Alege-ți interfonul potrivit

10 mar. 2017, 18:00
890

Știi cum să-ți alegi interfonul? Cele mai multe persoane n-au nici cea mai vagă idee despre caracteristicile pe care trebuie să le ia în calcul atunci când își aleg un nou interfon. De obicei îl aleg pe cel care arată cel mai bine. Dar oare aceasta este alegerea potrivită?

Hai să descoperim împreună ce trebuie să ai în vedere când îți cumperi un interfon nou.

Ce tipuri de interfoane există?

Interfonul este un sistem prin intermediul căruia limitezi accesul persoanelor neautorizate în curtea ta, în scara blocului sau în orice alt loc în care ai decis că persoanele străine sau neautorizate nu trebuie să aibă acces.

Probabil că ești familiarizat cu interfonul clasic – receptorul cu butoane de acces. Însă interfoanele sunt mult mai complexe de-atât. Ele diferă în funcție de utilitatea lor. Pe lângă interfonul obișnuit, poți cumpăra și un video interfon, chiar un video-interfon smart. Ce presupune fiecare tip?

Interfoanele clasice

Interfoanele clasice pot fi împărțite în două categorii. Cele cu receptor și cele fără. Dar care-i diferența? Gândește-te doar la următoarea situație. Când te sună un prieten pe telefonul mobil, preferi să vorbești cu el ținând telefonul la ureche sau pe speaker? Acest lucru trebuie să-l ai în vedere și când alegi un interfon. Preferi să ai o discuție privată sau conversația voastră să se audă în toată locuința?

Video-interfoanele

“Cine e?”; “Eu”. O conversație obișnuită ce are loc de fiecare dată când cineva sună la interfon. Dacă vrei să mergi mai departe, nu doar să discuți cu persoana care a sunat la interfon, ci să ai o imagine în timp real, alege video-interfonul. Însă cum preferi să fie imaginea, alb-negru sau color? Dacă achiziționezi interfonul pentru locuința ta, merită să-ți cumperi un video-interfon color. Ia aminte, micile detalii sporesc confortul din locuința ta.

Video-interfoanele smart sunt o tehnologie nouă de control-acces. Mult mai avansate decât interfoanele clasice, acestea sunt dotate cu glass-touch și pot fi controlate de pe dispozitive mobile precum telefon, tabletă sau chiar laptop-ul. În plus, cu ele poți deschide mai multe uși, nu doar poarta de la intrare, ci și cea de la garaj de exemplu.

Montajul

Bun. Ți-ai ales interfonul pe placul tău, dar unde îl montezi? Înainte de a comanda interfonul, asigură-te că acesta încape acolo unde vrei să-l poziționezi. De pildă, dacă dimensiunile unul interfon sunt de 15×30 cm, verifică dacă ai spațiul necesar. Este un detaliu de care trebuie să ții cont tot timpul.

De regulă, interfoanele se montează în apropierea ușii de la intrare, în holul casei. Dacă alegi un video-interfon smart, îl poți acționa de oriunde folosind telefonul mobil sau celelalte dispozitive, prin urmare nu trebuie să te deplasezi până la el pentru a deschide ușa.

După ce ai clarificat toate aspectele legate de locul în care vrei să-l montezi, vei trece la montajul propriu-zis. Îl vei monta chiar tu? Bineînțeles că nu. Sistemul de control-acces trebuie conectat la ușa de la intrare, la garaj sau la poarta casei. Trebuie să lași o echipă profesionistă să se ocupe de toate acestea.

Interfoane in catalogul Price.md

Sursa: ghid-myales-ro
0 comentarii Adăugați
0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!