Ceai Hypericum Iarba mare 40g

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6638807
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6638807
Toate produsele

Ceai Hypericum Iarba mare
40g



Ceai Iarba Mare vrac este
recunoscut pentru proprietățile sale deosebite în stimularea digestiei,
favorizarea expectorării și menținerea sănătății tractului respirator superior.



Ceai Iarba Mare vrac – Rol
de menținere a sănătății sistemelor digestiv și respirator



Caracteristici generale
Ceai Iarba Mare vrac:



Ceaiul de Iarbă-mare este
recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sistemelor digestiv și
respirator, contribuind la optimizarea digestiei și decongestionarea căilor
respiratorii superioare. De asemenea, acesta este util și în detoxifierea organismului
și combaterea helminților. Optimizarea digestiei și menținerea sănătății
sistemului respirator sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții
noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot
mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în
grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și
plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport
ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate
sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic
neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte
obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de
medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea
statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica
microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului
intestinal și a răspunsului imun.



Acest lucru are o
influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează
digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel,
digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei
intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară
(„bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de
enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu
apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux
gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare
exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile
hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în
perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când
consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o
alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au
nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool,
lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de
convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care
suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.



De asemenea, expunerea
constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau
activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație,
ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici
volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea
căilor respiratorii și a plămânilor. În timp, pot apărea efecte marcante asupra
sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor
aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar,
traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra
întregului organism, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta
fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui
sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort,
dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept,
tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere
a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului
nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul
virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai
solicitată.



Curele cu ceaiuri și
suplimente pe bază de plante cu efect spasmolitic, digestiv, secretolitic,
colecistokinetic, antitusiv și antiseptic, precum Iarba-mare, pot fi o soluție
naturală și eficientă de a susține procesele digestive și de a calma și elibera
căile respiratorii. Mai mult, datorită prezenței compușilor cu acțiune
antiseptică în infuzia de Iarbă-mare, aceasta este foarte indicată și în
distrugerea microorganismelor patogene de la nivelul tegumentelor sau
mucoaselor.



Ingrediente Ceai Iarba
Mare vrac:



Rizomi cu rădăcini de
Iarbă-mare (Inula helenium).



Detalii Ceai Iarba Mare
vrac:



Plantele medicinale
folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone
nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului
prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide,
insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.



Pentru realizarea Ceaiului
de Iarbă-mare, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute
preponderent din flora spontană a țării noastre. Rizomii și rădăcinile de
Iarbă-mare (Inulae rhizome cum radicibus) au fost recoltate manual toamna
(septembrie-noiembrie), îndepărtându-se părțile aeriene și rădăcinile seci,
apoi acestea au fost spălate, tăiate în fragmente și uscate la temperaturi menajante,
păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente
chimice sau iradiante.



Ceaiul de Iarbă-mare este
recunoscut pentru proprietățile sale deosebite în stimularea digestiei,
favorizarea expectorării și menținerea sănătății tractului respirator superior.
În plus, compușii activi (de ex.: inulină – 40-50%, lactone sescviterpenice –
izoalantolactonă, alantolactone; triterpene – fridelină, damaradienol; uleiuri
volatile – helenină, substanțe fitoncide, stigmasterină, umbeliferonă,
principii amare ș.a.) din rădăcinile și rizomii de Iarbă-mare contribuie și la:
ușurarea respirației prin fluidizarea secrețiilor bronșice, relaxarea
musculaturii netede și calmarea episoadelor de tuse, relaxarea sistemului
nervos, protejarea împotriva microorganismelor patogene (în special bacilul
Koch, Tricophyton mentagrophytes, Epidermophyton spp.), modularea răspunsului
imun, stimularea secreției bilei și evacuării sale în duoden, protejarea
ficatului prin reducerea congestiilor hepatice, combaterea paraziților
intestinali, calmarea durerilor articulare, îndepărtarea toxinelor metabolice
și a excesului de apă din organism pe cale urinară. Pe scurt, printre virtuțile
ceaiului de Iarbă-mare se numără acțiunea: expectorantă, secretolitică,
antispastică, antitusivă, tonică, stomahică, digestivă, coleretic-colagogă,
antiinflamatoare, carminativă, sedativă, antiastmatică, analgezică,
imunomodulatoare, antireumatică, antihelmintică, antilitiazică,
bacteriostatică, antimicotică și diuretică. Extern se poate folosi pentru:
calmarea durerilor în gât, a hemoroizilor, pentru îngrijirea pielii și
scalpului datorită proprietăților antiinflamatoare, emoliente, antimicrobiene,
tonice și astringente.



Prezentarea compușilor
activi:



Iarba-mare (Inula
helenium), cunoscută și drept Alaut, Lăpuș, Iarbă-neagră, Lăpuș, Bruscălan,
Ochiul-boului, Omag, Smântânică, Holman sau Lacrimile-Elenei este o plantă
erbacee perenă, spontană sau cultivată sporadic și medicinală, care face parte
din familia Asteraceae sau Compositae (în care se regăsesc și Floarea-soarelui,
Cicoarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Pelinul, Tarhonul
și multe altele). Aceasta se caracterizează printr-un rizom gros, cilindric din
care pornesc rădăcini adventive lungi (50 cm) de culoare cenușie-brună și cu
gust acru-amărui. Tulpina aeriană lipsește în primul an de viață, formându-se
de abia în cel de-al doilea an. Aceasta este erectă, simplă sau ramificată,
păroasă, muchiată și cu înălțimi de 60-150 (200) cm. Frunzele sunt alterne,
eliptice, aspre și păroase pe fața superioară, mai lungi și mari la bază, cu
pețiol lung ce scade progresiv în dimensiuni la frunzele superioare. Florile
sunt galbene, tubuloase și mai închise la culoare în centru (100-250) și
grupate în calatidii adunate terminal într-un racem lax. Fructele sunt achene
cilindrice mici. Mirosul plantei este camforat, cu note florale dulci (de
Violetă). Originară din Europa și Asia, Iarba-mare poate fi întâlnită crescând
spontan din regiunea de deal, până la cea montană inferioară. Acesta preferă
solurile umede din fânețe, zăvoaie, lunci, livezi sau vii. În zilele noastre,
specia a fost naturalizată și în Nordul Americii.



Iarba-mare este o plantă
medicinală folosită din cele mai vechi timpuri sub diverse forme de preparare
empirice. Aceasta era cunoscută în Antichitate, denumirea științifică a speciei
(helenium) provenind de la Elena din Troia, crezul popular fiind acela că
planta ar fi răsărit pe locul în care lacrimile acesteia au căzut. Sacră pentru
celți, Iarba-mare era asociată cu elfii și zânele. Specia era folosită și de
către strămoșii noștri daci care o numeau „ribbrastilă”, „bruscălan” sau
„brustan”. Cel mai adesea, aceasta a fost folosită pentru calmarea durerilor de
cap și combaterea problemelor respiratorii (oftică – tuberculoză, lungoare –
febră tifoidă, nădușeală – răceală). Astfel, pentru tuberculoză, era folosit
rizomul plantei, ras și amestecat cu miere, sau băutura medicinală obținută
prin fierberea plantei în vin alb. Virozele erau combătute prin consumul
decoctului din rizomi uscați. De asemenea, planta a fost utilă și pentru
calmarea durerilor de stomac, rizomul acesteia fiind plămădit în rachiu pentru
obținerea unui tonic digestiv. Extern, rădăcinile de Iarbă-mare erau pisate și
amestecate cu zeamă de Varză pentru a fi folosite contra scabiei.



În fitoterapia modernă,
produsele obținute din rădăcina acestei plante se remarcă prin proprietățile
fitoncide, în special asupra bacilului Koch, dar și a unor specii de fungi. De
asemenea, rădăcina tuberizată și restul rădăcinilor sunt bogate în inulină
(40-50%) și alți polimeri ai levulozei. Ca fapt divers, denumirea de „Inulină”
provine chiar de la denumirea științifică a acestei specii (Inula helenium),
acest compus fiind identificat pentru prima dată în anul 1804 de către cercetătorul
neamț Valentin Rose. Inulina este denumirea generică pentru un grup de
polizaharide regăsite în multe specii de plante. Acestea folosesc inulina ca
mijloc de depozitare a energiei, pentru rezistența la secetă sau pentru
protecția împotriva înghețului, creându-și rezerve la nivelul rizomilor,
tuberculilor sau a rădăcinilor. Produsele bogate în inuline stimulează
proliferarea speciilor de Bifidobacterium la nivelul intestinului gros, având
acțiune prebiotică. De asemenea, acestea cresc gradul de absorbție al ionilor
de calciu și, posibil, al celor de magneziu, fapt ce contribuie și el la
susținerea microbiotei intestinale benefice. Mai mult, acest tip de
carbohidrați sunt tolerați și de către persoanele cu diabet, fiind o
alternativă naturală și sănătoasă în alimentația celor care au probleme cu
glicemia și suferă de sindrom metabolic. Din punct de vedere nutrițional,
Inulina este considerată o fibră solubilă, cu un grad de îndulcire mai mic
decât al zaharozei (35%) și un gust asemănător acesteia.



Astfel, preparatele pe
bază de Iarbă-mare sunt recomandate pentru efectul lor benefic asupra
digestiei, având un efect: stomahic, colecistokinetic, digestiv, carminativ și
hepatoprotector. Acestea stimulează secreția salivară, gastrică și intestinală,
optimizând digestia și decongestionând ficatul. De asemenea, derivatele din
Iarbă-mare influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele de la
nivelul tractului respirator și al intestinelor, calmând episoadele de tuse și
reglând peristaltismul intestinal. Mai exact, Helenina și uleiurile esențiale
conținute acționează asupra secrețiilor bronhice, având efect expectorant și
spasmolitic, această plantă ajutând la calmarea senzației de disconfort de la
nivelul căilor respiratorii, reducând inflamația și crescând imunitatea locală.
În plus, alantolactonele conținute de către Iarba-mare îi conferă acesteia și
proprietăți antihelmintice, antilitiazice și diuretice. Ele ajută la combaterea
paraziților intestinali și susțin detoxifierea organismului prin eliminarea
toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară,
acționând asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în
timp. Trebuie menționat faptul că prin diureză, sunt favorizate nu numai
eliminarea apei, ci și cea a azotaților și a clorurilor. Acest lucru contribuie
la prevenirea formării calculilor renali sau biliari. Nu în ultimul rând,
derivatele din Iarbă-mare au și un efect sedativ general.



Extern,mso-ansi-language:RO"> preparatele pe bază de Iarbă-mare ajută la creșterea
sănătoasă a părului, dezinfectează și curăță eficient tenurile grase și este
adjuvant în dermatită seboreică, ulcer varicos, hemoroizi, reumatism sau
eczeme.



Mod de utilizare Ceai
Iarba Mare vrac:



Intern:mso-ansi-language:RO"> sub formă de infuzie sau decoct dintr-o lingură de
rădăcină mărunțită la 200 ml de apă fierbinte. Se fierbe 15 minute, apoi se
strecoară și se beau câte 2 căni de ceai pe zi. Pentru calmarea spasmelor
bronșice, stimularea expectorației și eliminarea helminților, se recomandă
prepararea unui decoct din 4 linguri de rădăcină la 200 ml apă, fiind
recomandate câte 4 linguri pe zi din acest decoct.



Extern:mso-ansi-language:RO"> sub formă de decoct din 2 linguri de rădăcini la 250 ml
de apă, se fierbe 10 minute și se poate folosi pentru: gargară, comprese,
cataplasme, spălături locale, îngrijirea căilor respiratorii, a pielii și a
părului.



Pentru un efect mai
puternic, se recomandă asocierea cu Hyper-bron (capsule) și Tinctura
Antibronșitică!



Se poate asocia cu succes
și cu: Hyper-Gas (capsule, sirop), Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul și
Tinctura gastrică, Hyper-Apetit (capsule), Bitterul Taina Maramureșului
(extract hidroalcoolic), Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau
hidroglicerinic), Hyper-Bil (capsule), Enzimax (capsule), Oregano (capsule,
ulei esențial, condiment), Anghinare (ceai, tinctură, capsule, extract
hidroglicerinic), Armurariu (ceai, tinctură, capsule), Ghimbir (ceai, sirop,
capsule, ulei esențial), Ceaiul Antibronșitic, Hyper-Astm (capsule),
Antialergic (ceai, tinctură, capsule), Hyper-Helm (capsule), Ceaiul și Tinctura
Antihelmintică, Chimen (semințe 100g), Aloe vera (gel sau capsule), Ceaiul și
Tinctura de Gențiană, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), Hyper-Grip (capsule),
Hyper Antiviral (capsule), Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr), Ceaiul și
Tinctura Antigripală, Siropul de Soc, Oțetul Antigripal, Ceaiul și tinctura de
Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Lemn-dulce, Anason, Fenicul, sau cu
Oțetul Antigripal sau cel Hepatobiliar.



Extern se poate combina
cu: Hyper Șampon cu Bicarbonat, Hyper șampon Anticădere și Antimătreață, Crema
contra căderii părului, Apa de gură Hyper Boron Protect, Apa de gură Hyper
OxyProtect, Sprayul nazal Hyper OxyPotect, Balsamul Taina Plantelor, Crema cu
Gălbenele și Propolis, Crema cicatrizantă, Uleiul esențial de Cimbru, Oregano,
Busuioc, Eucalipt, Mentă, Salvie, Brad, Pin, Cuișoare sau Ghimbir și Sarea de
baie Hyper Antistres de la Hypericum.



Formă de prezentare:



Cutie de carton cu plantă
uscată



Greutate netă:



℮ 40 g



Contraindicații:



Nu se utilizează de către
persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae / Compositae, de către cele
cu epilepsie și de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele
produsului.



Precauții:



Persoanele care urmează
tratamente medicamentoase sau cele care se află sub supraveghere medicală (în
special pentru boli grave de natură hepatică sau renală) sunt sfătuite să
consulte un specialist înainte de începerea curei;



A nu se depăși doza
recomandată pentru consumul zilnic;



A nu se lăsa la îndemâna
și la vederea copiilor mici;



Acesta este un supliment
alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod
de viață sănătos.



Condiții de păstrare:



Bine închis, ferit de
lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.



Brand



HYPERICUM



Producator 



HYPERICUM IMPEX

Specificații principale
Producator
Hypericum Impex SRL
Producator
Hypericum Impex SRL
Forma
prod. vegetal/ceai
Tip / Subcategorie
Digestive
Tara
Romania
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate