măceș (Cynosbati fructus) sunt utile în restabilirea
echilibrului microbiotei intestinale (reglând frecvența și consistența
scaunelor) și în curățarea organismului de toxine pe cale gastrointestinală,
renală și sudorifică. Acestea a o acțiune antiseptică la nivelul tractului
digestiv și urinar limitând dezvoltarea unor specii precum E. coli sau Candida spp.,
precipitând proteinele și având o acțiune antilitiazică. Mai mult, Măceșele au
și o acțiune astringentă, colagogă, coleretică, vermifugă și vasodilatatoare.
Nu în ultimul rând, datorită conținutul mare de antioxidanți (polifenoli,
bioflavonoizi, vitamina C – cca 2g la 100g fruct) fructele de Măceș contribuie
la limitarea acțiunii negative a stresului oxidativ prin legarea de ADN-ul
celular și limitarea proceselor de deteriorare a materialului genetic. Astfel,
acestea au și o acțiune anti-ageing, protejând celulele în procesul de
îmbătrânire.



Pe scurt, Măceșul
contribuie la menținerea sănătății și a flexibilității articulațiilor și
contribuie la buna funcționare a sistemelor: imunitar, respirator și digestiv.



Mod de utilizare Ceai
Maces vrac:



Intern: infuzie din 1-2
pliculețe la 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperit la infuzat câteva minute,
apoi seaează. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi. Pentru eliminarea uraților și a
acidului uric, dar și pentru obținerea unui efect antilitiazic. Cura trebuie
urmată de mai multe ori pe an, cu pauze de câte 2 săptămâni la fiecare 3 luni.



Extern:mso-ansi-language:RO"> decoct din 1 lingură de fructe, pentru menținerea
sănătății cavității bucale și a zonei anale. Se fierbe cinci minute într-o
jumătate de cană de apă, la foc mediu, după care se filtrează. Cu acest decoct
se fac clătiri ale gurii de 3-4 ori pe zi. În plus, se recomandă mestecări
îndelungate ale pulberii obținute din fructele uscate.



Pentru înțepăturile de
insecte (viespe, albină, tăun, țânțar), se aplică o cataplasmă din pastă de
fructe de Măceș (se poate combina și cu cea de fructe de Coacăz-negru sau
Afin). Senzația de durere sau mâncărime, precum și tumefierea se vor ameliora.



Pentru o acțiune mai
puternică, se recomandă asocierea cu Vitacan (capsule sau pulbere instant),
Fructe de pădure (capsule sau sirop), Osteoartrit Bor (capsule), Artro Hyp
Forte (extract instant), Naturasp (capsule), 5 HTP Stres (capsule), Hyper Dep
Diu (capsule), Sevă de mesteacăn (capsule sau sirop), Sirop multifruct (cu sau
fără zahăr), Infostim și Infostim junior (capsule), Hyper Antioxidant
(capsule), Multivitamin cu Ginseng siberian (capsule) de la Hypericum.



Pentru îngrijirea externă,
vă recomandăm asocierea cu produsele: Crema Antiaging, Spray Propolis și Acid
alfa lipoic, Hyper VenoSan Gel și Sarea de baie Hyper Antiaging.



Formă de prezentare:



Cutie de carton cu 50 g
plantă.



Greutate netă:



℮ 50 g



Contraindicații:



Nu se utilizează de către
persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.



Precauții:



-Femeile însărcinate sau
care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se
află sub supraveghere medicală (în special pentru glicemie scăzută) sunt sfătuite
să consulte un specialist înainte de începerea curei;



-A nu se depăși doza
recomandată pentru consumul zilnic;



-A nu se lăsa la îndemâna
și la vederea copiilor mici;



-Acesta este un supliment
alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod
de viață sănătos.



Condiții de păstrare:



Bine închis, ferit de
lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.



Brand



HYPERICUM



Producator 



HYPERICUM IMPEX

Specificații principale
Producator
Hypericum Impex SRL
Producator
Hypericum Impex SRL
Forma
prod. vegetal/ceai
Tip / Subcategorie
Imunitate
Tara
Romania
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate