Ceai Hypericum Fenicul 50g

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6637391
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6637391
Toate produsele

Ceai Hypericum
Fenicul 50g



Ceaiul de Fenicul este
util în calmarea spasmelor intestinale, ușurarea digestiei și stimularea
lactației.



Ceai Fenicul vracmso-ansi-language:EN-US"> – Rol de ușurare a digestiei și de protejare a
tractului respirator



Caracteristici
generale Ceai Fenicul vrac:



Ceaiul de Fenicul este
util în calmarea spasmelor intestinale, ușurarea digestiei și stimularea
lactației. De asemenea, acesta are proprietăți sedative și expectorante.
Optimizarea digestiei și menținerea sănătății sistemului respirator sunt
demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai
alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese
neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore
improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine,
aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3
disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de
sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o
hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive
(excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp,
pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din
organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și
intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a
răspunsului imun.



Acest lucru are o
influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează
digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel,
digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei
intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară
(„bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de
enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu
apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux
gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare
exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile
hepatobiliare au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când
nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după
episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una
mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și
susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat,
intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm
anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a
acestor organe.



De asemenea, expunerea constantă
la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic
intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment,
expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili
etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea căilor
respiratorii și a plămânilor. În timp, pot apărea efecte marcante asupra
sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor
aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar,
traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra
întregului organism, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta
fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem
se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea
de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse,
concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a
rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului
nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul
virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai
solicitată.



Curele cu ceaiuri și
suplimente pe bază de plante cu efect antispastic, carminativ, sedativ și
expectorant, precum Feniculul, pot fi o soluție naturală și eficientă de a
susține procesele digestive și de a calma și elibera căile respiratorii. Mai
mult, datorită prezenței compușilor fitoestrogenici în infuzia de Fenicul,
aceasta este foarte indicată și în stimularea lactației la femeile care
alăptează, cu efecte benefice, de diminuare a colicilor abdominale, și asupra
sugarului.



Ingrediente Ceai
Fenicul vrac:



Fructe de Fenicul
(Foeniculum vulgare).



Detalii Ceai
Fenicul vrac:



Plantele medicinale
folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone
nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului
prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide,
insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.



Pentru realizarea
Ceaiului de Fenicul, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute
preponderent de la cultivatori locali. Fructele de Fenicul au fost recoltate în
momentul atingerii maturității fiziologice, apoi uscate la temperaturi
menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite
tratamente chimice sau iradiante.



Ceaiul de Fenicul,
similar celui de Anason, contribuie la ușurarea digestiei, combaterea balonării
și stimularea expectorării. În plus, compușii activi (de ex.: fitoestrogeni,
flavonoizi, ulei eteric – trans- și cis-anetol, izoanetol, estragol, α- și
β-pinen, α- și β-felandren, apiol, terpinen, dilapiol, camfen, mircen, limonen;
derivați fenilpropionici, pentozani, pectine, acizi organici – acizi cafeic,
clorogenic, fumaric, ferulic, citric, tartric, siringic, anisic, vanilic,
gentisic; cumarine – umbeliferonă, bergapten; vitamine și săruri minerale ș.a.)
din fructele de Fenicul contribuie și la: relaxarea țesuturilor și diminuarea
stărilor inflamatorii, diminuarea spasmelor sau contracțiilor involuntare de la
nivelul bronhiilor și abdominal, ușurarea respirației prin fluidizarea
secrețiilor bronșice și stimularea expectorării, stimularea secreției glandelor
mamare, liniștirea sistemului nervos, eliminarea viermilor intestinali și
îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale
urinară. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Fenicul se numără acțiunea:
antispastică, antiinflamatoare, antitusivă, antiastmatică, expectorantă,
secretolitică, sedativă, galactogogă, vermifugă, carminativă, de reglare a
poftei de mâncare și diuretică. Extern se poate folosi pentru: calmarea
durerilor în gât, combaterea inflamațiilor oculare și îngrijirea tenurilor
devitalizate și îmbătrânite.



Prezentarea
compușilor activi din Ceaiul Fenicul vrac:



Feniculul (Foeniculum
vulgare) este o plantă erbacee anuală, bianuală sau perenă, aproape exclusiv de
cultură, condimentară, aromatică și medicinală, care face parte din familia
Apiaceae/Umbelliferae (din care fac parte Anasonul, Morcovul, Mărarul,
Coriandrul, Chimenul, Țelina sau Păstârnacul). Acesta se caracterizează
printr-o rădăcină pivotantă, lungă de cca 30 cm, o tulpină înaltă de maximum 2
m și flori galben-aurii, dispuse în umbele mari. Specia este originară din
bazinul Mării Mediteraneene, dar a fost naturalizată și în nordul Europei, Asia
Mică, Australia și pe continentul american. Foarte similar din punct de vedere
organoleptic cu Anasonul, Feniculul are un gust și miros aromat, dulceag și
puțin arzător la final ce se datorează anetolului. De fapt, cele două specii
sunt deseori folosite împreună, atât la gătit, cât și în preparatele
fitoterapeutice. Unele cultivare de Fenicul (de ex., „purpureum” sau „nigra”)
sunt crescute și în scop decorativ.



Cultivat încă din
Antichitate de către popoarele ce trăiau pe teritoriile din jurul Mării
Mediterane, Feniculul era bine cunoscut și de către strămoșii noștri daci, care
îl denumeau „bardon/baden”. În prezent, cei mai mari cultivatori de pe
teritoriul european sunt: Italia, Bulgaria, Austria, Germania, Grecia, Olanda
și Ungaria. Specia este valorificată ca plantă aromatică, medicinală sau
condimentară datorită conținutului bogat în ulei volatil. De asemenea, acesta
este unul dintre cele 3 ingrediente de bază ale absintului (băutură alcoolică
ce a fost inițial un elixir medicinal) alături de Pelin și Anason. Similar,
Feniculul este folosit și la aromatizarea akvavitului, un distilat de origine
scandinavă, produs din cereale și cartofi.



În fitoterapia modernă,
preparatele pe bază de Fenicul sunt recomandate pentru efectul lor calmant atât
asupra sistemului nervos, cât și asupra gurii, gâtului, faringelor și a
corzilor vocale, ameliorând iritațiile de la nivelul gâtului și a căilor
respiratorii. Acesta stimulează saliva și sucurile gastrice, optimizând
digestia. Datorită conținutului în fitohormoni, Feniculul este recomandat și în
reglarea fluxului menstrual, reducerea disconfortului asociat acestei perioade,
ușurarea traversării etapelor menopauzale și stimularea producției de lapte a
glandelor mamare. De asemenea, preparatele pe bază de Fenicul reglează pofta de
mâncare, normalizează peristaltismul calmând spasmele abdominale dureroase,
elimină gazele, balonarea și viermii intestinali. Infuziile de Fenicul susțin
detoxifierea organismului prin stimularea eliminării toxinelor metabolice și a
excesului de apă din țesuturi pe cale urinară, acționând asupra epiteliului
renal și mărind cantitatea de urină eliminată în timp. Este important de
menționat faptul că în doze mari și consumat frecvent, Feniculul poate deveni
toxic, declanșând crize epileptiforme, halucinații și/sau somnolență și iritând
mucoasa gastrointestinală.



Extern, preparatele pe
bază de Fenicul au o acțiune calmantă, antiseptică și antiinflamatoare, fiind
recomandate pentru îngrijirea gurii și gâtului, a tenului și a ochilor prin:
gargare, spălături locale, badijonări sau comprese.



Mod de utilizare
Ceai Fenicul vrac:



Internmso-ansi-language:EN-US">: sub formă de infuzie din 1 linguriță de plantă la
250 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute,
apoi se strecoară și se beau fracționat 1-2 căni de ceai pe zi. Astfel, prima
jumătate de cană se va bea dimineața pe stomacul gol, iar cea de-a doua, se va
consuma după masa de prânz.



Extern:mso-ansi-language:EN-US"> sub formă de decoct pentru gargară, comprese,
cataplasme, spălături locale, îngrijirea căilor respiratorii, a pielii și a
ochilor.



Pentru un efect mai
puternic, se recomandă asocierea cu Hyper-Gas (capsule sau sirop), sau cu
Hyper-bron (capsule)!



Se poate asocia cu
succes și cu: Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Hyper-Astm (capsule), Ceaiul,
Tinctura și capsulele Antialergic, Hyper-Grip (capsule), Siropul contra tusei
(cu sau fără zahăr), Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitterul
Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Hyper-Bil
(capsule), Protector Ficat (capsule), Ceaiul și Tinctura gastrică, Hyper-Apetit
(capsule), Hyper Dep-diu (capsule), Enzimax (capsule), Anghinare (ceai,
tinctură, capsule, extract hidroglicerinic), Armurariu (ceai, tinctură,
capsule), Ghimbir (ceai, sirop, capsule, ulei esențial), Hyper-Helm (capsule),
Turmeric (capsule sau pulbere), Aloe vera (gel sau capsule),
Hipocolesterolemiant (capsule), Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Vitacan Răceală
și Gripă (capsule), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Siropul de Soc, Oțetul
Antigripal, Ceaiul și tinctura de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop,
Lemn-dulce sau de Salcie și Uleiul esențial de Cimbru sau cu Oțetul
Hepato-biliar sau cel Antigripal.



Extern se poate combina
cu: Crema Antiaging (cu sau fără factor de protecție SPF 30), Crema de mâini
Antiaging (cu Acid Hialuronic și Coenzima Q10), Balsamul Taina Plantelor, Crema
regenerantă coate și călcâie uscate, crăpate, Crema cu Gălbenele și Propolis,
Crema cicatrizantă, Crema de mâini Piele uscată crăpată și sensibilă (Aloe și
Cătină), și Sarea de baie Hyper Antistres de la Hypericum.



Formă de
prezentare:



Cutie de carton cu
plantă uscată și mărunțită



Greutate netă:



℮ 50 g



Contraindicații:



Nu se utilizează de
către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.



Precauții:



-Persoanele care
urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale, anxiolitice,
antidepresive, anticonvulsive, anticoagulante ș.a.) sau cele care se află sub
supraveghere medicală (în special pentru epilepsie, ulcer gastric sau duodenal,
insuficiență hepatică sau renală decompensată, tensiune arterială scăzută,
glicemie scăzută, afecțiuni tumorale sensibile la hormoni, boli cardiovasculare)
sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;



-În doze mari poate
deveni toxic (halucinații, somnolență, greață) și iritant pentru mucoasa
gastrointestinală;



-A nu se depăși doza
recomandată pentru consumul zilnic;



-A nu se consuma pe
perioade mai lungi de 6 săptămâni fără pauză;



-A nu se lăsa la
îndemâna și la vederea copiilor mici;



Acesta este un
supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată
și un mod de viață sănătos.



Condiții de
păstrare:



Bine închis, ferit de
lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.



Brand



HYPERICUM



Producator 



HYPERICUM IMPEX

Specificații principale
Producator
Hypericum Impex SRL
Producator
Hypericum Impex SRL
Forma
prod. vegetal/ceai
Tip / Subcategorie
Digestive
Tara
Romania
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate