Ulei de Canepa presat la
rece – 100ml
Pentru protejarea sănătății cardiovasculare și metabolice
Ingrediente: Ulei presat la rece din semințe de Cânepă
(Cannabis sativa). Țara de origine: Belgia.
Caracteristici generale ale
produsului:
Uleiul de Cânepă este obținut din semințele
speciei Cannabis sativa (NU din planta de canabis -Cannabis indica), din varietăți atent alese pentru a fi bogate în canabinoizi benefici (canabidiol
– CBD, canabinol – CBN ș.a.) cu proprietăți sanogene dovedite și practic lipsite
de compuși cu acțiune psihoactivă (tetrahidrocannabinol – THC). Astfel,
acesta poate fi folosit în siguranță atât intern, cât și extern, fără a produce
efecte nedorite asupra organismului. Din contră, uleiul de Cânepă este
recunoscut pentru proprietățile sale remarcabile atât în alimentație, cât și în
cosmetică. Acest tip de ulei este apreciat pentru raportul său ideal, de 3:1, între
acizii grași polinesaturați omega-6 și omega-3, fiind considerat un ulei
perfect echilibrat. Datorită tehnologiei de extracție prin presare la rece și
prin metode exclusiv mecanice, uleiul își păstrează biodisponibilitatea
compușilor naturali activi ce contribuie la buna funcționare a organismului.
Uleiul de Cânepă este compus în proporție de
aproximativ 76% din acizi grași polinesaturați precum acizii esențiali și
condiționat-esențiali omega-6 (acid linoleic – 54% LA; acid gamma-linolenic –
3% GLA) și omega-3 (acid alfa-linolenic – 17% ALA; acid stearidonic – 2%). De
asemenea, acesta mai conține și acizi grași mononesaturați în proporție de
5-11%, conținutul în grăsimi saturate (acid palmitic, acid stearic) fiind de
doar 5-7%. Datorită acestui raport echilibrat între acizii grași omega-6 și
omega-3, uleiul de Cânepă contribuie la menținerea concentrațiilor normale de
colesterol și trigliceride din sânge, reducerea tensiunii arteriale și
fluidizarea sângelui, cu efecte benefice asupra sănătății cardio- și
cerebro-vasculare. Tot profilul lipidic echilibrat îi conferă acestui tip de
ulei și proprietăți antiinflamatorii și imunomodulatoare, ce ajută la ameliorarea
simptomelor unor afecțiuni precum artrita reumatoidă, scleroza multiplă sau
alte condiții de natură reumatică. De asemenea, conținutul în GLA al acestui
ulei îl face un aliat de nădejde în ameliorarea simptomelor asociate menopauzei
și sindromului premenstrual. Mai exact, studiile clinice au demonstrat că
administrarea de GLA ajută la producerea anumitor prostaglandine (PGE1) ce
reduc sensibilitatea la prolactină, reducând severitatea și frecvența
simptomelor neplăcute ale sindromului premenstrual.
Totuși, din cauza procentului foarte mare de
grăsimi polinesaturate în raport cu cele saturate, uleiul de Cânepă are un
punct de fumigație scăzut (166°C), nefiind indicat pentru prăjire sau alte
tratamente termice și putând fi adăugat doar la sfârșitul procesului de
preparare al mâncării gătite. Astfel, pentru a beneficia la maximum de
proprietățile sanogene de excepția ale acestui ulei, se recomandă folosirea sa
în stare crudă, ca atare, sau în salate, paste, orez și alte preparate reci.
Pentru prevenirea râncezirii, uleiul de Cânepă trebuie păstrat în ambalajul
original (sticlă brună), bine închis, ferit de lumină și temperaturi ridicate.
După deschidere, se recomandă păstrarea la frigider și consumarea într-un timp
cât mai scurt.
Pe lângă profilul lipidic perfect echilibrat,
uleiul de Cânepă se remarcă și printr-un conținut bogat de vitamine (vitaminele
E și C, complex B, caroteni), minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor,
fier) și compuși cu proprietăți sanogene precum fitosterolii (beta-sitosterol),
polifenolii sau canabinoizii (CBD, CBN). Împreună, aceștia îi conferă uleiului
proprietăți protectoare la nivelul sistemului nervos, calmând stările de
agitație și anxietate, crescând rezistența la stres și efort psihic,
îmbunătățind starea de spirit și funcțiile cognitive (memorare, concentrare) și
încetinind declinul asociat înaintării în vârstă. Canabinolul (CBN), regăsit în
uleiul de Cânepă, modulează răspunsul imun și – împreună cu acizii grași – microbiota
intestinală, ajutând la reducerea severității și frecvenței atacurilor
autoimune (în boli autoimune, intestin iritabil și alergii). Canabidiolul (CBD)
este și el un compus foarte valoros, ajutând la prevenirea și combaterea
diabetului, conform oamenilor de știință de la Universitatea Ebraică din
Ierusalim. Astfel, acest canabinoid, ajută la reglarea glicemiei, creșterea
sensibilității la insulină și ameliorarea complicațiilor diabetului
(degenerescență maculară, tromboze, neuropatie diabetică, insuficiență renală,
angiopatie, ulcere varicoase ș.a.). Astfel, uleiul de Cânepă este un aliment
valoros pentru suferinzii de diabet. Nu în ultimul rând, alături de o dietă
echilibrată, efort fizic, hidratare și odihnă corespunzătoare, suplimentarea cu
ulei de Cânepă poate susține organismul în curele de slăbire prin creșterea
nivelului de energie, echilibrarea profilului lipidic seric, creșterea ratei
metabolice, reducerea proceselor inflamatorii și normalizarea tranzitului
intestinal.
În fitoterapia modernă, curele cu ulei de
Cânepă sunt recomandate pentru menținerea sănătății cardiovasculare (scăderea
nivelurilor serice de colesterol și trigliceride, fluidizarea sângelui,
prevenirea aterosclerozei), susținerea sistemului imunitar și modularea
răspunsului imun, creșterea rezistenței la stres și efort, ameliorarea sindromului
premenstrual și ușurarea parcurgerii etapelor menopauzei, protejarea sănătății
creierului și ochilor, ameliorarea simptomelor asociate anumitor probleme
neurologice (Alzheimer, Parkinson, ADHD, scleroză multiplă, epilepsie), limitarea
proceselor inflamatorii și oxidative din organism, reglarea glicemiei și
creșterea sensibilității la insulină, reducerea timpului de refacere la persoanele
aflate în convalescență, susținerea organismului în curele de slăbire, calmarea
sindromului de intestin iritabil, combaterea constipației și normalizarea
tranzitului intestinal.
Folosit extern, uleiul de Cânepă se absoarbe
ușor, nu blochează porii și are proprietăți emoliente și antiinflamatoare,
fiind excelent ca atare sau adăugat în amestecuri destinate masajului, hidratării
pielii după baie, după expunerea la soare sau înainte și după expunerea la frig.
Datorita conținutului ridicat în vitamine, minerale și acizi grași acesta poate
fi folosit și pentru hrănirea și regenerarea tenurilor mature, grăbirea
vindecării arsurilor, estomparea ridurilor, combaterea celulitei, calmarea
iritațiilor și a mâncărimii, creșterea elasticității pielii, tratarea
eczemelor, a psoriazisului și a acneei. De asemenea, uleiul de Cânepă este
ideal și pentru îngrijirea scalpului și hidratarea părului în vederea combaterii
mătreții, creșterii rezistenței la rupere și despicare, redării strălucirii și
pentru limitarea căderii firelor de păr. Nu în ultimul rând, datorită
compușilor antiinflamatori și analgezici, uleiul de Cânepă poate avea și un ușor
efect calmant asupra durerilor articulare și musculare, atunci când este masat
direct pe zonele dureroase. Similar, acesta este util și în combaterea
celulitei.
Pe lângă culoarea verzuie închisă, uleiul de
Cânepă se remarcă și printr-o aromă intensă, caracteristică, care poate
influența gustul și mirosul final al preparatelor alimentare sau al produselor
cosmetice în care este folosit. De aceea, pentru cei care preferă mascarea sau
reducerea mirosului specific în produsele cosmetice, se recomandă folosirea acestui
tip de ulei în combinații ce au la bază alte uleiuri (de ex., ulei fracționat
de cocos, ulei de jojoba, ulei de morcov) sau asocierea sa cu uleiuri esențiale
(Trandafir, Lavandă, Ylang-Ylang, Cedru, Patchouli, Santal, Lime, Geranium ș.a.),
după preferință.
Astfel, produsul de față este atât un aliment
cât și un produs cosmetic deosebit de valoros. Util atât extern cât și intern,
uleiul de Cânepă este excelent ca dressing pentru salate sau consumat, ca
atare, în stare proaspătă, precum și ca produs de îngrijire a tenului ridat, a pielii
uscate și a unor probleme dermatologice (acnee, eczeme, psoriazis, mătreață).
În plus, acțiunea antiinflamatoare și antioxidantă a acestui tip de ulei îl
recomandă ca produs antiîmbătrânire, existând studii științifice care susțin
efectul său adjuvant chiar și în afecțiuni neurodegenerative precum boala Alzheimer
sau Parkinson. Pe scurt, uleiul de Cânepă are proprietăți:
hipocolesterolemiante, antiinflamatorii, antioxidante, antitumorale, antidiabetice,
hipotensoare, cardioprotectoare, vasodilatatoare, anticoagulantă, imunomodulatoare,
antialergică, neuroprotectoare, antidepresive și anxiolitice, anticonvulsive,
antibacteriene, antimicotice, antivirale, emoliente, analgezice și nutritive.
Mod de utilizare:
Intern: Doza medie
recomandată pentru adulți este de 2-3 lingurițe de 3 ori pe zi, cu 30 de minute
înainte de masă. Pentru copii, doza recomandată este de câte 1-2 lingurițe de 2
ori pe zi (dimineața și seara) cu 30 de minute înainte de masă (1 linguriță =
5 mL).
Extern: câteva picături
aplicate pe pielea curată; se masează până la absorbția totală. Se poate aplica
și pe scalp, pentru combaterea mătreții și a iritațiilor, sau pe vârfurile
părului pentru a le reface structura și a preveni despicarea sau încurcarea.
Formă de prezentare:
Flacon din sticlă brună cu o capacitate de 100 mL
Volum net:
℮ 100 mL
Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele
cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat
persoanelor alergice la cânepă și derivatele acesteia.
Precauții:
-
Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care
urmează tratamente medicamentoase (de ex., anticoagulante, antiplachetare,
antihipertensive ș.a.), cele care se află sub supraveghere medicală (în special
pentru tensiune arterială scăzută, probleme de coagulare a sângelui, afecțiuni
digestive, renale, hepatice sau cardiovasculare grave), sau cele care sunt
programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte
un specialist înainte de începerea curei.
-
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
-
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
-
Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să
înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.
Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și
umiditate, la temperaturi de maximum 25°C. După deschidere, se recomandă
păstrarea la frigider.
Producător:mso-ansi-language:RO"> SC HYPERICUM IMPEX SRL