Fara umiditate pentru bebe, cu ajutorul unui … dezumidificator

04 oct. 2017, 09:00
1435

Umiditatea nu este bune pentru cel mic, si asta o stii foarte bine, dar aici nu vorbim despre scutece absorbante ci despre cu totul altceva: un aparat proiectat sa extraga excesul de umiditate din aer.

Fierbi mancare, speli rufe, cureti pe jos, toate aceste activitati devenite mult mai frecvente atunci cand ai un copil mic, sunt surse de umiditate in aer. Cand umiditatea aerului trece pentru un anumit prag, aparea starea de disconfort termic, iar aerul respirat nu mai este atat de sanatos pentru ca o umiditate crescuta favorizeaza aparitia mucegaiului si devoltarea virusurilor.

Efectul este si mai puternic intr-o locuinta izolata cu geamuri termopan unde nivelul de umiditate creste din cauza faptului ca aerul nu mai circula ca in cazul tamplariei clasice, din lemn. In principiu, intr-o camera, exista pana la 1 litru de apa care se condenseaza si genereaza o multitudine de probleme, atat de sanatate, cat si in ceea ce priveste obiectele din locuinta.

Exista o serie de semnale evidente care iti pot indica faptul ca umiditatea din camera depaseste nivelul optim. De exemplu, apare disconfortul climatic. Desi temperatura pare corecta, iti este fie prea frig, fie prea cald, iar acest lucru il simti nu doar tu, ci si copilul tau, chiar daca nu stie sa spuna acest lucru.

In cazul unei umiditati crescute, peretii, mobila sau aparatele electrocasnice se deterioreaza. Mucegaiul sau igrasia isi face simtita prezenta, iar aerul devine insuportabil.  Corpul incepe sa fie afectat de acesti factori si dezvolta afectiuni precum astmul si iritatii la nivelul sistemului respirator. Aceste aspecte nu sunt deloc de neglijat, mai ales atunci cand in locuinta exista si un copil al carui sistem imunitar inca nu este complet dezvoltat si are nevoie de un spatiu perfect sanatos pentru a creste armonios.

Solutia

Cea mai simpla solutie pentru rezolvarea problemei umiditatii excesive din locuinta este achizitionarea unui dezumidificator casnic. Rolul unui dezumidificator casnic este acela de a extrage apa din aerul din incapere, contribuind, in acelasi timp la purificarea aerului. Deoarece nici umiditatea prea scazuta nu este buna pentru cel mic, se recomanda achizitionarea, pentru camera copilului, a unui dezumidificator cu higrostat ce permite reglarea umiditatii dorite. Utilizand un dezumidificator casnic, vei scapa rapid de problemele cauzate de mucegai sau igrasie, iar confortul termic creste simtitor.

Alegerea aparatului in functie de nevoile tale

Cum era de asteptat, pe piata exista foarte multe astfel de produse, iar alegerea celui potrivit pentru locuinta ta sau pentru camera prichindelului tau se poate transforma intr-o adevarata provocare.

Trebuie sa iei in considerare cateva lucruri simple:

- Volumul recomandat al camerei. Alege un model potrivit locuintei tale

- Capacitatea rezervorului de apa. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat scapi de grija de a varsta mereu apa din rezervor.

- Existenta unui higrostat pemite functionarea in limitele de umiditate setate de tine.

- Posibilitatea de programare a functionarii este utila pentru a alege diferite moduri de functionare in functie de tipul de utilizare.

- Nivelul de zgomot. Este important pentru camera copilului.

- Functia de autostop, in cazul umplerii rezervorului este necesara, deoarece nu vrei sa te trezesti cu inundatie in casa.

- Pentru bebelusi, poti alege un model cu lumini decorative si cantece de leagan. Modelele speciale pentru bebelusi sunt, in general si foarte silentioase.

Un dezumidificator casnic nu este un moft. Acest produs te ajuta sa creezi un mediu placut si sanatos pentru tine si familia ta.

Dezumidificatoare in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Sursa: bebelu-ro
0 comentarii Adăugați
0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!