Ceai Hypericum Cicoare 40g

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6601015
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6601015
Toate produsele

Ceai Cicoare 20 g



Ceaiul de Cicoare are un
efect protector asupra sistemului digestiv, cu o acțiune complexă ce vizează
atât ficatul, colecistul și pancreasul, cât și stomacul și intestinele.



Ceai Cicoare vrac – Rol
detoxifiant și de menținere a sănătății sistemului digestiv.



Caracteristici generale
Ceai Cicoare vrac:



Ceaiul de Cicoare este
recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv, fiind
un excelent hepatoprotector, hepatoregenerator și detoxifiant. Acesta ajută la
calmarea disconfortului gastric și contribuie la reglarea tranzitului prin
creșterea ușoară a motilității intestinale. Menajarea sistemului digestiv și
susținerea proceselor de detoxifiere sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât
ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră
devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor,
mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de
enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat
(raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi
saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic
neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte
obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de
medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea
statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica
microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului
intestinal și a răspunsului imun.



Acest lucru are o
influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează
digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel,
digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei
intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară
(„bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de
enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu modificarea
peristaltismului și apariția balonării, meteorismului, mucusului, sângerărilor,
arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de
greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării
sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au
un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea
mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de
post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă.
În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se
regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite
substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente
medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.



Curele cu ceaiuri și
suplimente pe bază de plante cu efect colecistokinetic, hepatoprotector și
regenerator, hipocolesterolemiant, hipoglicemiant, stomahic, diuretic și ușor
laxativ, precum Cicoarea, pot fi o soluție naturală și eficientă de a proteja
sistemul digestiv atât la nivel hepato-biliar și pancreatic, cât și la nivel
gastrointestinal. Mai mult, datorită acțiunii diuretice și ușor laxativ,
infuzia de Cicoare, este utilă și în eliminarea toxinelor și paraziților din
organism, susținând cu succes funcțiile de.



Ingrediente Ceai Cicoare
vrac:



Părți aeriene de Cicoare
(Cichorium intybus).



Detalii Ceai Cicoare vrac:



Plantele medicinale
folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone
nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului
prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide,
insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.



Pentru realizarea Ceaiului
de Cicoare, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent
din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Cicoare (Herba cichorii)
au fost recoltate manual, pe timp frumos, prin tăierea plantei de la bază, în
perioada de început a înfloririi (iulie-august, când aceasta încă nu s-a
lignificat), apoi curățate și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și,
așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau
iradiante.



Ceaiul de Cicoare are un
efect protector asupra sistemului digestiv, cu o acțiune complexă ce vizează
atât ficatul, colecistul și pancreasul, cât și stomacul și intestinele. În
plus, compușii activi (de ex.: cicorină, inulină, levuloză, celuloză, arginină,
colină, acid cicoric, principii amare – lactucină, intibină, umbeliferonă,
scopoletină, esculetină, esculină; taninuri, proteine, carbohidrați, vitamine –
A, K, C, complex B, E și săruri minerale – Ca, K, Na, Cl, S, Mg, Mn, P, Si, Fe
ș.a.) din părțile aeriene de Cicoare contribuie și la: secreția și eliminarea
bilei, reglarea acidității gastrice, ușurarea digestiei, reglarea tranzitului
intestinal lent, reducerea nivelelor serice ale colesterolului, normalizarea
glicemiei, stimularea funcției splinei, reglarea funcției tiroidiene,
protejarea sistemului cardiovascular, eliminarea viermilor intestinali,
scăderea febrei, îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din
organism pe cale urinară. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Cicoare se
numără acțiunea: eupeptic-amară, tonică, remineralizantă, coleretică, colagogă,
hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, hipocolesterolemiantă, hipoglicemiantă,
stomahică, detoxifiantă, febrifugă, antianemică, ușor sedativă, hipotensivă,
antiaritmică, antitiroidiană, hipoacidifiantă, vermifugă, ușor laxativă și
diuretică.



