Ceai Hypericum Castravete-Amar (Momordica) 50g

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6634609
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6634609
Toate produsele

Ceai Hypericum
Castravete-Amar (Momordica) 50g



Acest ceai este
recomandat în curele de slăbire și pentru normalizarea valorilor serice ale
glucidelor și lipidelor.



Proprietati   



Digestiv, Emetic,
Hipocolesterolemiant, Hipoglicemiant, Protector pancreatic, Tonic amar



Recomandari         



Colesterol si
Trigliceride, Gastrice, Reglarea glicemiei, Sustinerea Metabolismului



Ceai Castravete amar
(Momordica charantia) cu Stevia vrac– Rol adjuvant în reglarea glicemiei și
protejarea funcției pancreatice



Caracteristici
generale Ceai Castravete Amar cu Stevia vrac:



Produsul Ceai Castravete
amar
(Momordica charantia) este deosebit de util în reglarea glicemiei,
îmbunătățirea răspunsului insulinic și protejarea pancreasului.



De asemenea, acesta
contribuie la reglarea colesterolului seric și este un bun adjuvant în curele
de slăbire datorită acțiunii sale inhibitorii asupra proceselor de diferențiere
ale adipocitelor. Protejarea sănătății pancreasului și menținerea
normoponderalității sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții
noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot
mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă
și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de
toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3
disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de
sare).



Toți acești factori de
stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn
de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul,
administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și
contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești
stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra
digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.



Astfel, prezența unui
status inflamator în organism pentru perioade îndelungate de timp are o
influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de
diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar
necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul
de refacere a organismului. Inflamația cronică este, deci, declanșatorul
principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, autoimună,
neuronală, renală, hepatică, osteoarticulară, pulmonară, și chiar și pentru
unele alergii.



De asemenea, prin
asocierea unui stil de viață sedentar cu obiceiuri alimentare nesănătoase, pot
apărea numeroase dereglări metabolice induse de variațiile bruște ale glicemiei
și descărcările semnificative de insulină ce se produc în special atunci când
consumăm alimente cu un indice și/sau cu o încărcătură glicemică mare. Din
nefericire, în timp, ca urmare a menținerii acestor comportamente nesănătoase,
pot apărea efecte marcante asupra sănătății pancreasului endocrin, acesta fiind
greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în secreția insulinei și
reglarea glicemiei.



Pentru susținerea
pancreasului și reglarea metabolismului, alături adoptarea unui regim alimentar
echilibrat și a unui stil de viață mai activ, se poate face apel și la soluții
naturale reprezentate de produse ce au la bază compuși activi cu proprietăți
hipoglicemiante, hipolipemiante, stomahice și antiinflamatoare.



O astfel de soluție o
reprezintă infuziile din plante medicinale precum Ceaiul de Castravete-amar cu
Stevia de la Hypericum. Astfel, Castravete-amar și Stevia sunt o soluție
naturală și la îndemână pentru combaterea factorilor cu impact negativ asupra
sănătății noastre metabolice și pentru susținerea funcționării normale a
pancreasului endocrin.



Ingrediente Ceai
Castravete Amar (Momordica) cu Stevia vrac:



Fructe de Castravete
amar (Momordica charantia), extract de Stevia (Stevia Rebaudiana).



Detalii Ceai
Castravete Amar (Momordica) cu Stevia vrac:



Plantele medicinale
folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone
nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului
prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide,
insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.



Pentru realizarea
Ceaiului de Castravete amar (Momordica charantia), au fost folosite plante
nemodificate genetic, obținute preponderent de la cultivatori locali.



Fructele de Momordica
au fost selectate cu atenție pentru a conține o cantitate cât mai mare de
substanțe active. Așadar, în componența ceaiului de față, nu s-au folosit decât
Castraveții-amari verzi, cei ajunși la maturitate (culoare galbenă) nefiind
selectați deoarece aceștia își pierd din principiile amare și nu mai au aceeași
capacitate hipoglicemiantă. Ingredientele astfel selectate au fost uscate la
temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost
folosite tratamente chimice sau iradiante.



Prin combinarea
fructelor de Castravete-amar cu îndulcitorul natural din Stevia, am dorit să
oferim o variantă cu un gust mai plăcut față de produsele tradiționale pe bază
de Momordica, fără a compromite, însă, proprietățile sanogene ale acestor
fructe.



