Semineul cu bioetanol – avantaje si dezavantaje

08 sept. 2017, 09:00
1462

Semineul este un element de confort care poate transforma atmosfera unui living si multi dintre cei care au posibilitatea de a construi o casa se gandesc sa introduca acest element in arhitectura noii lor locuinte. Un semineu traditional este, totusi, plin de probleme si destul de periculos, asa ca multa lume renunta pe parcurs. Exista o alternativa, insa, potrivita chiar si pentru apartamente: biosemineele.

Deoarece nu utilizeaza combustibili traditionali, ca lemnul sau carbunele, semineele pe baza de bioetanol nu au compusi toxici rezultati din ardere, deci nu produc fum si alte reziduuri. Din acest motiv, acestea nu au nevoie de cos de fum sau sistem dedicat de ventilatie si pot fi incastrate in perete sau chiar montate independent, in mijlocul unei incaperi. Mai mult, mentenanta lor este facila, trebuie doar sa fie curatate cu apa din cand in cand.

Singurele limitari sunt date de respectarea cerintelor de protectie de incendiu, prin urmare, toate materialele din care sunt realizate semineele trebuie sa fie incombustibile. In rest, nu sunt necesare autorizatii sau aprobari speciale pentru montarea unui astfel de obiect in locuinte.

Biosemineele sunt, de asemenea, destul de usoare – unele dintre cele mai voluminoase cantaresc circa 100 kg. Acest lucru le face usor de mutat in cazul in care proprietarii doresc sa reamenajeze. Ba chiar sunt si foarte usor de instalat, nefiind nevoie de echipamente sau oameni specializati. Acest lucru reduce mult din costurile aditionale, iar pe termen lung etanolul nu presupune o investitie financiara notabila.

                           

In trecut, semineele au aparut ca o alternativa mai estetica la sobe – principalul rol fiind acela de a incalzi locuintele. In prezent, ele se utilizeaza mai putin pentru rolul lor de incalzire, nefiind sursa principala de obtinere a confortului termic. Rolul decorativ si de creare a unei atmosfere placute primeaza chiar si la semineele traditionale. La fel este si pentru sele pe baza de biocombustibil care se integreaza mult mai firesc in amenajari moderne.

...si cateva dezavantaje

Ce-i drept, n-am gasit prea multe dezavantaje la aceste seminee cu bioetanol, fiind o alternativa mai sigura, mai ieftina si cu mult mai putine complicatii la semineele traditionale. Probabil cel mai intalnit motiv de disconfort este acela ca focul din aceste seminee nu poate fi stins oricand. Flacara arde pana se consuma combustibilul, prin urmare este necesar sa anticipam cat timp vom vrea sa punem in functiune semineul si sa dozam etanolul in consecinta.

                             

In rest, daca motivul pentru care vrei sa-ti achizitionezi un semineu este ca sa ai o sursa de caldura, s-ar putea ca semineul cu bioetanol sa nu fie cea mai buna solutie pentru tine. El degaja caldura, insa capacitatea calorica rezultata din arderea bioetanolului este mai mica decat cea din combustibilii fosili, prin urmare incaperea se va incalzi ceva mai greu.

Bioseminee in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Sursa: casamea-ro
0 comentarii Adăugați
0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!