Schimbare de strategie? Apple reduce drastic comenzile de componente pentru iPhone X

25 сент. 2017, 15:00
442

Nu știm dacă este un semn de neîncredere din partea celor de la Apple față de cel mai scump telefon pe care le-au făcut vreodată, dar se pare că s-a luat decizia de a reduce numărul de componente comandate pentru producția noile telefoane.

Potrivit unor surse din rândul furnizorilor de componente din Taiwan, comenzile au fost reduse cu 60% față de solicitările inițiale. Unele surse spun, totuși, că ar avea legătură cu o parte din furnizorii de componente mai complexe care nu reușesc să facă față volumului actual, de aceea s-ar fi redus și volumul de comenzi din partea celorlalți care nu au probleme în a aproviziona liniile de asamblare la volumele solicitate de gigantul american.

Dar, se pare că nu este prima oară când Apple trece prin aceeași situație. Chiar anul trecut, stocul inițial de modele din seria iPhone 7, a fost cu 40% mai mic decât cel stabilit inițial. Și într-adevăr, finalul anului 2016, a fost cel mai slab interval de vânzări de iPhone-uri din ultimii ani. Chiar și sub vânzările de iPhone 6s, o generație intermediară.

Este foarte posibil ca Apple să-și fi ajustat strategia, anticipând vânzări sub nivelul așteptărilor inițiale. O altă sursă, spune că ritmul livrărilor de componente va fi modificat și în funcție nivelul precomenzilor.

Dar, rămâne de văzut care au fost motivele reale. Oricum, iPhone X le-a cam dat bătăi de cap celor de la Apple, care în primul rând nu a putut să-l scoată la vânzare în același timp ca și modelele iPhone 8 și 8 Plus, iar ultimele zvonuri spuneau că iPhone X ar putea să ajungă și mai târziu în magazine decât a anunțat oficial Apple la momentul prezentării.

Apple a anunțat că precomenzile vor începe de 27 octombrie, iar pe 3 noiembrie ar urma să ajungă în magazine, dar acum există îndoielii la nivelul pieței că Apple se va putea ține de promisiune.

Smartphone-uri in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: mobilissimo-ro
0 комментария Добавить
0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!