Acest ceai este
recomandat în curele de slăbire și pentru normalizarea valorilor serice ale
glucidelor și lipidelor. În plus, compușii activi (de ex.: principii amare,
alcaloizi, saponine, compuși fenolici, rezine, glicozide, cripto și
rubixantină, licopen, zeaxantină, luteină, cucurbitine, cucurbitacine,
cucurbitani, inhibitori de guanilat ciclază, inhibitori ai tripsinei,
gipsogenină, diosgenină, goiaglicozide și goiasaponine, hidroxitriptamine,
nerolidol, fitosteroli – eritrodiol, spinasterol, momordenol, lanosterol,
taraxerol, β-sitosterol-δ-glucozid; acizi organici – gentisic, petroselinic,
glutamic, eleostearici, galacturonici, oxalic, lauric, linoleic, linolenic,
miristic, oleic, oleanolic; peptide – polipeptida p; momordină, momordicină,
charantină, momorcharazide, momordicozide, insulină vegetală, vitamine –
complex B, C, A, E, K și minerale – Ca, Mg, K, P, Zn, Se, Mn, Fe ș.a.) din
fructele de Momordica, contribuie la: protejarea pancreasului endocrin și
îmbunătățirea sensibilității la insulină, stimularea folosirii glucozei de
către celulele periferice și ale mușchilor scheletici, reducerea absorbției
glucozei de la nivel intestinal, suprimarea enzimelor gluconeogenice,
eficientizarea funcțiilor hepatobiliare, normalizarea colesterolului,
îmbunătățirea digestiei, limitarea proceselor inflamatorii din organism,
eliminarea helminților și menținerea proceselor normale de diviziune celulară.



Printre virtuțile
ceaiului de Momordica și Stevia se numără acțiunea: hipoglicemiantă,
protectoare la nivelul pancreasului, hipolipemiantă, stomahică (benefică pentru
stomac), tonic-amară, antivirală (inclusiv HIV), antibacteriană (inclusiv
Helicobacter pylori), antihelmintică (împotriva paraziților intestinali),
depurativă, antitumorală, antioxidantă, antiinflamatoare și emetică (ajută la
inducerea vomei).



Prezentarea
compușilor activi:



Castravetele-amarmso-ansi-language:EN-US"> (Momordica charantia) este o plantă din familia
Cucurbitaceelor utilizată în Medicina Tradițională Chineză și în cea Ayurvedică
datorită gustului său foarte amar.



Compușii activi
conținuți de către fructele acestei plante sunt numeroși: carotenoizi,
polipeptide (din care polipeptida p, supranumită și „insulina verde”), lectine,
fitosteroli (beta-sisterol, stigmasterol), charantină, momordină, momordicină,
vitamine (complex B), minerale (calciu, magneziu, potasiu) și oligoelemente
(zinc, seleniu, fier).



Momordicamso-ansi-language:EN-US"> este valoroasă atât din punct de vedere alimentar cât
și fitoterapeutic. Se pare că această specie își are originea în India, de unde
a fost introdusă în China în secolul al 14-lea, ajungând în zilele noastre să
fie cultivată în multe părți ale lumii, însă cu precădere în Asia, Africa și
America de Sud. În urma cultivării, au fost create numeroase soiuri, acestea
fiind destul de diferite în funcție de locul de origine (India, China).



Din punct de vedere
alimentar, fructele de Momordica sunt folosite, de obicei, verzi sau în stadiul
în care acestea încep să se îngălbenească. De asemenea, pot fi incluse în
alimentație și frunzele și lăstarii tineri ce se consumă cruzi sau trași la
tigaie. În bucătăria Chineză, Castravetele-amar este folosit în supe, preparate
de tip „stir-fry” (trase la tigaie), diverse aperitive, gustări pentru ceai, ca
infuzie și chiar ca surogat pentru hameiul din bere, datorită gustului amar.



Bucătăria Indiană
folosește Castravetele-amar în special alături de nuca de cocos, însă este
regăsit și în preparate pe bază de curry, nuci măcinate, linte, orez sau
cartofi. Tot indienii consumă acest fruct și sub formă de murături sau chiar în
preparate recomandate persoanelor care au probleme cu glicemia (de ex.:
„pachadi”).



Așa cum am menționat
deja, din punct de vedere fitoterapeutic, Momordica are o tradiție îndelungată
în Medicina Tradițională Chineză, Africană și în cea Ayurvedică, indienii
atribuindu-le fructelor proprietăți: protectoare la nivelul stomacului
(proprietăți recunoscute și în Turcia), laxative, antihelmintice (împotriva
viermilor intestinali), antitusive, de stimulare a bilei și, în mod special,
antidiabetice. În plus, medicina Tradițională Indiană mai recomandă aceste
fructe și pentru probleme de piele, răni, ulcere, gută și afecțiuni
reumatismale.



În cercetările moderne,
proprietățile hipolipemiante ( de reducere a grăsimilor din sânge: colesterol,
trigliceride) și în special cele hipoglicemiante (de reducere a glicemiei) au
fost subiectul a numeroase studii științifice. Pe scurt, cel mai cunoscut mod
de acțiune al acestei plante este, în prezent, reducerea cantității de glucoză
din sânge prin inhibarea gluconeogenezei, datorată conținutului de „insulină
vegetală”. Acest compus este cunoscut și sub denumirea de „insuveg” sau
polipeptida p. Studiile susțin că cea mai eficientă formă de consum în
reducerea glicemiei este cea proaspătă (fruct întreg, smoothie, suc cu pulpă),
dar tradiția de consum a plantei demonstrează utilitatea ei și sub formă de
infuzie, sirop, pulberi și, mai nou, extracte concentrate încapsulate.



De asemenea, a fost
observată și o creștere a ratei de utilizare a glucozei la nivelul
hepatocitelor (celulele ficatului) prin favorizarea recaptării sale celulare.
În plus, complexul de substanțe active din această plantă contribuie și la
refacerea funcției pancreatice, stimulând creșterea numărului de celule beta
din Insulele Langerhans și stimulând secreția de insulină. Nu în ultimul rând,
efectul de reducere a grăsimilor din sânge este obținut prin inhibarea
activității lipazei (enzimă pancreatică ce scindează grăsimile), obținându-se
reglarea metabolismului lipidic, scăderea absorbției grăsimilor și menținerea
unui echilibru normal între cele două mari tipuri de colesterol (lipoproteine)
HDL și LDL.



Există și studii care
susțin utilizarea Castravetelui-amar și în combaterea problemelor legate de
diviziunea celulară necontrolată în anumite părți ale organismului (colon,
prostată, sân, ficat ș.a.). Cercetările efectuate pe animale și in vitro au
demonstrat capacitatea preparatelor pe bază de Momordica de a inhiba creșterea
și proliferarea celulelor canceroase prin inhibarea unei enzime asociate
tumorilor și prin modularea răspunsului imun. Un experiment clinic efectuat pe
oameni internați în secția de oncologie a unui spital renumit din Sri Lanka a
sugerat faptul că semințele acestor fructe pot distruge celulele canceroase,
însă trebuie avut în vedere faptul că acestea pot fi toxice (în funcție de
soi).



Alte studii clinice
preliminare au evidențiat utilitatea produselor pe bază de Castravete-amar în
adresarea problemelor de imunitate (în special foarte scăzută), diverse tipuri
de infecții, psoriazis, stări febrile și chiar și pentru dereglări menstruale.



Este posibil ca efectul
antiviral al fructelor să se datoreze unor compuși cu acțiune protectoare la
nivelul membranei celulare, împiedicând-se astfel pătrunderea virusurilor în
celule. O altă ipoteză în favoarea acțiunii antivirale este aceea că substanțele
active din Momordica inhibă sinteza proteinelor în celulele infectate, blocând
replicarea virusurilor. Cu toate acestea, comunitatea științifică atrage
atenția asupra faptului că se impune continuarea cercetărilor, și în special a
studiilor clinice umane, pentru a confirma cu siguranță toate aceste beneficii.



Reamintim că la baza
tuturor acțiunilor benefice menționate mai sus stau numeroșii compuși activi
conținuți de către fructele de Momordica.



Printre aceștia
amintim: carotenoizii, polipeptidele (din care polipeptida p – „insulina
verde”), lectinele, fitosterolii (beta-sisterol, stigmasterol), momordicina și
alți alcaloizi, glicozidele (charantină și momordină), saponozidele (principii
amare), glicoproteinele, uleiurile esențiale, mucilagiile, aminoacizii (acid
aspartic, treonină, serină, alanină, acid glutamic), luteolina, vitaminele
(complex B, C, A, E, K), mineralele (calciu, magneziu, potasiu, fosfor) și
oligoelementele (zinc, seleniu, fier, mangan).



Steviamso-ansi-language:EN-US"> (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din
familia Asteraceae (din care mai fac parte și floarea-soarelui, cicoarea,
gălbenelele, echinaceea sau crizantemele) originară din America de Sud. Stevia
(Ka’a He’e în limba guarani) este cunoscută sub multe nume: Ștevia dulce,
Frunze dulci, Frunze de miere sau Iarbă dulce datorită gustului foarte dulce,
plăcut, al frunzelor sale.



Aceasta are o tradiție
de consum de peste 1.500 de ani în țări precum Brazilia și Paraguay. Spre
exemplu, printre altele, populația Guarani folosește această plantă pentru
îndulcirea ceaiurilor și a mâncărurilor. În anul 2010, această specie a fost
proclamată o comoară națională a Paraguayului. În prezent, cel mai mare
consumator de produse din Stevia este Japonia, aceasta aprobând consumul
plantei încă din anii ’70 și efectuând numeroase studii de siguranță în consum
pentru această specie.



-Consumul de
alimente/băuturi care conțin glicozide din steviol, în loc de zahăr, determină
diminuarea creșterii nivelului de glucoză în sânge după consum, comparativ cu
alimentele/băuturile care conțin zahăr.



-Consumul de
alimente/băuturi care conțin glicozide din steviol în loc de zahăr, contribuie
la menținerea mineralizării dinților.



Ceaiul de
Momordica poate fi folosit timp îndelungat (cu pauze), nu are contraindicații
pentru persoanele sănătoase și se poate asocia cu tratamente medicamentoase sub
îndrumarea unui specialist.



Mod de utilizare:



Intern:mso-ansi-language:EN-US"> sub formă de infuzie sau decoct din 1-2 lingurițe de
ceai. Se lasă la infuzat, acoperit timp de 10 minute, și se bea călduț. Sunt recomandate
3 ceaiuri pe zi în cure de câte 6 săptămâni. Produsul are în compoziția sa
îndulcitorul natural din Stevia, deci nu necesită îndulcire.



În cazul curelor de
lungă durată, se recomandă câte o pauză de 3 săptămâni la fiecare 3 luni.



Pentru un efect
mai puternic, se recomandă asocierea cu:



Siropul cu extract de
Momordica (îndulcit cu Stevia) de la Hypericum!



Se poate asocia cu
succes și cu: Momyrtidiab (sirop și capsule), Hyper-Diab Forte (capsule), Acid
alfa-lipoic (capsule), Momordica (ceai și capsule), Ceaiul și Tinctura
Antidiabetică, Natural Statine Forte (capsule), Hyper-Tum (sirop, ceai,
capsule), Îndulcitor Hyper Stevia rebaudiana pulbere (100/200g), Îndulcitor
Hyper Stevia rebaudiana lichid (50/250mL), Îndulcitor Xylitol pulbere (200g), Îndulcitor
Eritritol pulbere (200g), Afin (ceai fructe sau frunze, sirop fără zahăr,
capsule), 5-HTP Slăbire (capsule), Slăbire Extra (capsule), Slăbire MAX
(capsule), Setul pentru Slăbire, Ceaiul și Tinctura Slăbire, Hyper-Slăbire
(capsule), L-carnitină (instant), Hyper Antioxidant (Forte) (capsule), Noni și
Echinaceea (capsule), Bor Organic (capsule), Turmeric (capsule), Varză
(capsule), Ceaiul Circulația-sângelui, Ceaiul de Dud, Fasole, Păpădie,
Brusture, Urzică sau Mesteacăn, Ceaiul verde, Ceaiul Antiadipos și Oțetul
pentru Slăbire de la Hypericum.



Pentru îngrijirea
externă, vă recomandăm:



Gelul Hyper VenoSan,
Gelul Hyper Anticelulitic, Crema Hemor-Hyp, Ceaiul Antihemoroidal și Tinctura
Antihemoroidală, Uleiurile esențiale de Scorțișoară, Cuișoare, Lavandă, Oregano
sau Melisă (Roiniță), Ceaiul de Alun, Hamei, Mesteacăn, Frasin, Muguri de Plop
sau Stejar de la Hypericum.



Formă de
prezentare:



O cutie conține 50 g
fructe feliate și uscate.



Greutate netă:



℮ 50 grame



Contraindicații:



-Nu se utilizează de
către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.



-Contraindicat femeilor
gravide sau care alăptează din cauza acțiunii abortive a Castravetelui-amar.



-Nerecomandat copiilor
sub 5 ani.



Precauții:



-Persoanele care
urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale,
chimioterapice, anticoagulante ș.a.) sau cele care se află sub supraveghere
medicală (în special pentru glicemie scăzută, deficiență de G6PD –
glucoză-6-fosfat dehidrogenază, insuficiență hepatică sau renală decompensată,
tensiune arterială scăzută, diabet, afecțiuni tumorale, boli cardiovasculare)
sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;



-A nu se depăși doza
recomandată pentru consumul zilnic;



-A nu se lăsa la îndemâna
și la vederea copiilor mici;



-Acesta este un
supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată
și un mod de viață sănătos.



Condiții de
păstrare:



Bine închis, ferit de
lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.



Brand



HYPERICUM



Producator 



HYPERICUM IMPEX

Specificații principale
Producator
Hypericum Impex SRL
Producator
Hypericum Impex SRL
Forma
prod. vegetal/ceai
Tip / Subcategorie
Digestive
Tara
Romania
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate