Tinctura de Marar 50 ml
Tinctura de Mărar este
recunoscuta pentru proprietățile sale digestive, calmând durerile abdominale și
favorizând reducerea balonării.
Proprietati
Antiinflamator,
Antiseptic, Carminativ, Diuretic, Galactogogă, Sedativ, Stomahică
Recomandari
Digestie
Tinctura de Marar –
Actiune Stomahică, carminativă, antiinflamatoare, galactogogă, sedativ
nervoasă, antiseptică, diuretică.
Ingrediente:
-fructe de Mărar (Anethm
graveolens),
-alcool etilic din cereale
38% vol.,
-apă demineralizată.
Detalii Tinctura de Marar:
Toate suplimentele
nutritive concepute de către laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse
naturale atent verificate. Materiile prime folosite sunt procurate din zone
nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului
prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide,
insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni. Noutatea
acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat pe care îl
conțin.
Pentru obținerea gamei de
tincturi Hypericum, au fost folosite plante medicinale culese aproape în
totalitate din flora spontană a țării noastre. De asemenea, capacitatea de
valorificare a substanțelor bioactive a fost crescută prin folosirea unui
proces de extracție multifazic. Astfel, ingredientele au fost macerate în apă
demineralizată la care s-a adăugat un complex enzimatic în vederea creșterii
eficienței de extracție și scăderii timpului necesar acestui demers. Ulterior,
s-a adăugat alcoolul etilic cu rolul de a extrage substanțele bioactive ce nu
au putut fi valorificate în cadrul primei faze. Rezultatul este un produs de
calitate, concentrat, ce asigură o cantitate optimă de compuși valoroși, ca
urmare a aplicării unor metode de prelucrare menajante și a lipsei de aditivi,
arome sau coloranți.
Prezentarea compușilor
activi din Mărar:
Mărarul (Anethum
graveolens), cunoscut și drept Chimen-dulce, Mărar-de-grădină, Mărar-tare,
Crop, Marar, Marariu sau Mărăraș, este o plantă erbacee anuală, de cultură sau
subspontană, condimentară, aromatică și medicinală, care face parte din familia
Apiaceae/Umbelliferae (din care fac parte Anasonul, Chimenul, Morcovul,
Coriandrul, Chimionul, Țelina sau Păstârnacul). Mărarul este singura specie a
genului Anethum. Acesta se caracterizează printr-o rădăcină pivotantă,
slab-ramificată, o tulpină cilindrică, striată și cu o înălțime de 40-60 cm, în
medie, putând ajunge și până la 1,6 m. Florile sunt mici, gălbui sau verzui,
grupate într-o umbelă compusă (înflorire în lunile iulie-august). Fructele sunt
diachene oval-eliptice, de culoare maronie, cu gust și aromă caracteristice.
Specia este cultivată peste tot în lume, însă crește spontan în Asia de
Sud-est, zona Mediteraneeană sau unele porțiuni ale continentului european,
fiind deseori regăsită în câmpuri sau pe terenuri perturbate de activitate
umană.
Datorită aromei plăcute și
proprietăților digestive, Mărarul este un ingredient foarte întâlnit în
bucătăria tradițională a multor popoare. Spre exemplu, acesta stă la baza
multor preparate est-europene (România, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Polonia) sau
din Europa centrală (Cehia, Germania), din Rusia, Ucraina, țările baltice și
cele scandinave (Suedia). De asemenea, el este regăsit și în preparatele
asiatice (din China, India, Thailanda, Vietnam) sau din Orientul Mijlociu
(Iran, Israel, Egipt și alte state arabe). Cel mai adesea, planta proaspătă sau
semințele sale sunt folosite în condimentarea murăturilor, verzei, ouălor,
cartofilor, peștelui – precum somonul sau păstrăvul, mielului, în sosurile
albe, în supe și în salate.
Cultivat și utilizat din
timpuri străvechi, de către greci, romani, egipteni și strămoșii noștri daci,
Mărarul apare menționat în lucrările multor învățați antici precum Teofrast
(371–287 î.e.n.). Foarte interesant, acesta a fost găsit în mormântul
faraonului egiptean Amenhotep al II-lea (cca 1.400 î.e.n.). Dovezi ale
utilizării sale au fost găsite și pe insula Samos, acestea datând din secolul
al VII-lea î.e.n.. Vedem, astfel, că această specie a fost foarte îndrăgită din
timpuri străvechi, aceasta având întrebuințări atât culinare, cât și medicinale
și veterinare. Cel mai adesea, din semințele de Mărar erau obținute decocturi
cu proprietăți digestive și anticolitice. Acestea erau folosite deopotrivă atât
de copii, cât și de către adulți. De asemenea, ceaiurile de Mărar, uneori în
combinație cu alte plante precum Sulfina, erau folosite empiric pentru
adresarea problemelor tractului respirator superior. Cel mai probabil datorită
proprietăților antimicrobiene și antiinflamatorii, Mărarul a fost utilizat și
pentru calmarea durerilor de urechi. În medicina tradițională a țării noastre,
planta este recomandată pentru un număr divers de efecte sanogene, de la
protejarea sistemului cardiovascular, la stimularea lactației și chiar și
eliminarea limbricilor.
În fitoterapia modernă,
preparatele pe bază de Mărar sunt recomandate pentru efectul lor carminativ, de
ușurare a eliminării gazelor intestinale și reducere a balonării. Acesta
stimulează secreția salivară, gastrică, intestinală și pancreatică, optimizând
digestia și reglând pofta de mâncare. De asemenea, derivatele din Mărar
influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele intestinale și
reglând peristaltismul intestinal. Datorită conținutului bogat în ulei volatil
(carvonă, limonen, pinen), acesta este benefic și în protejarea sănătății
tractului respirator superior. Iar datorită conținutului în fitohormoni,
Mărarul este recomandat în reglarea fluxului menstrual, reducerea
disconfortului asociat acestei perioade, ușurarea traversării etapelor
menopauzale și stimularea producției de lapte a glandelor mamare. Nu în ultimul
rând, infuziile de Mărar ajută la detoxifierea organismului prin eliminarea
toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară,
acționând asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în
timp. Este important de menționat și faptul că Mărarul poate fi util și în
adresarea problemelor legate de somn, combătând insomnia.
Extern, preparatele pe
bază de Mărar au o acțiune antimicrobiană și antiinflamatoare, fiind
recomandate pentru îngrijirea gurii și gâtului, a tenului și scalpului prin:
gargare, spălături locale, badijonări sau comprese. Spre exemplu, cataplasmele
cu semințe de Mărar fierte ajută la calmarea sânilor dureroși, iar cremele pe
bază de Mărar hidratează, catifelează și pot ajuta la mărirea bustului. Nu în
ultimul rând acesta este util și în calmarea durerilor hemoroidale.
Mod de folosire – Tinctura
de Marar:
Internmso-ansi-language:RO">: 20-30 picături Tinctura de Marar de 3 ori pe zi,
dizolvate în ceai de Marar sau apă, înaintea meselor principale.
Extern:mso-ansi-language:RO"> 30 de picături de Tinctura de Marar dizolvate în 200 ml
Ceai Mărar, pentru comprese locale (inflamații hemoroidale, oftalmice, urticarie).
Contraindicații:
Nu se utilizează de către
persoanele cărora le este interzis/limitat consumul de alcool și de către cele
cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Precauții:
A nu se depășii doza
recomandată pentru consumul zilnic.
A nu se lăsa la îndemâna
și vederea copiilor mici.
Produsul Tinctura de Marar
este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și
echilibrată și un stil de viață sănătos.
Formă de prezentare:
O cutie conține un flacon
cu 50 ml
Condiții de păstrare:
Bine închis, ferit de
lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.
Brand
Antistres, HYPERICUM
Producator
HYPERICUM IMPEX