Ceai Hypericum In Seminte 100g

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6598350
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6598350
Toate produsele

Ceai Seminte In 100 g



Preparatele pe baza de
seminte de in sunt complementare pe cale interna in : constipatii cronica,
hiperlipidemie, lupus meritemos, artrit reumatoide, dispepsii digestive,
obezitate.



Ceai Seminte In vrac – Rol
prebiotic și de menținere a bunei funcționări a sistemului digestiv.



Caracteristici generale
Ceai Seminte In vrac:



Produsul Ceai din semințe
In este recunoscut pentru proprietățile benefice asupra sistemului digestiv,
contribuind la calmarea inflamațiilor și iritațiilor tubului digestiv și la
reglarea tranzitului intestinal lent.



Proprietățile sanogene ale
acestor semințe se datorează conținutului crescut în compuși activi precum
acizii grași omega-3, lignanii și mucilagiile. Reglarea tranzitului intestinal
lent și calmarea mucoasei intestinale sunt demersuri cu atât mai necesare cu
cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația
noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a
alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată,
lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional
dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați,
de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un
efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și
alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de
medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea
statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica
microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului
intestinal și a răspunsului imun.



Acest lucru are o
influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează
digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel,
digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei
intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară
(„bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de
enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu
apariția tranzitului intestinal lent sau accelerat, a balonării, meteorismului,
arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de
greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării
sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au
un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea
mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de
post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă.
În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se
regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite
substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente
medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.



Curele cu ceaiuri și
suplimente pe bază de plante cu acțiune laxativă, purgativă, prebiotică,
emolientă, calmantă și antiinflamatoare, precum semințele de In, pot fi o
soluție naturală și eficientă de a susține procesele proprii de detoxifiere ale
corpului și de a reface mucoasa intestinală lezată.



Mai mult, datorită
prezenței compușilor cu acțiune emolientă și antiseptică în semințele de In,
acestea sunt foarte utile și atunci când sunt folosite extern, pentru grăbirea
vindecării rănilor deschise, a arsurilor, abceselor, furunculelor și a altor
probleme cutanate.



Ingrediente Ceai Seminte
In vrac:



Semințe de In (Linum
usitatissimum).



Detalii Ceai Seminte In
vrac:



Plantele medicinale
folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone
nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului
prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide,
insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.



Pentru realizarea Ceaiului
de In, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din
culturi curate, atent-verificate, de pe teritoriul țării noastre. Semințele de
In (Lini semen) au fost recoltate cu ajutorul unei combine speciale, în
momentul în care plantele au atins faza maturității depline (căderea frunzelor,
îngălbenirea tulpinilor, brunificarea capsulelor). Semințele treierate au fost
condiționate prin aerare și selectare, apoi au fost uscate la temperaturi
menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite
tratamente chimice sau iradiante.



Semințele de In sunt
recunoscute pentru proprietățile lor deosebite în stimularea mecanică a
tranzitului intestinal și calmarea inflamațiilor de la nivelul tubului
digestiv.



În plus, compușii activi
(de ex.: ulei sicativ – 37-43% care conține trigliceride, acid – linoleic,
linolenic, oleic, palmitic, miristic și stearic; substanțe proteice – 23-24%,
substanțe extractive neazotate – 22%, compuși neutri și polizaharide, celuloză
– 5,5-8,8%, mucilagii – 3-10%, lignani, galactoză, arabinoză, xiloză, ramnoză,
galactoză, acid galacturonic, acid manuronic, steroli, triterpene, glucozide
cianogenice, vitamine – complex B, C și substanțe minerale – Ca, Mg, K, Fe, Si,
Fe, Zn ș.a.) din semințele de In contribuie și la:



-completarea necesarului
zilnic de fibre în alimentație,



-mărirea bolului fecal,



protejarea mucoasei
intestinale față de factorii iritanți din fecale,



-scăderea colesterolului
și a trigliceridelor,



-normalizarea tensiunii
arteriale,



-modularea microbiotei
intestinale prin efectul prebiotic,



-ușurarea procesului de
slăbire alături de sport și o dietă echilibrată,



-combaterea litiazei
renale și calmare inflamației veziculei urinare, umectarea tegumentelor și
înmuierea crustelor,



-grăbirea cicatrizării și
reepitelizării rănilor și arsurilor,



-combaterea furunculelor
și abceselor și calmarea durerilor articulare.



Pe scurt, printre
virtuțile semințelor de In se numără acțiunea: laxativă, purgativă, prebiotică,
emolientă, calmantă, antiseptică, antiinflamatoare, hipocolesterolemiantă,
antireumatică, vulnerară, hipotensivă și revulsivă.



Extern se poate folosi
pentru: grăbirea vindecării rănilor, arsurilor, furunculelor, abceselor,
combaterea semnelor de îmbătrânire a pielii, calmarea durerilor reumatice,
umectarea tegumentelor și înmuierea crustelor.



Prezentarea compușilor
activi din Seminte In:



Inul (Linum
usitatissimum), cunoscut și drept In de fuior sau In de sămânță, este o plantă
erbacee anuală, cultivată, oleaginoasă, textilă, alogamă, cu importanță
alimentară, fitoterapeutică și textilă care face parte din familia Linaceae (în
care se regăsesc peste 200 de varietăți de in și în jur de 250 de specii cu o
distribuție cosmopolitană).



Specia se caracterizează
printr-o rădăcină pivotantă, lungă, subțire și slab-ramificată. Tulpina este
cilindrică, are un diametru de 1-2 mm și o înălțime de 80-110 cm pentru
varietatea pentru fibre și de 30-60 cm pentru varietățile intermediare și
pentru ulei. Frunzele sunt verzi, alterne, lanceolate, lungi de 2-3 cm și late
de 2-4 mm, glabre, cu 3 nervuri paralele. Florile sunt actinomorfe, albastre,
hermafrodite, lung-pedicelate, cu 5 petale și grupate în dicazii terminale.



Perioada de înflorire este
între lunile iulie și august, polenizarea fiind entomofilă. Fructele sunt
capsule globuloase care conțin câte 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare
maro-brun sau aurii. Inul preferă solurile aluvionare, lutoase, bogate în
materie organică și crește greu pe cele pietroase și uscat-nisipoase. Fiind o
specie destul de nepretențioasă, Inul nu necesită cantități semnificative de
fertilizatori sau pesticide.



Originar din regiunea
mediteraneeană, Crimeea, Caucaz și Asia Mică, Inul este cultivat din Neolitic,
pe teritoriul Chinei și Indiei, pentru extragerea fibrelor, însă cele mai
timpurii dovezi ale folosirii sale ca plantă textilă au fost găsite în peștera
Dzudzuana de pe teritoriul Georgiei din zilele noastre. Similar, au fost găsite
resturi de plante în locuințele lacustre ce se aflau pe teritoriul Elveției din
zilele noastre. Se pare că specia nu a fost niciodată una spontană, fiind
ameliorată din Inul palid (Linum bienne), strămoșul său sălbatic. De-a lungul
timpului, cultivarea Inului s-a extins odată cu migrarea popoarelor, în părțile
de vest ale continentului Asiatic, în Africa și în Europa. Similar, Inul a fost
cultivat și în Antichitate pentru fibrele și semințele sale, fiind apreciat de
egipteni, greci, evrei și romani. Spre exemplu, egiptenii dețineau cunoștințele
de a transforma fibrele obținute din plantă în pânze pentru pictat, în timp ce
grecii le foloseau și pentru pânzele corăbiilor și pentru uneltele de pescuit.
Similar, romanii foloseau inul pentru confecționarea hainelor aristocraților
sau căptușirea platoșelor. Cu trecerea timpului și apariția culturilor de
bumbac și a mătăsii, apoi introducerea fibrelor artificiale, cultivarea inului
a scăzut treptat, însă și în zilele noastre inul este considerat un material de
calitate superioară, dezirabil în special în climatul cald.



Pe lângă utilizarea
textilă, Inul este apreciat pentru uleiul extras din semințele sale și pentru
proprietățile nutritive deosebite ale acestuia, precum și ale făinii și
semințelor sale ca atare. Datorită conținutului bogat în nutrienți precum
acizii grași omega-3 și omega-6, a vitaminelor din complexul B sau a
mineralelor precum magneziul, fosforul, calciul, zincul sau fierul, semințele
de In au fost un aliment integral sănătos, folosit din timpuri străvechi de
către specia umană.



În zilele noastre, semințelor
de In le sunt recunoscute proprietățile prebiotice, laxativ-purgative și
emoliente datorită conținutului crescut în lignani și mucilagii. Având
cantități semnificative, atât de fibre solubile, cât și insolubile, semințele
de In sunt un adjuvant deosebit de eficient în cazurile de constipație și în
scăderea riscului cancerului de colon. Acestea ajută la formarea bolului fecal,
iar consumate după ce au fost înmuiate în apă, acestea formează un bloc
mucilaginos ce stimulează mecanic expulzarea fecalelor. De asemenea, aceste
semințe au un rol modulator asupra microbiotei intestinale, calmând și
protejând mucoasa intestinală, reducând, astfel, statusul inflamator din
organism și fiind un aliment foarte util în curele de slăbire și în obezitate.



În fitoterapia modernă,
semințele de In se remarcă și prin proprietățile lor antilitiazice și
antiseptice la nivel urinar. De asemenea, datorită conținutului în steroli și
acizi grași omega-3, Inul este un bun adjuvant în echilibrarea lipoproteinelor
(HDL-LDL) și normalizarea tensiunii arteriale, cu efecte benefice asupra
sistemului cardiovascular.



Extern, preparatele pe
bază de In (în special făina degresată) ajută la reducerea durerilor reumatice
(folosită în cataplasme), combaterea abceselor, a furunculelor și la grăbirea
vindecării arsurilor și a diferitelor alte răni. Aceste proprietăți se
datorează, în parte, acțiunii antiinflamatoare și revulsive ale compușilor din
semințele de In.



Nu în ultimul rând,
acțiunea emolientă și regenerantă a compușilor regăsiți în aceste semințe (de
ex., mucilagii, vitamine, minerale, uleiuri), le transformă într-un ingredient
util în îngrijirea pielii, făina de In fiind un excelent umectant al
tegumentelor, ajutând la înmuierea crustelor și întârzierea efectelor de
îmbătrânire ale tenului.



Mod de utilizare Ceai
Seminte In vrac:



Intern: câte 2-4 lingurițe
de semințe întregi lăsate la înmuiat până se umflă, sau luate cu un pahar mare
de apă, seara, înainte de culcare, pentru combaterea constipației. Macerat:
câte 1-2 linguri de semințe lăsate la macerat în 250 mL de apă, la temperatura
camerei, timp de 2 ore. Se administrează o singură dată, dimineața sau seara.



Extern: sub formă de făină
sau decoct din 4 linguri de semințe la 500 mL de apă. Se fierbe timp de 15
minute, se lasă la răcit și se filtrează. Făina se recomandă pentru aplicarea
locală sub formă de comprese, cataplasme, badijonări sau pansamente pentru
grăbirea cicatrizării rănilor și arsurilor, resorbția furunculelor, calmarea
abceselor și ameliorarea durerilor reumatice. Decoctul poate fi folosit pentru:
spălături locale, clisme, gargară sau pentru băi generale. Pentru spălăturile
externe, se poate asocia cu sarea de baie Hyper Reum.



Pentru un efect mai
puternic, se recomandă asocierea cu:



Ceaiul Laxativ și Tinctura
Laxativă, de la Hypericum!



Se poate asocia cu succes
și cu: Detoxifiere colon, Semințe de In (300 g, 1 kg), Psyllium (semințe,
tărâțe), Semințe de Chia, Semințe de Cânepă, Semințe de Quinoa, Mix 4 Semințe,
Amestec fibre, Chimen (semințe 100g), Ceaiul de Cicoare, Uleiul de ricin,
Uleiul de Cânepă presat la rece, Protonic Flora (capsule), Protonic+,
Hyper-Digestiv (capsule), Enzimax (capsule), Ceaiul Slabire și Tinctura pentru
Slăbire, 5 HTP Slăbire (capsule), Slăbire Extra (capsule), Slăbire Max
(capsule), Hyper-Slăbire (capsule), Setul pentru Slăbire, Bitterul Taina
Maramureșului, Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau
hidroglicerinic), Bitterul Cardiovascular, capsule Bitter Cardiovascular,
Turmeric Pulbere (pulbere, capsule), Ghimbir (ceai, sirop, capsule, ulei
esențial), Ceaiul și Tinctura de Gălbenele, Obligeană (ceai, tinctură,
capsule), Brusture (ceai, tinctură, capsule), Ceaiul și Tinctura Anticolitică,
Sirop Elixirul vieții RO, Aloe vera (gel sau capsule), Ceaiul și Tinctura de
Gențiană, Ceaiul și Tinctura Antireumatică, Ceaiul de Volbură, Anason, Fenicul,
Pătlagină, Salcâm, Oțetul Antireumatic sau Oțetul pentru Slăbire.



Extern se poate combina
cu: Crema Hyper Reum, Crema cicatrizantă, Balsamul Taina Plantelor, Gelul cu
Chili, Propolis și Vitamina E, Crema cu Untul-pământului, Arnică și Petrol,
Uleiul esențial de Cimbru, Oregano, Busuioc, Eucalipt, Mentă, Salvie, Cuișoare
sau Ghimbir și Sarea de baie Hyper Reum de la Hypericum.



Formă de prezentare:



Cutie de carton cu semințe
uscate



Greutate netă:



℮ 100 g



Contraindicații:



Nu se utilizează de către
persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.



Precauții:



-Femeile gravide și cele
care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care
se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist
înainte de începerea curei;



-A nu se depăși doza
recomandată pentru consumul zilnic;



-A nu se lăsa la îndemâna
și la vederea copiilor mici;



-Acesta este un supliment
alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod
de viață sănătos.



Condiții de păstrare:



Bine închis, ferit de
lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.



Brand



HYPERICUM



Producator 



HYPERICUM IMPEX

Specificații principale
Producator
Hypericum Impex SRL
Producator
Hypericum Impex SRL
Forma
prod. vegetal/ceai
Tip / Subcategorie
Digestive
Tara
Romania
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate