LG va putea începe la anul livrările de ecrane LCD pentru televizoarele Samsung

19 окт. 2017, 11:00
484

Oficialii diviziei LG Display a anunțat în presa sud-coreeană că LG și Samsung vor ajunge la un acord în privința contractului de furnizare de panouri LCD care se fie instalate pe televizoarele celor de de la Samsung.

Livrările ar fi trebuit să înceapă deja, dar din cauza unor probleme tehnice, panourile de la LG nu au fost compatibile cu televizoarele de la Samsung. De asemenea, au mai fost de pus la punct anumite aspecte contractuale. Vice-președintele LG Display, Lee Bang-soo a anunțat că detaliile contractului de furnizare va fi stabilite până la finele anului. Așadar, livrările vor începe cel mai probabil abia la anul.

Este un parteneriat total neașteptat pentru cele două companii rivale. Dar Samsung este cea care nu a avut de ales. Samsung Display a renunțat la producția de panouri LCD în favoarea celor cu tehnologie Quantum Dot (QLED) și OLED și a mizat pe parteneriatul cu cei de la Sharp.

Compania japoneză a fost preluată de taiwanezii de la Foxconn, care a venit cu alte planuri, iar în decembrie 2016, în condițiile în care noul proprietar vrea ca Sharp să se concentreze doar pe propriile televizoare, compania japoneză a încheiat subit contractul cu Samsung, care a rămas fără furnizor de LCD-uri. LG a fost alegerea logică, deși rivalitatea dintre cele două companii sud-coreene este foarte mare.

Între timp Samsung i-a dat în judecată pe cei de la Foxxconn și Sharp pentru încheierea contractului de furnizare într-un mod atât de abrupt și speră să obțină daune în valoare de 429 de milioane de dolari.

Între timp, Samsung va trebui să se înțeleagă bine cu cei de la LG, deoarece Samsung nu mai are alternative competitive la dispoziție.

TV in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: mobile-news-ro
0 комментария Добавить
0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!