Ceai «Scoarţă de
stejar»
Compoziţie 1 cutie
conţine:
Scoarţă de stejar -
40g.
Valoarea
energetică:
Nu se normează.
Acţiunea
produsului:
Scoarţa de stejar
conţine taninuri (acid galic, acid elagic şi acid cvercitanic), cvercitol
pectine, răşini şi săruri minerale. Principiile active din scoarţa de stejar au
acţiune astringentă, hemostatică, dezinfectantă.
Mod de preparare
şi administrare:
1 -2 linguriţe de masă
produs vegetal se introduc într-un vas emailat, se adaugă 200 ml apă clocotită,
se acoperă cu capacul şi se infuzează timp de 15 minute. Infuzia se răceşte la
temperatu¬ra camerei timp de 45 minute, se filtrează, reziduul se stoarce şi se
adaugă la filtrat. Volumul infuziei se aduce la 200 ml prin adăugarea de apă
fiartă.
Prezentare,
ambalaj:
Produsul vegetal se
ambalează în pungi din hârtie a câte 40 g.