Cum scapi de zgârieturile de pe ecranul telefonului

03 мар. 2017, 16:00
9155

Ai zgâriat accidental ecranul telefonului sau al tabletei? Îţi propunem câteva soluţii simple şi eficiente pentru eliminarea zgârieturilor fine.

Ecranul este una dintre cele mai importante componente ale unui telefon sau a unei tablete, însă este şi cel mai uşor de deteriorat prin intermediul zgârieturilor.

O simplă neatenţie poate conduce la apariţia unor zgârieturi fine sau mai pronunţate la nivelul ecranului, iar dacă scapi telefonul pe jos sunt şanse mari ca display-ul să fie deteriorat iremediabil.

În cazul zgârieturilor fine, care de cele mai multe ori apar accidental şi sunt vizibile doar din anumite unghiuri, există câteva soluţii simple şi eficiente pe care le poţi încerca pentru a le elimina.

Sfaturile de mai jos nu se aplică însă zgârieturilor pronunţate, în cazul cărora cel mai probabil va trebui să înlocuieşti ecranul. În plus, este important să aplici sfaturile cu precauţie, întrucât în caz contrar rişti să agravezi situaţia. Prin urmare, nu ne asumăm răspunderea în cazul în care zgârieturile devin şi mai pronunţate după utilizarea uneia sau alteia dintre metodele de mai jos.

- pasta de dinţi – pasta de dinţi este una dintre cele mai banale soluţii pe care le poţi folosi pentru îndepărtarea zgârieturilor fine. Pune o cantitate mică de pastă de dinţi pe un beţişor de urechi sau pe o cârpă moale şi aplică substanţa pe zgârieturi, de preferat cu mişcări circulare. Ai grijă să nu scapi pasta de dinţi pe margini, la îmbinarea display-ului cu carcasa telefonului. După aplicare, îndepărtează pasta de dinţi rămasă pe ecran cu o cârpă moale.

- alcool – cele mai multe smartphone-uri au un start anti-glare pentru a împiedica strălucirea acestuia în lumină naturală, însă în contact cu alcoolul acesta se dizolvă. Prin urmare, alcoolul poate fi folosit pentru eliminarea zgârieturilor, dar numai în cazul în care îl diluezi mult cu apă. După ce aplici alcoolul diluat pe zgârieturi, şterge ecranul cu o cârpă moale.

- bicarbonat de sodiu – chiar dacă este folosit preponderent în bucătărie, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat cu succes şi pentru smartphone-ul tău. Amestecă o lingură cu bicarbonat de sodiu cu apă până la obţinerea unei paste groase şi aplică produsul rezultat pe zgârieturi. Unul dintre dezavantajele acestei metode este că lasă în urmă numeroase resturi pe ecran, pe care trebuie să le elimini cu o cârpă moale.

- gumă de şters – o altă soluţie simplă şi eficientă este folosirea unei radiere cu care să ştergi ecranul în zona afectată de zgârieturi. Pentru un efect cât mai pronunţat este important să freci zona respectivă câteva minute. Din păcate, la finalul operaţiunii, o bună parte din gumă acţionează ca un strat subţire de pastă lipicioasă pe care îţi va fi destul de greu să-l elimini. Poţi apela la banală cârpă moale sau, şi mai eficient, la o rolă de scotch pe care să o aplici în zona respectivă pentru a atrage resturile de gumă.

- ulei vegetal – uleiul vegetal poate reprezenta de asemenea o soluţie în acest caz. În funcţie de dimensiunea zgârieturilor, ai nevoie de numai una-două picături de ulei vegetal pe care să le aplici pe suprafaţa ecranului. Nu folosi mai mult, întrucât rişti să deteriorezi suprafaţa ecranului. Această soluţie ascunde bine zgârieturile, însă efectul este mai degrabă temporar, iar urmele de grăsime sunt destul de greu de îndepărtat.

- vaselină – la fel ca în cazul uleiului vegetal, această metodă ascunde zgârieturile fine doar temporar. Foloseşte un beţişor pentru urechi sau o cârpă moale pentru a acoperi zgârieturile, după care curăţă uşor suprafaţa adiacentă.

- şmirghel – în cazuri extreme poţi apela inclusiv la un şmirghel, însă în această situaţie trebuie să fii foarte precaut: suprafaţa şmirghelului este foarte abrazivă şi poate conduce la o deteriorarea şi mai gravă a telefonului. Prin urmare, foloseşte gentil acest instrument şi verifică permanent starea ecranului pentru a evita o surpriză neplăcută. De altfel, această soluţie este indicată mai degrabă pentru spatele telefonului, nu pentru ecran.

În cazul în care zgârieturile sunt profunde, iar metodele de mai sus nu funcţionează, cel mai bine este să apelezi la un service pentru înlocuirea ecranului. În unele cazuri şi la anumite service-uri, această procedură poate fi însă atât de costisitoare încât este mai rentabil să cumperi un smartphone nou.

Tocmai de aceea, este mai bine să previi astfel de situaţii, mai ales că zgârieturile apar de cele mai multe ori în momente de neatenţie. Dacă eşti genul de persoană care îşi zgârie uşor ecranul, foloseşte o folie de protecţie. Găseşti folii de protecţie pentru aproape orice telefon de pe piaţă, iar cei mai mulţi vânzători o aplică gratuit pe telefon.

Smartphone-uri in catalogul Priice.md

Источник: giz-ro
0 комментария Добавить
0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!