Ceai Hypericum Salcam 20g

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6640403
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6640403
Toate produsele

Ceai Hypericum Salcam 20g



Ceaiul de Salcâm este
recunoscut pentru proprietățile sale ușor alcalinizante, emoliente și calmante
asupra mucoasei gastrice și duodenale.



Ceai Salcam vracmso-ansi-language:RO"> – Rol de menținere a sănătății sistemelor digestiv și
respirator



Caracteristici generale
Ceai Salcam vrac:



Ceaiul de Salcâm este
recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv,
contribuind la reglarea acidității gastrice și calmarea mucoasei stomacului. De
asemenea, acesta este util și ca emolient al tractului respirator superior,
calmând tusea. Protejarea sănătății gastrice și îngrijirea sistemului
respirator sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre
devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai
haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și
la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de
toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3
disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de
sare).



Toți acești factori de
stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn
de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul,
administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și
contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești
stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra
digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.



Acest lucru are o
influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează
digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel,
digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale
(intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”,
„ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de
suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția tranzitului
intestinal lent sau accelerat, a balonării, meteorismului, arsurilor gastrice
asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau
a poftelor alimentare exagerate.



Nevoia menajării
sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au
un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea
mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de
post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă.
În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se
regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite
substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente
medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.



De asemenea, expunerea
constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau
activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație,
ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici
volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea
căilor respiratorii și a plămânilor. În timp, pot apărea efecte marcante asupra
sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor
aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort.



Așadar, traiul în medii în
care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului organism, dar
cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu
aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai
adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira
(respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută
a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de
diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine
și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara
(„sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.



Curele cu ceaiuri și
suplimente pe bază de plante cu efect calmant la nivelul stomacului, antiacid,
emolient, antitusiv, antireumatic și secretolitic, precum Salcâmul, pot fi o
soluție naturală și eficientă de a proteja funcția gastrică și de a calma
tractul respirator superior. Mai mult, datorită prezenței compușilor cu acțiune
emolientă în infuzia de Salcâm, aceasta este foarte utilă și în adresarea
problemelor de la nivelul tegumentelor sau mucoaselor.



Ingrediente Ceai Salcam
vrac:



Flori de Salcâm (Robinia
pseudoacacia).



Detalii Ceai Salcam vrac:



Plantele medicinale
folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone
nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin
lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide,
îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.



Pentru realizarea Ceaiului
de Salcâm, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent
din culturi curate, atent-verificate, de pe teritoriul țării noastre. Florile
de Salcâm (Robiniae pseudoacaceae flos) au fost recoltate manual, în perioada
înfloririi (mai-iunie), prin tăierea inflorescențelor, strunjirea florilor și
separarea foliolelor. Florile au fost, apoi, uscate la temperaturi menajante,
păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente
chimice sau iradiante.



Ceaiul de Salcâm este
recunoscut pentru proprietățile sale ușor alcalinizante, emoliente și calmante
asupra mucoasei gastrice și duodenale. În plus, compușii activi (de ex.:
glucozide flavonoidice – robinină, acaciină; acizi organici – cafeic, clorogenic,
palmitic, linoleic, α-linolenic; metil salicilat, izopropil miristat, ulei
volatil – acid p-anisic, farnesol, n-pentadecan, n-pentacosan, n-heptacosan,
n-nonacosan; vitamine și minerale – Ca, Ni, Cu, Cr ș.a.) din florile de Salcâm
contribuie și la: combaterea hiperacidității gastrice și calmarea durerii
asociate acesteia, reducerea senzației de arsură produsă de refluxul gastric
(pirozis), ușurarea respirației prin fluidizarea secrețiilor bronșice, calmarea
inflamației căilor respiratorii superioare, reducerea episoadelor de tuse,
calmarea durerilor articulare de natură reumatică, menținerea diviziunii
celulare normale, îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din
organism pe cale urinară.



Pe scurt, printre
virtuțile ceaiului de Salcâm se numără acțiunea: antiacidă, antitusivă,
secretolitică, antiinflamatoare, calmantă, antiastmatică, antireumatică,
citotoxică, emolientă, antibronșitică și diuretică. Extern se poate folosi
pentru: grăbirea cicatrizării rănilor, ulcerațiilor, arsurilor sau
degerăturilor, pentru îngrijirea pielii uscate și a scalpului datorită
proprietăților antiinflamatoare, emoliente și cicatrizante. De asemenea, este
adjuvant în calmarea durerilor reumatice, în leucoree și în nevralgii dentare.
Nu în ultimul rând, florile de Salcâm au și utilizări alimentare, fiind
aromatizante, și cosmetice, calmând tenurile uscate, protejând împotriva
îmbătrânirii și grăbind vindecarea rănilor provocate de arsuri sau din alte
cauze.



Prezentarea compușilor
activi din Salcâm:



Salcâmul (Robinia
pseudoacacia), cunoscut și drept Acacie, Acaț, Bagrin, Pinar, Magrin, Pănar,
Salcâm-rotund, Acățariu, Brăgan, Brebene, Lemn-alb, Lemn-de-acaț, Vacație,
Salchiș, Rug sau Salcâm-alb este un arbore foios, megafanerofit, heliofil,
adventiv, spontan sau cultivat, care face parte din familia
Fabaceae/Leguminosae fiind, deci, o leguminoasă precum Mazărea, Bobul, Năutul,
Lemnul-dulce, Fasolea, Lupinul, Trifoiul, Lucerna sau Lintea. Acesta se
caracterizează printr-o rădăcină pivotant-trasantă, putându-se întinde lateral
pe distanțe de 20 m. Tulpina este relativ dreaptă, cu înălțimi medii de 30 m și
un diametru de 80-100 cm. Scoarța formează timpuriu un ritidom gros, brăzdat
adânc în plan longitudinal. Lemnul are alburn îngust, galben-verzui, duramenul
este brun-verzui, raze medulare vizibile, inele anuale vizibile bine, coroană
largă, rară, luminoasă.



Lujerii au muchii, sunt
glabrii, fac muguri mici alterni, au câte 2 spini în dreptul frunzelor și sunt
de culoare măslinie. Frunzele sunt imparipenat compuse, cu foliole eliptice sau
ovate (7-19), glabre, cu margini întregi și pețiol scurt. Florile sunt albe, cu
un parfum plăcut și puternic, gust dulceag-aromat, papilionacee, dispuse în
raceme, caliciu campanulat (cu 5 dinți scurți), ușor pubescent, corolă cu vexil
rotund, aripi auriculate și carenă obtuză. Fructele sunt păstăi lungi (5-10
cm), late de 1-2 cm, comprimate, brun-roșiatice, cu 4-10 semințe reniforme.
Originar, cel mai probabil, din estul Americii de Nord, Salcâmul preferă
solurile ușoare, permeabile, revene sau reavăn-uscate, relativ bogate în humus
și minerale, dezvoltându-se mai greu pe soluri lutoase, argiloase, calcaroase,
nisipuri sărace sau uscate. Nu suportă seceta prelungită sau inundațiile. În
prezent, specia este aclimatizată în America de Sud, Europa, Asia, Australia,
Noua Zeelandă și Africa, fiind considerată o plantă cu potențial invaziv.



Salcâmul a fost adus în
Europa în anul 1.601, mai exact în Franța, de către J. Robin, motiv pentru care
denumirea științifică a genului este „Robinia”. De asemenea, denumirea speciei
„pseudoacacia” face trimitere la asemănarea Salcâmului cu Acacia, însemnând
„acacia falsă”. Cu toate acestea, cele două specii nu sunt înrudite. În 1.740
Salcâmul a fost introdus ca arbore de pădure în Germania, iar în 1.750 acesta a
fost introdus ca plantă ornamentală în parcurile din România.



Prima cultură forestieră a
fost înființată în 1.852, în Băilești, Dolj, în vederea fixării pământurilor
nisipoase, fiind urmată de multe alte plantații în diverse regiuni de câmpie și
cu soluri nisipoase din țară. În 1.879 florile de Salcâm au început să fie
utilizate în industria textilă, pentru vopsirea în galben a mătăsii și
bumbacului. Mai mult, specia are și o istorie de folosință în medicina
tradițională a țării noastre. Aceasta a fost folosită empiric contra tusei,
durerilor de burtă, de piept sau de cap. Salcâmul a fost folosit și în
neutralizarea hiperacidității gastrice, ca adjuvant în leucoree, tuberculoză
pulmonară, insomnii și a boli neuropsihice. Atât florile, cât și frunzele sau
scoarța au fost folosite, în scop medicinal, însă nu este recomandat consumul
derivatelor din frunze și scoarță din cauza toxicității acestora (cantitate
crescută de toxalbumine precum robina sau fazina).



În fitoterapia modernă,
produsele obținute din florile de Salcâm se remarcă prin proprietățile
emoliente, antiacide, calmante și antitusive. Compușii biologic-activi
conținuți de către aceste preparate au o acțiune de neutralizare a
hiperacidității gastrice, de calmare și regenerare a mucoaselor gastrice și
duodenale și de atenuare a simptomelor asociate ulcerelor. De asemenea,
infuziile de Salcâm sunt utile în calmarea inflamației de la nivelul tractului
respirator superior, atenuând durerile, calmând tusea și stimulând
expectorația. Nu în ultimul rând, acestea sunt un bun adjuvant și în calmarea
durerilor de cap (migrene), reumatice sau a celor de dinți.



Astfel, preparatele pe
bază de Salcâm sunt recomandate pentru efectul lor benefic asupra sistemului
digestiv, având o acțiune slab alcalinizantă, emolientă, calmantă și
regenerantă la nivelul stomacului și a duodenului. Extern, preparatele pe bază
de Salcâm ajută la cicatrizarea mai rapidă a mucoaselor și tegumentelor, fiind
indicate în arsuri, degerături, răni purulente, dureri reumatice, ulcerațiilor
și a crăpăturilor de sân. De asemenea, infuzia de Salcâm are proprietăți
antireumatice și adjuvante în leucoree și în atenuarea nevralgiilor dentare.



Mod de utilizare Ceai
Salcam vrac:



Intern: sub formă de
infuzie din 1 linguriță de flori la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit
la infuzat câteva minute, se strecoară și se beau 2-3 căni de ceai pe zi, câte
una după fiecare masă principală. În cazul în care se dorește consumul pe
perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de
administrare neîntreruptă.



Extern:mso-ansi-language:RO"> sub formă de infuzie din 4 linguri de flori la 1 L de
apă pentru: spălături vaginale, băi locale, comprese, cataplasme, îngrijirea
pielii uscate și a părului, calmarea nevralgiilor dentare și a durerilor
reumatice.



Pentru un efect mai
puternic, se recomandă asocierea cu Hyper Gas (capsule și sirop) și Tinctura
Antibronșitică de la Hypericum!



Se poate asocia cu succes
și cu: Ceaiul și Tinctura Gastrică, Hyper Digestiv (capsule), Bitterul Taina
Maramureșului, Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau
hidroglicerinic), Enzimax (capsule), Sirop Elixirul vieții, Ghimbir (ceai,
sirop, capsule, ulei esențial), Obligeană (ceai, tinctură, capsule), Oregano
(capsule, ulei esențial, condiment), Hyper-Astm (capsule), Aloe vera (gel sau
capsule), Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Vitacan Răceală și Gripă (capsule),
Hyper-bron (capsule), Hyper-Grip (capsule), Hyper Antiviral (capsule), Siropul
contra tusei (cu sau fără zahăr), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Siropul de
Soc, Ceaiul și tinctura de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Lemn-dulce,
Anason, Fenicul, sau cu Oțetul Antigripal sau cel Antireumatic.



Extern se poate combina
cu: Balsamul Taina Plantelor, Crema cu Gălbenele și Propolis, Crema
cicatrizantă, Crema Hyper Reum, Crema contra căderii părului, Hyper șampon
Anticădere și Antimătreață, Crema restructurantă Taina Plantelor, Apa de gură
Hyper OxyProtect, Sprayul nazal Hyper OxyPotect, Uleiul esențial de Cimbru,
Oregano, Busuioc, Eucalipt, Mentă, Salvie, Brad, Pin, Cuișoare sau Ghimbir și
Sarea de baie Hyper Reum de la Hypericum.



Formă de prezentare:



Cutie de carton cu flori
uscate



Greutate netă:



℮ 30 g



Contraindicații:



Nu se utilizează de către
persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.



Precauții:



Femeile gravide sau care
alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care se
află sub supraveghere medicală (în special pentru boli grave de natură hepatică
sau renală) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;



A nu se depăși doza
recomandată pentru consumul zilnic;



A nu se lăsa la îndemâna
și la vederea copiilor mici;



Acesta este un supliment
alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod
de viață sănătos.



Condiții de păstrare:



Bine închis, ferit de
lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.



Brand



HYPERICUM



Producator 



HYPERICUM IMPEX

Specificații principale
Producator
Hypericum Impex SRL
Producator
Hypericum Impex SRL
Forma
prod. vegetal/ceai
Tip / Subcategorie
Respiratorii
Tara
Romania
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate