Ceai Hypericum Gentiana (Coleretic, Spasmolitic) 40g

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6601009
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6601009
Toate produsele

Ceai Gentiana 40 g



Ceaiul de Gențiană este
deosebit de util în menținerea sănătății aparatului digestiv, cu acțiune
benefică atât asupra stomacului, cât și la nivel hepato-biliar.



Ceai Gentiana vrac –
Susține buna funcționare a sistemului digestiv



Caracteristici
generale Ceai Gentiana vrac:



Ceaiul de Gențiană este
deosebit de util în menținerea sănătății aparatului digestiv, cu acțiune
benefică atât asupra stomacului, cât și la nivel hepato-biliar. De asemenea,
produsul poate fi folosit și ca tonic general. Susținerea digestiei și
protejarea stomacului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții
noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot
mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în
grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și
plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de
carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de
stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de
slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul,
administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și
contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești
stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra
digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.



Acest lucru are o
influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează
digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel,
digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei
intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară
(„bilă leneșă”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea
de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării,
meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a
stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia
menajării sistemului nostru digestiv devine și mai evidentă în perioadele
stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm
alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o
alimentație restrictivă la una mai permisivă.



Pentru a ne proteja
corect sistemul digestiv și a obține o digestie optimă, putem alege soluții
naturale bazate pe plante cu o acțiune eupeptică, tonic-amară, coleretică și
colagogă, precum Gențiana. Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Gențiană
poate susține buna funcționare a sistemului hepatobiliar, protejează stomacul
și favoriză eliminarea gazelor din stomac și intestine, calmând durerile
produse de către acestea și reducând senzațiile de greață și gust amar sau
refluxul gastro-esofagian.



Ingrediente Ceai
Gentiana vrac:



Rădăcină de Gențiană
(Gentiana asclepiadea).



Detalii Ceai
Gentiana vrac:



Plantele medicinale
folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone
nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului
prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide,
insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.



Pentru realizarea
Ceaiului de Gențiană, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute
preponderent din flora spontană a țării noastre. Rădăcinile de Gențiană au fost
recoltate toamna (septembrie-octombrie), spălate și uscate la temperaturi menajante,
păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente
chimice sau iradiante.
 



Ceaiul de Gențiană
ajută la eficientizarea digestiei prin stimularea funcțiilor gastrice și
hepato-biliare. În plus, compușii activi (de ex.: principii amare /
secoiridoide monoterpenice – gențiopicrozide, amarogențiina; swerozide,
swertiamarin; oligozaharide – gențianoza; polizaharide – inulină, pectine;
acizi fenolici – cafeic, protocatehic, genistic; taninuri, xantone – genistină,
gentiseină, gentiozid; β-amarine, lupeol, uleiuri esențiale ș.a.) din Gențiană
contribuie și la stimularea poftei de mâncare, reducerea balonării, tonifierea
sistemului nervos, reducerea stărilor febrile, întărirea sistemului imunitar și
eliminarea paraziților intestinali. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de
Gențiană se numără acțiunea: stomahică, eupeptică, colagogă, coleretică,
hepatoprotectoare, digestivă, tonic-amară, tonic nervoasă și generală,
carminativă, antihelmintică, antispasmodică, antiinflamatoare, depurativă,
imunomodulatoare, emenagogă, febrifugă și diuretică.



Prezentarea
compușilor activi din Ceai Gentiana vrac:



Gențiana (Gentiana
asclepiadea), cunoscută și drept Ghințură sau Lumânărica-pământului, este o
plantă erbacee perenă, ce aparține familiei Gentianaceae (care conține peste 87
de genuri și 1.600 de specii). Aceasta poate ajunge la înălțimi de aproape un
metru (60-90 cm), fiind una dintre speciile mai înalte ale genului. Genul
Gentiana cuprinde aproximativ 400 de specii, majoritatea având flori de culoare
albastră sau violet, cu formă campanulată și o preferință pentru solurile
bogate în humus, bine drenate. De obicei, acestea pot fi întâlnite crescând în
mod spontan pe pajiști, pășuni, poieni și la marginea pădurilor din regiunile
montane, alpine și subalpine, unele specii fiind, însă, regăsite și în zonele
de câmpie. Arealul de răspândire al speciei este Europa centrală și de est,
însă alte specii ale genului sunt regăsite pe tot continentul european și în
Asia Mică. Majoritatea gențianelor sunt denumite popular „Ghințură” și au o
tradiție îndelungată ca plante medicinale, în deosebi pentru proprietățile lor
tonic-amare. Partea cea mai des utilizată în scop fitoterapeutic este rădăcina
(cu rizomi), aceasta fiind în simbioză cu anumite specii de fungi.



Apreciată încă din
Antichitate, Gențiana rămâne și în zilele noastre un remediu eficient împotriva
unui spectru larg de probleme digestive și nu doar.



Astfel, aceasta este
folosită de secole ca tonic amar, grație proprietății sale de a stimula
secreția sucurilor digestive, de a reduce balonarea și de a stimula funcția
hepatobiliară. În medicina Ayurvedică aceasta este folosită pentru efectul său
„anti-Pitta”, fiind o puternică protectoare a stomacului, ficatului și splinei.
Regăsită în numeroase preparate digestive și băuturi alcoolice (bitter,
palincă, aperitive, rachiu de Ghințură, tincturi ș.a.), Ghințura le conferă
acestora o aromă caracteristică, amară ce are rolul de a crește pofta de
mâncare, de a stimula secreția sucului gastric, contracția colecistului și
secreția bilei. Mai exact, principiile amare conținute în rădăcina și rizomii
plantelor din genul Gentiana, dintre care remarcăm amarogențiina cu gustul cel
mai amar, sunt responsabile în cea mai mare parte pentru efectele sanogene ale
acestor specii.



Este important de
remarcat faptul că efectele digestive și colecistokinetice se obțin DOAR prin
resimțirea gustului amar! Astfel, odată cu stimularea receptorilor pentru
gustul amar, are loc o reacție automată a organismului, prin care se crește
secreția salivară și cea a glandelor cu secreție internă. Cercetările
științifice actuale încep să confirme tot mai multe proprietăți sanogene ale
produselor pe bază de Gențiană, în special asupra sistemului digestiv, dar și a
celor nervos și imunitar. Folosite extern, produsele pe bază de Gențiană au o
acțiune benefică în calmarea leziunilor și combaterea infecțiilor genitale.



Mod de utilizare
Ceai Gentiana vrac:



Intern:mso-ansi-language:EN-US"> sub formă de decoct din 2 lingurițe de plantă la 400
mL de apă. Se fierbe 15 minute, se lasă acoperit câteva minute la infuzat, apoi
se strecoară și se beau 3 căni de ceai pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele
principale. Recomandat în perioadele de convalescență. În cazul în care se
dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă o pauză de 1 lună la
fiecare 3 luni.



Extern:mso-ansi-language:EN-US"> sub formă de decoct. Se poate folosi pentru: gargară,
clătirea gurii, spălături locale, ulcerații, cataplasme în pansament steril sau
băi de șezut.



Pentru un efect mai
puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura de Gențiană (câte 20-25 picături
la fiecare cană)!



Se poate asocia cu
succes și cu: Bitter Taina Plantelor, Capsule Hyper Digestiv, Tinctură
Gastrica, Capsule Hyper Bil, Capsule Ventrilică,  Capsule Hepavita, Tinctura de Anghinare (câte
10-30 de picături, de 3 ori pe zi), Ceai de Anghinare, Extractul
hidroglicerinic de Anghinare, Liver Forte, Capsule Enzimax, Capsule Hyper-Gas,
Capsule Ghimbir, Capsule Spirulina cu Aloe si Catina Alba, Sirop elixirul
vietii, Gel Aloe Vera de la Hypericum.



Formă de prezentare:



Cutie de carton cu
plantă uscată și mărunțită



Greutate netă:



40 g



Contraindicații:



Nu se utilizează de
către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.



Precauții:



-Femeile gravide sau
cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (de
ex., antiacide, pansamente gastrice) sau care se află sub supraveghere medicală
(în special pentru ulcer gastric și duodenal, gastrită hiperacidă,
hipoglicemie, nervozitate, agitație nervoasă) sunt sfătuite să consulte un
specialist înainte de începerea curei;



-A nu se depăși doza
recomandată pentru consumul zilnic;



-A nu se lăsa la
îndemâna și la vederea copiilor mici;



-Acesta este un
supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată
și un mod de viață sănătos.



Condiții de
păstrare:



Bine închis, ferit de
lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.



Brand



HYPERICUM



Producator 



HYPERICUM IMPEX

Specificații principale
Producator
Hypericum Impex SRL
Producator
Hypericum Impex SRL
Forma
prod. vegetal/ceai
Tip / Subcategorie
Digestive
Tara
Romania
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate