Renunță Google la platforma pentru ceasuri?! Secțiunea Android Wear scoasă tacit din Google Play

06 окт. 2017, 11:00
491

Secțiunea Android Wear din Google Play de unde pot fi descărcate aplicații sau cumpărate ceasuri cu Android Wear la bord, a dispărut subit și tacit din magazinul virtual al celor de la Google.

În acest context, surprinzător sau nu, trebuie să menționăm că în cadrul evenimentului de lansare a telefoanelor Pixel 2 și Pixel 2 XL, Google nu a menționat nimic despre viitoarele obiective legate de sistemul de operare pentru ceasuri inteligente. Totodată, Google nu a dat nicio informare legată de retragerea secțiunii Android Wear.

Nu știm dacă este o eroare (puțin probabil) sau ceva planificat. Secțiune ”Wear” de pe site-ul oficial Android.com încă mai există, dar nu are nicio legătură cu magazinul Google Play.

Ar putea fi un semn că interesul Google pentru platforma dedicată ceasurilor inteligente a scăzut radical. Google pare oricum mai interesată de alte sectoare cu ar fi dezvoltarea de sisteme pentru mașini autonome, de boxe inteligente, de produse smart pentru casă, iar telefoanele din Pixel sunt foarte importante pentru Google.

Este destul de surprinzătoare această decizie pentru că tocmai ce a lansat versiunea beta a sistemului de operare Android Wear Oreo, deci deocamdată nu poate renunța la această platformă. Este foarte posibil ca Android Wear să rămână funcțional, dar aplicațiile să fie distribuite prin site-urile producătorilor de ceasuri.

Cât despre o posibilă renunțare la platforma pentru ceasuri inteligente, nu ar fi chiar ceva de neînțeles. Piața smartwatch a scăzut destul de puternic în ultimii ani, în pofida faptului că tot mai multe companii au intrat pe piață, inclusiv producători de ceasuri clasice cu mare tradiție, cum ar fi Mont Blanc, Tag Heuer, Casio, Fossil și mulți alții.

În plus, singurul producător de ceasuri inteligente cu brand important care ar fi putut ajuta Google, adică Samsung, mizează pe propriul sistem de operare Tizen OS.

Orice este posibil. Deocamdată nu a existat nicio poziție oficială a celor de la Google, dar acum că s-a aflat că Android Wear a dispărut din Google Play Store, cel mai probabil Google va veni cu ceva lămuriri.

Ceasuri inteligente in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: mobile-news-ro
0 комментария Добавить
0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!