Prezentarea compușilor
activi din Ceai Cicoare vrac:



Cicoarea (Convolvulus
arvensis), cunoscută și drept Cicoare-amară, Cicoare-sălbatică, Cicoare de
vară, Dudău, Cociță, Floarea-secerei, Mestică, Scai-voinicesc, Cicorie sau
Sporiș, este o plantă erbacee perenă, hemicriptofită, medicinală, meliferă,
comestibilă, spontană și cultivată, din familia Asteraceae sau Compositae (din
care fac parte și Floarea-soarelui, Armurariul, Anghinarea, Echinacea, Coada-șoricelului,
Păpădia, Brusturele, Pelinul, Tarhonul și multe altele). Aceasta se
caracterizează printr-o rădăcină pivotantă groasă, tulpină dreaptă, ramificată,
frunzoasă, cu înălțimi de 30-120 cm, uneori chiar de 2 m. Frunzele din rozetă
sunt pețiolate, de culoare verde închisă, oval-lanceolate și neregulat
crestate. Florile sunt albastre-violet, rareori albe sau roz, grupate în
calatidii (3-4 cm diametru). Fructele sunt alchene, obovate, cu papus scurt.
Originară din Asia, Africa de Nord și Europa, în prezent, specia este
răspândită și în America de Nord, China sau Australia, unde este deseori
cultivată. Spontan, Cicoarea crește din regiunile de câmpie și până în zonele
montane, fiind regăsită pe marginea drumurilor, prin pășuni, fânețe, câmpuri,
răzoare și în locuri înierbate sau necultivate. Deși sunt specii apropiate,
Cicoarea (Chicorium intybus) NU trebuie confundată cu Endive (Chicorium
endivia), chiar dacă mugurii unui soi de Cicoare cultivată (Cicoarea albă,
belgiană), destinați consumului alimentar, poartă denumirea comercială de
„Andive”.



Cunoscută încă din
Antichitate, Cicoarea a fost folosită de către egipteni, greci (kichorium) sau
romani (intibus, cicorea) ca plantă medicinală și alimentară. Denumirea sa
provine din grecescul „koi”, adică „a merge” și „chorion”, însemnând „câmp”.
Strămoșii noștri daci numeau planta „diudău”, „dudăi” sau „dudău” și o foloseau
în scopuri medicinale. Folosită inițial doar pentru frunzele provenite de la
plantele sălbatice, aceasta a fost introdusă rapid în cultură, obținându-se
numeroase soiuri, urmând ca la sfârșitul secolului al XVIII-lea rădăcinile de
Cicoare să fie folosite ca surogat al cafelei. Pe teritoriul țării noastre,
Cicoarea are o istorie lungă de întrebuințare. Petalele florilor și frunzele
tinere erau folosite extern pentru grăbirea vindecării diverselor răni, sucul
rezultat din pisarea florilor fiind folosit chiar și la ungerea erupțiilor
cauzate de sifilis. Similar, decoctul din florile de Cicoare era folosit la
adresarea problemelor oftalmice, hipertensiunii, durerilor abdominale, de dinți
sau cauzate de cancer. De asemenea, ceaiul de Cicoare era util în calmarea
durerilor de cap, iar pentru curățarea organismului (ficat, stomac, sânge),
strămoșii noștri obișnuiau să bea primăvara sucul obținut prin stoarcerea
frunzelor fragede. Și rădăcina de Cicoare era folosită, în special în calmarea
durerilor de stomac și în tratarea herniei. În regiunea Munților Apuseni,
locuitorii tratau răceala cu ajutorul scăldătorilor și aburelilor la care se
folosea Cicoarea, iar în Vrancea, fetele se spălau pe față cu zeama rezultată
din fierberea acestei plante.



În fitoterapia modernă,
preparatele pe bază de Cicoare sunt recomandate pentru efectul lor
colecistokinetic, hepatoprotector și regenerator, pentru acțiunea digestivă,
detoxifiantă și ușor laxativă. Acestea susțin buna funcționare a tractului
digestiv datorită lactonelor sesquiterpenice, fructooligozaharidelor (inulina)
și altor substanțe active conținute (taninuri, rezine, ulei volatil, colină,
intibină ș.a.). Acești compuși activi stimulează secreția salivară, gastrică,
pancreatică și intestinală, reglează pH-ul stomacului și al duodenului și au
efect detoxifiant și regenerator în special la nivelul ficatului. Gustul amar
al plantei stimulează secreția sărurilor biliare și vărsarea acestora în
duoden. De asemenea, derivatele din Cicoare influențează tonusul musculaturii
netede calmând spasmele de la nivelul organelor interne.



Conținutul de inulină din
rădăcinile de Cicoare îi conferă acesteia proprietăți prebiotice, fiind un
adjuvant blând în reglarea tranzitului intestinal lent și stimularea eliminării
viermilor intestinali. De asemenea, compușii utili din părțile aeriene de
Cicoare contribuie și la protejarea sistemului cardiovascular prin reducerea
colesterolului din sânge, normalizarea tensiunii arteriale și reglarea
glicemiei. Unele surse de specialitate menționează chiar și un efect
antitiroidian și de calmare a excitabilității nervoase pe care derivatele din
Cicoare îl pot avea. Mai mult, se pare că Cicoarea are și un efect de susținere
al funcției splinei și de stimulare a epiteliului renal pentru a mări secreția
și excreția de urină. Produsele din Cicoare sunt o sursă bogată de vitamine (A,
C, E, K, o parte din complexul B) și minerale (Mn, Fe, Mg, Zn, K, Na, P, Cl, S,
Si), având un efect remineralizant, antianemic și tonic general. Nu în ultimul
rând, Cicoarea este una dintre cele 38 de specii folosite la prepararea
remediilor florale Bach.



Mod de utilizare – Ceai
Cicoare vrac:



Intern:



Infuzie din 2 lingurițe de
plantă la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de 10-15
minute, apoi se strecoară și se bea călduț în cantitate de 1-2 căni pe zi.



Decoct din 1-2 lingurițe
de plantă la 250 ml de apă. Se fierbe 5-10 minute, apoi se strecoară și se
consumă călduț, în cantitate de 2-3 căni pe zi.



În cazul consumului pe
perioade îndelungate de timp, se recomandă efectuare unor pauze de câte 1
săptămână la fiecare 3 săptămâni de uz neîntrerupt.



Pentru un efect mai
puternic, se recomandă asocierea cu Hyper-Bil (capsule) sau Protector Ficat
(capsule) de la Hypericum!



Se poate asocia cu succes
și cu: Liver Forte (ceai instant), Hepavita Leacul (capsule), Ceaiul și
Tinctura Anticolitică, Ceaiul și Tinctura gastrică, Hyper-Apetit (capsule),
Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitterul Cardiovascular
sau Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Protonic
(capsule), Protonic+, Hyper-Bil (capsule), Obligeană (capsule, ceai), Răchitan
(ceai), Enzimax (capsule), (capsule, sirop), Anghinare (ceai, tinctură,
capsule, extract hidroglicerinic), Tinctura Depurativă, Hyper Dep-diu
(capsule), Detoxifiere colon, Armurariu (ceai, tinctură, capsule), Hyper-Helm
(capsule), Aloe vera (gel sau capsule), Ceaiul și Tinctura de Rostopască,
Ceaiul și Tinctura de Sunătoare, Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Mentă (ceai,
tinctură, ulei esențial), Ceaiul de Gălbenele sau cu Oțetul Hepato-biliar.



Extern se poate combina
cu: Crema Hemor-Hyp, Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Uleiul esențial de Mentă,
Grapefruit, Portocală, Anason, Salvie sau Tămâie și Sarea de baie Flori de Fân
de la Hypericum.



Formă de prezentare:



Cutie de carton cu plantă
uscată



Greutate netă:



℮ 20 g



Contraindicații:



Nu se utilizează de către
persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae sau de către cele
cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.



Precauții:



-Femeile gravide sau cele
care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se
află sub supraveghere medicală (în special pentru tensiune scăzută,
hipoglicemie, litiază sau obstrucție biliară, insuficiență renală,
hepatocelulară sau cardiacă severă) sunt sfătuite să consulte un specialist
înainte de începerea curei;



-A nu se depăși doza
recomandată pentru consumul zilnic;



-A nu se lăsa la îndemâna
și la vederea copiilor mici;



-Acesta este un supliment
alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod
de viață sănătos.



Condiții de păstrare:



Bine închis, ferit de
lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.



Brand



HYPERICUM



Producator 



HYPERICUM IMPEX

Specificații principale
Producator
Hypericum Impex SRL
Producator
Hypericum Impex SRL
Forma
prod. vegetal/ceai
Tip / Subcategorie
Digestive
Tara
Romania
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate