Ceai, Hypericum, Armurariu,hipericum,хиперикум,чай,армурариу,чертополох

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6601018
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6601018
Toate produsele

Ceai Armurariu 50 g



Ceai Armurariu vrac este
recunoscut pentru capacitatea sa de a susține refacerea și buna funcționare a
ficatului datorită conținutului în silimarină.



Proprietati   



Antihepatotoxic,
Antinflamator, Antioxidant, colagogă, coleretică, Detoxifiant, Digestiv,
hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, Tonic amar



Recomandari         



Anti-îmbatrânire,
Detoxifiere, hrănirea si regenerarea părului, Indigestii, otrăvire cu ciuperci,
protejarea ficatului, Sistem Hepato-Biliar



Caracteristici generale
Ceai Armurariu vrac:



Ceai Armurariu vrac este recunoscut
pentru capacitatea sa de a susține refacerea și buna funcționare a ficatului
datorită conținutului în silimarină, de asemenea, produsul este util și în
indigestii sau în unele cazuri de otrăvire cu ciuperci (amanitină, faloidină).



Protejarea ficatului,
susținerea detoxifierii și regenerării sale sunt demersuri cu atât mai necesare
cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația
noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a
alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată,
lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional
dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de
sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o
hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive
(excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp,
pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din
organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și
intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a
răspunsului imun.



Acest lucru are o
influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia,
absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în
special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale
(intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”,
„ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de
suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării,
meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a
stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia
menajării sistemului nostru digestiv, în care ficatul are un rol major, devine
și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de
sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem
trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul
nostru are nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul
de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în
perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase
care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestui organ.



Pentru a ne proteja corect
ficatul și a obține o digestie optimă, putem alege soluții naturale bazate pe
plante cu o acțiune tonic-amară, eupeptică, hepatoprotectoare și regeneratoare,
precum Armurariul.



Astfel, utilizarea
infuziilor pe bază de Armurariu asigură buna funcționare a ficatului, reduc
inflamația la nivel hepatic, stimulează regenerarea hepatocitelor și susțin
funcția de detoxifiere, de asemenea, pot reduce senzațiile de greață și de gust
amar și sunt utile în curele de dezintoxicare alcoolică sau medicamentoasă.



Ingrediente Ceai Armurariu
vrac:



Fructe de Armurariu
(Silybum marianum).



Detalii Ceai Armurariu
vrac:



Plantele medicinale
folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone
nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului
prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide,
insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.



Pentru realizarea Ceaiului
de Armurariu, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute
preponderent din flora spontană a țării noastre. Fructele de Armurariu au fost
recoltate în momentul ofilirii frunzelor și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și,
așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau
iradiante.



Ceaiul de Armurariu ajută
la protejarea și regenerarea ficatului, susținând astfel procesele de
detoxifiere ale organismului și îmbunătățirea digestiei.



În plus, compușii activi
(de ex.: principii amare, saponozide, flavonoide lignanice – silimarină,
silibină, silicristină, silidianină, betaină hidroclorică, lipide – acid
linoleic, acid oleic, acid palmitic, aminoacizi – cisteina, glicina, acidul
L-glutamic, acidul δ-1-2-amino-butiric, δ-1-leucina, tiramina,
polihidroxifenilcromone, acid fumaric, fitosteroli – campesterol, stigmasterol,
uleiuri volatile, vitamine – tocoferol și minerale – K, N ș.a.) din fructele de
Armurariu contribuie și la reducerea penetrării toxinelor în hepatocite,
stimularea producției de noi celule hepatice, stimularea colecistului și
reducerea stresului oxidativ și a inflamației la nivel hepatic.



Pe scurt, printre
virtuțile ceaiului de Armurariu se numără acțiunea: tonic-amară, colagogă, coleretică,
hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, antihepatotoxică, detoxifiantă,
antioxidantă, antiinflamatoare, eupeptică și digestivă.



Extern, Armurariul ajută
la reducerea efectelor fotoîmbătrânirii, întreținerea părului și a tenului
sensibil și tratarea eczemelor.



Prezentarea compușilor
activi din Ceaiul Armurariu vrac:



Armurariul mso-ansi-language:RO">(Silybum marianum), cunoscut și drept
Argințică-de-grădină, Armurar, Buruiana-armurării, Crăpușnic, Scaiul Sf. Mării,
sau Scai-pestriț, este o plantă erbacee perenă, anuală sau bienală, cultivată,
rar subspontană, din familia Asteraceae sau Compositae (din care fac parte și
Floarea-soarelui, Cicoarea, Anghinarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia,
Brusturele, Pelinul, Tarhonul și multe altele).



Aria originală de răspândire
a speciei a fost din regiunea mediteraneeană până în Asia Centrală, unde poate
fi găsită crescând spontan și în zilele noastre, deși în prezent Armurariul a
fost introdus și în alte regiuni ale lumii (America de Nord, Australia, Noua
Zeelandă). Datorită utilității sale ca plantă medicinală, apicolă și uneori
alimentară, Armurariul este cultivat în numeroase țări din Europa, precum
Italia, Franța, Polonia, Austria, Germania sau Ungaria. În România, zonele
favorabile culturii acestei plante sunt Câmpiile Bărăganului, Burnasului,
Olteniei și Timișului. Armurariul se caracterizează printr-o rădăcină fusiformă
și cu o tulpină dreaptă ce poate ajunge la înălțimi de la 30 cm până la 2 m.
Frunzele sunt alungite, spinoase cu nervuri albicioase. Florile sunt mov-roșiatice,
grupate în calatidii ce au la bază un involucru format din spini lungi și
rigizi.



Utilizarea Armurariului ca
plantă medicinală în Europa este consemnată începând cu anul 1595 când acesta
era folosit ca tonic-amar. Utilă atât pentru sănătatea umană, cât și pentru cea
animală, planta a fost folosită în popor pentru combaterea Antraxului (dalac)
la vite. Din secolul al XVIII-lea acesta începe să fie folosit ca medicament
pentru afecțiunile de natură hepato-biliară. Mai mult, Armurariul apare înscris
și în Farmacopeea homeopatică din India unde este recomandat pentru obținerea
preparatelor homeopatice destinate protejării ficatului și regenerării acestuia
în episoadele acute sau cronice de hepatită.



În prezent, fitoterapia
modernă recomandă preparatele pe bază de fructe și semințe de Armurariu în
cazul leziunilor hepatice, atoniei colecistului, indigestiei, intoxicației
etanolice, hipercolesterolemiei, inflamației și stresului oxidativ de la
nivelul hepatic, și rezistenței la insulină. Compușii biologic-activi conținuți
de către aceste preparate au o acțiune de detoxifiere a ficatului și de
stimulare a activității vezicii biliare. Mai exact, principiile amare conținute
de către frunzele acestei specii sunt responsabile, în cea mai mare parte, pentru
efectele sale hepatostimulatoare și colecistokinetice. Este important de
remarcat faptul că aceste efecte se obțin DOAR prin resimțirea gustului amar!
Astfel, odată cu stimularea receptorilor pentru gustul amar, are loc o reacție
automată a organismului, prin care se crește secreția salivară și cea a
glandelor cu secreție internă.



Responsabilă de efectele
antihepatotoxice și hepatoregeneratoare este Silimarina. Aceasta este
considerată ca fiind cel mai important compus activ din Armurariu și se
regăsește cu precădere în semințele fructului acestei specii, în concentrații
de 4-6%.



Silimarina este un
flavonolignan complex ce conține un amestec de polifenoli precum
flavonolignanii: silibină A și B, izosilibină A și B, silicristină,
izosilicristină și silidianină; și flavonoidul taxifolină. Majoritatea
extractelor înalt-purificate conțin doar silibinină, o fracție a silimarinei
care este formată din silibina A și B, în proporții egale. Silimarina și
derivatul său silibinina sunt compuși deosebit de utili în menținerea sănătății
hepato-biliare deoarece au capacitata de a bloca intrarea toxinelor în
interiorul celulelor hepatice, stimulând totodată și sinteza proteinelor care
ajută la regenerarea hepatocitelor. Acestea reduc inflamația și combat acțiunea
radicalilor liberi de la nivelul hepatic. De aceea, suplimentarea cu produse ce
conțin aceste substanțe este foarte eficientă atunci când se urmărește
regenerarea ficatului afectat de diverse afecțiuni, alimentație nesănătoasă,
odihnă necorespunzătoare sau abuz de medicamente și alcool.



Mai mult, cercetările
recente au evidențiat și alte posibile efecte benefice ale Armurariului și
Silimarinei. Astfel, datorită proprietăților antiinflamatoare, antioxidante și
imunomodulatoare, acest compus ar putea fi util în protejarea pielii față de
agresiunile factorilor de mediu (chimicale, raze UV).



De asemenea, cercetările
continuă și în cazul posibilelor proprietăți anticancerigene și antifibrotice
ale Silimarinei, precum și a capacității sale de a îmbunătăți cogniția (efect
observat într-un model murin). Nu în ultimul rând, Armurariul (posibil datorită
Silimarinei) are și efecte chelatoare asupra fierului fiind investigat pentru
dezvoltarea unui potențial tratament pentru persoanele cu beta-talasemie ce
suferă de exces de fier din cauza transfuziilor de sânge regulate.



Mod de utilizare Ceai
Armurariu vrac:



Intern:mso-ansi-language:RO"> sub formă de infuzie din 1 linguriță de plantă la 200 ml
de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute la infuzat, apoi se strecoară
și se beau 2 căni de ceai pe zi. Primul ceai se va consuma dimineața, pe
stomacul gol, iar imediat după administrare se recomandă repaus cu întinderea
pe partea dreaptă timp de jumătate de oră. A doua cană de ceai se va împărți în
2, prima jumătate fiind consumată după masa de prânz, iar a doua după cină.
Cura recomandată este de 2 săptămâni. În cazul în care se dorește consumul pe
perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 2 săptămâni între cure.



Extern:mso-ansi-language:RO"> sub formă de infuzie sau decoct. Se folosește pentru
menținerea sănătății pielii, scalpului și părului. Poate fi utilizat sub formă
de: comprese, cataplasme, spălături locale, preparate pentru îngrijirea tenului
ș.a.m.d. Pentru îngrijirea părului, se adaugă la spălare în apa de clătire sau
se masează scalpul pentru stimularea circulației locale, combaterea mătreții și
calmarea senzației de mâncărime.



Pentru un efect mai
puternic, se recomandă asocierea cu:



Tinctura de Armurariu
(câte 20-30 de picături, de 3 ori pe zi) și cu capsulele de Armurariu!



Se poate asocia cu succes
și cu:



Bitterul Taina Plantelor
(hidroalcoolic sau hidroglicerinic) (capsule Bitter Taina Plantelor, Bitterul
Taina Maramureșului, Hyper-Bil (capsule), Hepavita (capsule), Protector Ficat
(capsule), Liver Forte (ceai instant), Hyper Antioxidant Forte (capsule), Seva
de Mesteacăn capsule sau sirop Sevă de Mesteacăn, Enzimax (capsule), Hyper-Gas
(capsule sau sirop), Ceai de Ghimbir, sirop Ghimbir, capsule Ghimbir, ulei
esențial de Ghimbir), Sirop Elixirul Vietii, Aloe vera (gel), Spirulină, Aloe
și Cătină-albă (capsule), Ceaiul de Gentiana și Tinctura de Gențiană sau cu
Ceaiul de Anghinare, Tinctura Anghinare, capsule Anghinare.



Extern se poate combina
cu:



Crema Antiaging, Crema
restructurantă Taina Plantelor, Serul Ten Luminos, gama de protecție solară
Hyper Sun, Crema împotriva căderii părului și Sarea de baie Hyper Anti-aging.



Formă de prezentare:



Cutie de carton cu fructe
uscate și mărunțite



Greutate netă:



50 g



Contraindicații:



Nu se utilizează de către
persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae sau de către cele
cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.



Precauții:



-mso-ansi-language:RO">Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele
care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere
medicală (în special pentru tensiune scăzută, hipoglicemie, litiază sau
obstrucție biliară, insuficiență renală, hepatocelulară sau cardiacă severă)
sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;



-mso-ansi-language:RO">A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;



-mso-ansi-language:RO">A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;



-mso-ansi-language:RO">Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să
înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.



Condiții de păstrare:



Bine închis, ferit de
lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.



Brand



Antiadipos, HYPERICUM



Producator 



HYPERICUM IMPEX

Specificații principale
Producator
Hypericum Impex SRL
Producator
Hypericum Impex SRL
Forma
prod. vegetal/ceai
Tip / Subcategorie
Hepatice
Tara
Romania
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate