10 moduri geniale în care poți folosi tăvițele pentru gheață

26 июн. 2017, 19:00
453

Fiecare dintre noi încearcă să-și facă viața mai ușoară și mai confortabilă. În vremurile îndepărtate, putea să dureze mulți ani pentru ca gospodăriile casnice să adune informații utile pentru a ne îndeplini sarcinile casei rapid și eficient. Acum, însă, tehnologia face ca totul să ajungă la urechile noastre cât ai zice pește.

Gândirea din afara problemei vă poate ajuta în mod semnificativ să vă transformați viața într-un mod mult mai simplu, oferindu-vă un mod de a rezolva multe probleme iritante și de a avea suficient timp pentru ceea ce vă place cu adevărat.

Uneori, faptul că trăim în secolul vitezei ne obligă să găsim o modalitate creativă de a face economie de timp și de energie. Alteori, oamenii fac asta pentru că sunt pur și simplu leneși.

Majoritatea dintre noi ne stabilim din când în când câte un țel nou sau o provocare și, cel mai probabil, nu reușim să le ducem la îndeplinire. Pentru a ne consola, ne spunem că nu suntem pregătiți pentru asta încă și lăsăm pe săptămâna sau luna viitoare. Poate chiar ne dăm silința la început, dar apoi ne spunem că am depus suficient efort și că este timpul să o lăsăm mai moale.

Mai jos vă prezentăm câteva întrebuințări ingenioase ale banalei tăvițe pentru gheață. Cu siguranță nu v-ați fi gânfit că poate fi folosită și pentru așa ceva!

1. Pentru organizarea bijuteriilor 

Sigur, cutiile de bijuterii sunt delicate și frumoase, dar nu este nevoie să dai banii pe ele. Poți folosi cu același succes o tăviță pentru gheață, îți va ține bijuteriile în ordine.

2. Amestecă acuarelele 

Dacă ai un frățior sau o surioară care este încă la școală, spune-i că poate folosi o tăviță pentru gheață pentru a-și amesteca acuarelele în locul borcanului sau paharului pe care îl folosea până acum. Cu siguranță, orele de desen i se vor părea mult mai distractive.

3. Depozitează nasturii 

Poți folosi tăvița și pentru a organiza obiectele de foarte mici dimensiuni, cum ar fi mărgelele sau nasturii. Dacă ai timp și răbdare, îi poți aranja în funcție de culoare, pentru ca în viitor să găsești rapid ceea ce cauți.

4. Poți crește plante aromatice 

Fă câte o gaură în fiecare compartiment al tăviței, apoi umple-le cu pământ de flori și câte o sămânță. În scurt timp, vei avea o mică grădină verde chiar în bucătăria ta.

5. Folosește-o ca suport pentru micile obiecte decorative 

Dacă ai o colecție de jucării din ouăle de ciocolată sau de monede, le poți pune în tăvițe pentru gheață pe care să le atârni apoi de pereți sau în vitrină. Ingenios, nu-i așa?

6. Pregătește o mică gustare 

Amestecă fulgi de ovăz și ciocolată topită, apoi toarnă compoziția în tăvițe. Când îți este poftă de ceva dulce, vei avea la îndemână o mică gustare perfect porționată.

7. Păstrează grăsimea 

Dacă ai prăjit bacon și nu ai vrei să arunci grăsimea, de altfel, delicioasă, o poți turna în tăvița pentru gheață și o poți păstra la congelator până când vei avea nevoie de ea.

8. Prepară ravioli

Ideea asta chiar este ingenioasă! Poți așeza o foaie de aluat peste tăvița goală, să apeși ușor astfel încât să se formeze mici gropițe în aluat pe care să le umpli apoi cu carne sau brânză, în funcție de rețeta ta. La final, unge capetele aluatului cu gălbenuș de ou bătut, lipește un alt aluat deasupra și dă totul la cuptor.

9. Păstrează verdețurile 

Amestecă verdețurile proaspăt tocate cu ulei de măsline, toarnă în tăviță și dă la congelator. Atunci când vei găti, va fi nevoie doar să scoți 1-2 cubulețe, în funcție de rețetă.

10. Reutilizează vinul rămas în sticlă 

Dacă a mai rămas puțin vin în sticlă, toarnă-l în tăvița pentru gheață și folosește-l apoi la mâncărurile care au nevoie să stea mai mult pe foc, le va da o aromă deosebită.

Forme pentru gheață in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: tasta-ro
0 комментария Добавить
0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!